- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NiMH akkumulátor
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
új gépeknél win10, de talán 11 sem ismeri alapból a vmd indítást. Persze, be lehet tölteni pendriveről. A nagy kérdés az, hogy van-e bármi értelme.
És úgye, ahogy írtam, eddig ezt az egyetlen értelmet találtam, hogy állítólag az optane ssd + hdd kombinációnál a hibrid ssd módhoz kellett rst vagy vmd. Csak most már opatane sem lesz (meg 2odik slot sincs).Bár optane kapcsán ez az ssd gyorsítós és ram helyettesítős spéci megoldás is összemosódik sokszor. Gondolom mindkét területen legyőzte a hagyományos alternatíva, mivel nem skálázódott.
Egyébként, nand esetén persze, hogy nő a méret. Ugyanakkora a fizikai flash, csak a jobb vezérlővel egyre több logikai szintre bontják és így "nő" a kapacitásuk.
Sőt, mintha valahol hallottam volna már, hogy ram esetén is lehet próbálkoznak hasonlóval, hogy fizikailag nem nagyobb kapacitású chipet a jelszintek 2-nél többre bontásával akarják logikailag növelni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Valószínűleg van igény a cuccra, és nem is megy veszteséggel. Viszont annyira kell a pénz a gyárépítésekre, hogy az Intel most nem engedheti meg ennek a fejlesztési költségeit. Így is le fogják nullázni magukat anyagilag az IDM 2.0-val.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
janos666
nagyúr
2023-ban már ne Win7-et akarj telepíteni (vagy 8.1-et, de azt már rég senki nem akar), hanem 10/11-et, és akkor nem lesz gond (de legfeljebb is csak oda kell másolnod a drivert-t a pendrive-ra, amiről telepítesz).
De amúgy igen, megkérdőjelezhető döntés alapból bekapcsolni ezt a szoftveres réteget, ha nincs kihasználva. Ha alkatrészekből raksz össze saját gépet, még lehetne értelme, de a notikat ~90%-ban előre összerakva veszed fix paraméterekkel (még ha "konfigurálható" is valamennyire, mint pl. hogy mekkora legyen az SSD, vagy mennyi legyen a RAM, akkor is inkább csak előre létezik már minden kombináció bedobozolva, és azt veszik ki a raktárból, amit legóztál, nem külön neked rakják össze).
-----
A cikkhez: Ez kicsit úgy hangzik, mint ha igazából mégis csak lenne még számottevő igény a cuccra (ha nem is túl nagy). Ha veszteséggel árulnák, akkor szerintem nem tolták volna ki a határidőt. Ha pedig van rajta valamennyi haszon, akkor nem teljesen értem, hogy miért kell mégis sóval behinteni a nyomát.
Van is valahol egy Optane drive-om, de elveszett a házban. Nem vicc, és 35 évesen ez az első valamit is érő kütyü, ami egyszerűen elveszett házon belül (nem hurcolásztam sehova). Másra nem is tudok gondolni, mint hogy egyszer valaki látogató zsebre vágta. (Ettől olyan emlékezetes nekem ez a technológia, de amúgy nem boot-olt róla gyorsabban a Win10, mint a PCI-e 3.0 4x SSD-ről, de azóta már 4.0-ás SSD-m van. De "kuriózumnak" meg akartam tartani.)
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
azbest
félisten
azért remélem továbbra is alaból bekapcsolt raid móddal (vmd, rst) jönnek az egyetlen háttértár slotos notik is, nehogy alapból feliserje egy win telepítő a háttértárat.
Eddig csak annyit sikerült kihámoznom, hogy az optane támogatáshoz kellett. Amúgy szerverekben van értelme, ahogy sok-sok ssd-t együtt tud kezelni vele a kontroller.
Amúgy meg olcsóbb lett a sima ram, hogy ezt halála ítélik?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest