- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Milyen asztali médialejátszót?
- Megfontolja a chipgyártás leválasztását a Samsung?
- Apple notebookok
Hirdetés
-
Megfontolja a chipgyártás leválasztását a Samsung?
ph A Foundry divízió nem teljesít jól a modern node-okon, és ebben a formában ez pénznyelő a cégnek.
-
Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
lo Alpine LinuxMiután pár éve leesett, hogy az Alpine valami lehetetlenül alacsony erőforrásigényű, elkezdtem ezt tenni...
-
Beült egy AI-cég igazgatótanácsába James Cameron
it A Titanic rendezője a Stability AI igazgatótanácsához csatlakozott.
Új hozzászólás Aktív témák
-
plömplöm
őstag
"a feszültségszabályzás 3 százalékos intervallumon belül marad"
6%
Tight Voltage Regulation (12 V, 5 V and 3.3 V) [± 3%]
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
-
flexxx2
őstag
ezek nettó árak mint Core GX cikknél?
-
-
Geri Bátyó
addikt
Na ja, csak európai átlagáfát néznek, szóval úgy 20-22%. Meg amúgy is tudjuk, hogy a magyarok gazdagok, szóval én az eurós árra (ami bruttó) rászámolok 7-10%-ot és az kb, jó szokott lenni.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
mad823
őstag
válasz Geri Bátyó #5 üzenetére
Kb. annyival lesz drágább, mint egy FSP VITA GM, mint amennyivel valószínűleg jobb is. Csodák nincsenek, nyilván egymáshoz is áraznak a gyártók.
-
válasz Geri Bátyó #5 üzenetére
Nagyjából annyi.
Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, komplett Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakszettel 32k, és a FOXPOST-ot állom.
-
totomusic
tag
Érdekes ez az új design. Pont most csináltam a Gigabyte P450B tápegységemen egy kis módosítást, próbáltam azokat a pontjait megtalálni, ami fejleszthető. Aztán megnéztem az alkatrészeket, annak árait, és rájöttem, hogy arra a designra nem szabad költeni, nem éri meg, így csak azokat az alkatrészeket cseréltem ki, melyek később biztosan elromlottak volna. (tapasztalatok alapján, és várható módon)
Teapo kondenzátorokat kapott a másodlagos oldal, fő kondenzátor alapból olyan volt. Eredetileg a többi sajnos már nem. Néhány alacsony értékű maradt még a kínai kondenzátorokból, ha minden jól megy, van rá esély, hogy működőképesek maradnak.Seasonic biztos, hogy továbbfejlesztette a design-t ezekkel. Tehát már nem TO 220-as FET-ek, és diódák vannak benne, hanem SMD alkatrészek, talán jobbak lehetnek alacsonyabb VF-el, és Rdson-al.
-
DFB
tag
Alzaban lesz kb egy hèt mulva.
Àrban annyi,mint a Corsair 2024 es hasonló tipusai.
Èn a 850,1000w t nèztem.
Most törhetem a fejem melyik legyen a kèt màrka közül.
(Gondolom a Vertex 3.1 es mèg dràgàbb lesz) -
totomusic
tag
Corsair SF850 (2024) jobbnak tűnik, viszont a ventilátora kissé zajos.
Seasonic-nál pedig az újdonság, hogy SMD FET-ek vannak, lehetnek ezek olcsóbbak is.
Platinum hatékonyság mindenképpen jobb. Viszont a Titanium még jobb, tehát vagy egy max. 40e forint körüli Seasonic GOLD, vagy duplája, és akkor mondjuk egy Be quiet! DARK POWER 13 750W.Vagy lehet választani a Gigabyte tápegységét is akár, de ott már egyből "RMA-ztam" , pontosabban saját magam módosítottam, hogy minőségileg ha nem is megfelelő, de elfogadható legyen, max. 350 Wattig.
[ Szerkesztve ]
-
válasz CriticalHit #11 üzenetére
Oszt mégis minek rakjon japán kondikat egy eleve szerény tulajdonságokkal rendelkező tápegységbe? Már eleve azzal indította a mondandóját:
rájöttem, hogy arra a designra nem szabad költeni, nem éri meg
És igaza is volt neki. Lehet egy Volkswagen Bogárba is Porsche motort szerelni (aki nem hiszi, járjon utána), csak kérdés, hogy minek?
Teapo kondenzátorokat kapott a másodlagos oldal, fő kondenzátor alapból olyan volt.
Annak a tápnak még a Teapo is luxus. Én Elite és Samxon elkókat pakolgattam egy őskövület tápba, még az is túlzás volt neki. Teljesen jók a tajvani kondik ilyen célra.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Cikk témájához hozzászólván: nekem nem jön át, hogy mégis miért jobb az, hogy egy tisztességes méretű alumínium bordát lecserélnek egy ilyen kis fityula ramsünire? Azt sem értem, hogy az miért jó, ha a PCB-n rajta van egy réz réteg, ami átadja neki a veszteséghőt?
Nem azt mondom, hogy a mérnökök ehhez nem értenek, én azt írom, hogy nekem nem jön át...Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
-
-
totomusic
tag
Nincs semmi baj a Teapo kondenzátorokkal. Ezek régebben Yageo kondenzátornak hívták. Amiket eddig használtam ebből, azok mind teljesen megfelelőek, alkalmasak voltak az adott célra. A baj inkább ott kezdődött, hogy a többi kondenzátor "noname" kínai. És Gigabyte P450B tápegységről beszélünk, azért elvárná az ember, hogy megbízhatóbb legyen. Ezek tönkre is mennek egy idő után egyik diódával együtt... diódánál közben volt módosítás, hogy jobb legyen, de így is benne volt a képben, hogy tönkre megy. Tehát cserélve lett ez is. Hűtőnek meg megkapta Seasonic GM 500 ventilátorát, abba egy másik került. Halkabb is lett, miközben ugyanúgy hűt.
[kép] [kép] -
totomusic
tag
Itt ugye az volt a lényeg, hogyha már cseréltem benne hűtőt... úgy néztem rá a designra... ugrott a garancia, eladni meg nem tudtam utána... hogy legyen egy használható tápegység még. Amit ha majd beszerelek egy számítógépbe, megfelelően működjön legalább 350 Wattig.
Azt gondolom, hogy ezzel a módosítással ezt a célt tökéletesen teljesítettem. Hogy ne egy ipari hulladék legyen mégse a tápegység, hanem egy célra megfelelő dolog. Tehát másodlagos oldalról összes kondenzátor cserére került, meg 2200uF helyet mindenhova 3300uF-t raktam. Újabb 5VSB dióda kijjebb került, hogy ne süljön és hibásodjon meg, nem annyira energia hatékony, mint a másik, de többet kibír. Aztán a Seasonic GM 500 alap hűtőventilátora, ami hasonló paraméterű, csak csendesebb még beszerelésre került.Jól van ez így. Diódahíd is kapott hűtést.
-
totomusic
tag
"A Be quiet! DARK POWER 13 átcímkézett, majd túlárazott FSP táp. Miért nem inkább az eredetit?"
Sok mindentől függ. Az ártól, a ventilátor zajától, kinézetétől, meg még kitudja... Ha van FSP ugyanolyan jó, de olcsóbban, akkor FSP-t kell venni.
-
-
válasz totomusic #19 üzenetére
Tehát másodlagos oldalról összes kondenzátor cserére került, meg 2200uF helyet mindenhova 3300uF-t raktam.
Kapacitással is lehet fentebb lépkedni? Azt tudom, hogy feszültséggel igen, viszont akkor már azzal is számolni kell, hogy a kondi nagyobb méretű lesz, ami nem biztos, hogy jó.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
totomusic
tag
Másodlagos oldalon, a tápkivezetéseknél lehet. Habár indításnál nagyobb lesz az áramfelvétele így, de nem annyira jelentősen, hogy ne érje meg a csere, ráadásul jobb hullámzási zaj elnyomása is van így.
Ebben a tápegységben a hűtőbordára csavarozott diódák jobban fűtenek, mint a FET-ek.
Sem a diódákhoz, sem a FET-ekhez nem lett nyúlva, nem is éri meg, meg csak azt kockáztatom, hogy rosszabb lesz, mint amilyen volt, pont elég kihívás volt megfelelően kiforrasztani a régi alkatrészeket, egyébként a forrasztási minősége rendben van.Viszont... hozzáértés nélkül senki ne álljon hozzá a tápegységében matatni, ~350 Volt egyenfeszültség NEM JÁTÉK! Veszélyesebb, mint a AC 230, így tessék ehhez hozzáállni!
Én is inkább összeszedtem azokat a pontokat, amik később elromlottak volna, és feszültség nélkül (kondenzátorban sem maradt feszültség!) álltam hozzá a módosításnak. -
CriticalHit
őstag
válasz totomusic #17 üzenetére
Ha a Teapo kondenzátorokkal semmi baj nem lenne, egy neves, minőségi gyártó sem használna a drága japán Rubycon, Panasonic, Nichion, Nipon Chemi-Con, TDK vagy Hitachi kondikat. Egy időben a Teapo kondik hullottak, mint a legyek. Mára valóban sokat javult a minőségük és bizonyos típusuk fel is veszi a versenyt a japán kondikkal de ez lottó. Tier 2 kategória.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
totomusic
tag
válasz CriticalHit #24 üzenetére
Japán kondenzátorok a minőségükről híresek, talán ezzel jobban el lehet adni a prémiumkategóriás tápegységeket. Viszont, hogy a Teapo kondenzátorok rosszak lennének? Hát ilyenről még nem olvastam, de ha megadod a pontos példákat, többet fogok tudni. Egyébként több nevesebb gyártó is használ Teapo kondenzátorokat.
SZERK: Igen, régebben voltak velük problémák, utánaolvastam. Ezekkel remélhetőleg nem lesz, viszont ha mégis, akkor újabb csere lesz, de erre nem látok esélyt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz totomusic #23 üzenetére
Engem még eddig nem b*szott meg soha, igaz, nem is tapogattam a primer kondik környékét. Amit lehet száraz bőrkesztyűben csinálok, na meg előtte kisütöm a kondikat a gép bekapcsológombjával.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
válasz totomusic #25 üzenetére
Az Elite kondikról is elég jókat írogattak mostanában külföldi oldalakon. Az olcsóbb és a belépőszintű gémer tápjaiba az FSP viszont FOAI kondikat rak. Állítólag azok is tűrhetőek, bár nyilván nem egy top.
CapXonról olvastam még nagyon vegyes véleményeket.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
totomusic
tag
Gigabyte P450B tápegységnek az egyik előnye, meg talán a hátránya is, hogy képes bármilyen 240V és alacsonyabb hálózati feszültségről menni. 75V-ról is megy, de úgy ne használjuk! Jobban kisüti a főkondit áramtalanított állapotában. Viszont sok másikban maradhat benne feszültség áramtalanítás után is, mérni kell, és ellenállással kisütni.
Az nagyobb gond lehet, ha szerelési hiba folytán megy rá a nagyfeszültség a házra, vagy a többi pontra. Benne marad egy csavar, forrasztási maradék, stb... Ha pedig hibát tárnánk fel feszültség alatt, na arra még jobban oda kellene figyelni. Ezért is csináltam meg mindent rajta, amit fontosnak tartottam. Kínai szutyok kondenzátorok helyett sokkal jobbak azok a Teapok, viszont néhány uF-os értékben maradt még a kínai szutyok kondiból, azok akkor kerülhetnek lecserélésre, ha meghibásodnak, addig nem, mert körülöttük lévő SMD alkatrészeket könnyen lehet károsítani kiforrasztásuk közben... Tapasztalatok alapján amik garantáltan tönkremennek egy idő után, azok cserélve lettek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mozilla Firefox
- Egy ígéretesebb a Galaxy A56
- Okos Otthon / Smart Home
- Drón topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.