- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
új gépeknél win10, de talán 11 sem ismeri alapból a vmd indítást. Persze, be lehet tölteni pendriveről. A nagy kérdés az, hogy van-e bármi értelme.
És úgye, ahogy írtam, eddig ezt az egyetlen értelmet találtam, hogy állítólag az optane ssd + hdd kombinációnál a hibrid ssd módhoz kellett rst vagy vmd. Csak most már opatane sem lesz (meg 2odik slot sincs).Bár optane kapcsán ez az ssd gyorsítós és ram helyettesítős spéci megoldás is összemosódik sokszor. Gondolom mindkét területen legyőzte a hagyományos alternatíva, mivel nem skálázódott.
Egyébként, nand esetén persze, hogy nő a méret. Ugyanakkora a fizikai flash, csak a jobb vezérlővel egyre több logikai szintre bontják és így "nő" a kapacitásuk.
Sőt, mintha valahol hallottam volna már, hogy ram esetén is lehet próbálkoznak hasonlóval, hogy fizikailag nem nagyobb kapacitású chipet a jelszintek 2-nél többre bontásával akarják logikailag növelni. -
2023-ban már ne Win7-et akarj telepíteni (vagy 8.1-et, de azt már rég senki nem akar), hanem 10/11-et, és akkor nem lesz gond (de legfeljebb is csak oda kell másolnod a drivert-t a pendrive-ra, amiről telepítesz).
De amúgy igen, megkérdőjelezhető döntés alapból bekapcsolni ezt a szoftveres réteget, ha nincs kihasználva. Ha alkatrészekből raksz össze saját gépet, még lehetne értelme, de a notikat ~90%-ban előre összerakva veszed fix paraméterekkel (még ha "konfigurálható" is valamennyire, mint pl. hogy mekkora legyen az SSD, vagy mennyi legyen a RAM, akkor is inkább csak előre létezik már minden kombináció bedobozolva, és azt veszik ki a raktárból, amit legóztál, nem külön neked rakják össze).
-----
A cikkhez: Ez kicsit úgy hangzik, mint ha igazából mégis csak lenne még számottevő igény a cuccra (ha nem is túl nagy). Ha veszteséggel árulnák, akkor szerintem nem tolták volna ki a határidőt. Ha pedig van rajta valamennyi haszon, akkor nem teljesen értem, hogy miért kell mégis sóval behinteni a nyomát.
Van is valahol egy Optane drive-om, de elveszett a házban. Nem vicc, és 35 évesen ez az első valamit is érő kütyü, ami egyszerűen elveszett házon belül (nem hurcolásztam sehova). Másra nem is tudok gondolni, mint hogy egyszer valaki látogató zsebre vágta.
(Ettől olyan emlékezetes nekem ez a technológia, de amúgy nem boot-olt róla gyorsabban a Win10, mint a PCI-e 3.0 4x SSD-ről, de azóta már 4.0-ás SSD-m van. De "kuriózumnak" meg akartam tartani.)
-
azbest
félisten
azért remélem továbbra is alaból bekapcsolt raid móddal (vmd, rst) jönnek az egyetlen háttértár slotos notik is, nehogy alapból feliserje egy win telepítő a háttértárat.
Eddig csak annyit sikerült kihámoznom, hogy az optane támogatáshoz kellett. Amúgy szerverekben van értelme, ahogy sok-sok ssd-t együtt tud kezelni vele a kontroller.
Amúgy meg olcsóbb lett a sima ram, hogy ezt halála ítélik?
Új hozzászólás Aktív témák
ph A kivégzésre ítélt rendszer még három hónapig fog kapaszkodni a perembe.
- Spórolós topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ukrajnai háború
- Eredeti játékok OFF topik
- Opel topik
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest