Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
AeSDé Team
őstag
válasz Citroware #55885 üzenetére
Az AI sok dologra jó, de ez most nem túl valós infó Más az, ha ráadod valakire a headsetet és egyből bedobod egy "extrém mozgásos" élménybe, és más az ha szépen lassan építgeted a toleranciád. Lehet hogy első nap nem bírod a hullámvasutazást (ami nálam 2. helyett inkább az 5. kategóriába illene), de ha minden nap játszol egy kis VR-t, újabb és újabb dolgokat kipróbálva, akkor gyorsan fogsz fejlődni.
Plusz számítanak a körülmények is, pl. ne legyél dehidratált, ne legyen túl meleg, legyen friss a levegő, és segít az is ha van valami konstans légmozgás (pl. ventilator ami enyhén feléd fúj).
--
Már pár hónapja VR-ozok és egész jól tolerálok szimulátorokat, hullámvasutazást, pókemberszerű mozgást is, ezért pár napja totál meglepett hogy a Synth Riders - League of Legends "experience" közben lettem rosszul, annyira hogy félbe kellett hagynom a számot Van még valaki aki ezt hasonlóan nehezen viselte?
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Citroware #55894 üzenetére
Ezt statisztikabol nem fogod megtudni, a sajat borodon kell megtapasztalnod hogy nalad mi a helyzet. Egy VR teremben ezt aranylag veszelytelenul meg tudod tenni. Ott mar megfordultak sokan, az ott dolgozok tudjak mikor mi a helyzet es az ott talahato demokat/jatekokat is ugy valsztottak ki hogy ne katasztrofa legyen a vege.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
a2d2
addikt
válasz Citroware #55894 üzenetére
Ezeket próbáld először:
1. Moss, Ghost Giant, egyéb hasonló ülős külső nézetes fix kamerás
2. Hellblade vagy egyéb hasonló ülős külső nézetes forgó kamerás
3. Beat Saber, Synth Riders vagy egyéb egy helyben álló, nem mászkálós
4. Bármilyen teleportos mászkálós
5. Minden más, de játékfüggő kinek mi okoz rosszullétet.
@ericdrawen74: én Hellblade-el és Elite Dangerous-el kezdtem, nem volt gondom velük.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
Szerintem ezt ne erőltessük:
Elite Dangerous: ebben a listában 5-ös szint, de teljes powerbank merülésig tudom tolni.
Epic roller coaster: ebben a listában 2-es szint de egy menetet alig birtam (pedig frissen néztem most a Quest 3-on több év VR után).A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Raymond
félisten
Ennek sincs igy sok ertelme. Csinaljuk mashogy:
1. Van valamilyen HMD-d?
2. Ha igen, azok kozul akiknek mutattad, milyen volt a feloszlas azok kozott akik semmilyen problemat nem eszleltek, akiknel volt ami nem igazan ult es akik azonnal szedultek es rosszul lettek?Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Crus
őstag
válasz Citroware #50551 üzenetére
Olvastam a dilemmád és nekem az a véleményem, hogy várj.
A Meta Quest 2 se drámaian jobb, mint a PSVR. Jobb ez nem vitás, de nem annyival, hogy az ember egy 4k OLED kijelző után sírjon a gyönyörtől... sőt... a sírás inkább a kis sweet spot, a kényelmetlen viselet és a nálam pl. használhatatlan AirLink miatt lesz. (Kábelen frankó.)
12th i7, Strix 3080 OC, 32 GB DDR5, NVMe SSD és persze 4k OLED mögül mondom ezeket.
Az viszont tény, hogy van most 10 olyan cím, ami nem kis élmény és ha jó áron le tud egy MQ2-re csapni az ember, akkor érdemes lehet. (Alyx, WD: Saints & Sinners, Resi 7 moddal, Moss 1 és 2, Beat Saber, Superhot, Boneworks, Bonelabs, Blade and Sorcery).
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
wrrs
tag
válasz Citroware #50551 üzenetére
Alig használt, pormentes, dobozos, még 3 évig garis EVGA 3060Ti-t vettem miután meglett a HP Reverb G2 V2-m, amit meg 4 hónaposan vettem nagyon megkímélt, kb. érintetlen állapotban. 2db 21:9-es monitor mellett fut a VR, és miután az i5-ös régebbi alap is újabb i7 lett, most hirtelen az ünnepek alatt levirágboltoztam kb. az összes nagy AAA címet, amiket az ultránál fentebb nem bírok már venni és 100+ fps-t produkálnak mindenhol (már addon modokkal, meg reshade-del gyilkolok mindent).
VR-ban semmi nem akad, ha a HL:A nem akad, márpedig az is tükörsima.
Akkor miről beszélgetünk, hogy 4070Ti, meg 4080..., stb.? A bányászatot a gyártó éppen lecsokizza, a bányászok azok, akik visítva szabadulnak a sok esetben padozatlan, garis VGA-któl 3-ad áron!
Amit leírtál az bocsi, de egy jobb sci-fi forgatókönyve. "szerintem, majd, nagyon arrafelé tendálnak, normalizálódnak, talán, többet fognak tudni...." Nézz már körül, nem lesz ezeknek mostanában olcsóbb ára. Boltban meg főleg nem. Nem szabad többet kiadni önmagáért a VR élményért, mint amennyiből ma jelenleg megoldható pl. a másodkezi piacról.
Az lenne itt a nagyon mérvadó, ha pl. a Quest-eseknek lenne Pico-ja is vagy G2-je is, vagy a G2-söknek lenne Index-e, vagy Quest-je, stb.
Sajnos egy kézen meg lehet számolni, hogy mi az ami ebből a VR érából pénzt ér, amit mindenképpen látni érdemes, de, hogy ez ettől tovább fejlődjön, mármint tartalmi szinten, az még odébb van. Gondoljunk a félig elviccelt doksifilmekre! Azért azok a top-ok jelenleg. Egy 3D-s mozifilm a fasorban sincs azokhoz képest felbontásban, élményben...
Szóval mindenki arra és annyit költ amennyit akar, de én csak azt akartam itt összehordani, hogy én alapvetően húztam egy vonalat amikor VR-ra kezdtem újítani és így is elszaladt 5-600ezer. Ha 2millát verek el, UGYANITT vagyok, mert a bugos game az is marad, a VR180, a 3D, a 360 már most is nagy szórást mutat minőségben (lásd Quest-re másolhatós tartalom 3-5GB, HEVC eredeti fájl sokszor bőven 50GB felett...), szóval ha vársz nyárig várj, de itt a tartalmakban nem lesz nagy változás. Az utóbbi 2-3 nagyobb VR játék (a 2022-es évben) szerintem mind kritikán aluli. Köze sincs a HL:A szinthez. Ha meg az nem tetszik, az meg olyan, mintha azért vennél PS-t, mert ott van a God of War, vagy a The Last of Us, esetleg a Gran Turismo, de egyébként téged egyik sem érdekel és csapatnád tovább a Fortnite-ot.
-
Raymond
félisten
válasz Citroware #50548 üzenetére
Elvarni el lehet sokmindent, de erdemes a realitas talajan maradni. Most vedd figyelembe veve a VR piacot a gyartokkal es a termekeikkel meg ugy alltalaban a piac helyzetet (konzolok ara, PC komponensek arai), mitol/hogyan varod el hogy egy 2 eve 350EUR termek most 300EUR legyen?
-
fatal`
titán
válasz Citroware #50542 üzenetére
Nem lesz jobb, infláció van, szar forinttal. A gyártási költségek meg folyamatosan drágulnak a kisebb csíkszélesség miatt.
Ráadásul ez nem befektetés, felesleges annak tekinteni. Ha befektetni akarsz, akkor vegyél részvényt, értékpapírt, vagy ingatlant.
Annyit elvárnék, hogy ha valami 2 éve 350 euro volt, akkor ma legyen max 300,
Nincs új modell, inflációt igazítottak, és már nem árulják veszteséggel a Quest 2-t, mint az elején.A többi drágulás meg a zseniális forintárfolyam, mert előre megy az ország a szakadékba.
#50544: A TV nézés szerintem nem hobbi.
De ha olyan szintű eszközökről beszélünk, mint egy high-end pc akkor az se lesz sokkal olcsóbb a szobaméretű OLED-del.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Citroware #50542 üzenetére
Hat nem tudom, szerintem ez igy picit ferde hozzaallas.
"időről-időre ugyanazért az árért egyre jobb minőségű termékeket kapunk"
Itt is ez van, a 2016-os kezdetek ota sokkal olcsobb lett a VR sokkal jobb minoseget es funkcionalitast nyujtva. A 900EUR Vive-tol es a 700EUR+200EUR Rift CV1-rol indultunk."ez jelen esetben az elmúlt pár évben nemhogy nincs így, hanem még rosszabb is lett, ugyanaz a termék drágábban kapható."
A Quest 2-nel volt az a 100-as aremeles. Meg igy is a majdnem a legocsobb megoldas (a Pico 4 van 30EUR-al olcsobban) messze a legjobb ar/teljesitmeny aranyal."Mostanság nem annyira éri meg."
Minimalisan mozdul el ez azzal az aremelessel mert osszesegeben nem sok % ha figyelembe veszed a tobbi koltseget."Ez nem egy jó időszak ilyenek beinvesztálására."
Ez nem inveszticio, foleg nem ha a 429-449 arkategoriarol van szo. Grafikus kartyakat bezve ez egy 3060 12GB vagy 6700XT/6750XT ami gyakorlatilag mostanra az ertelmes belepo szint, ezek alatt nincs ertelme venni foleg nem VR-ra.
"Nem ilyen áron kellene menniük ezeknek."
Itt mondjuk kivancsi lennek milyen aron kene menni ezeknek ha a 429-449EUR tul draga. Semmi mas nincs ilyen szinten, ami van az mind dragabb es a funkcionalitas sincs ezenknek a szinten.Van a 600EUR+ Reverb G2 aminek utodja nem lesz, kabeles es hiaba a minimalisan elesebb kep ha a sweet spot borsonyi es a Pico 4 a streameles ellenere is jobb osszkepet ad.
Az 1000EUR+ Vive Pro 2 vagy az Index szinten kabeles csak PCVR kozel haromszoros aron. Az elobbinel a lencsek ugyanugy csapnivalok mint regebben, az utobbinal mar jobb a helyzet de ott is volt/van egy csomo minosegi problema ami miatt RMA-kal kell foglalkozni van hogy nem egyszer.
A Pimax-ra nem igazan erdemes szot pazarolni, azon kivol pedig mar csak a 3000EUR korul mozgo Varjo-k vannak. Otthonra az 1800EUR-os Quest Pro is teljesen ertelmetlen.
Vagy ha konkretan szimekrol van szo, itt azt is fel lehet hozni hogy oda meg ott a kontrollerek amiket szinten orult aron osztogatnak. Az abszolut kezdes is egy 230EUR koruli alap kormany, a komolyabbak pedig 5000-1000EUR kozott vannak siman. Repulos szimaknel ugyanaz a helyzet, max az van hogy ott van 1-2 joy ami 200EUR alatt kaphato es meg mindig nem a katasztrofa kategoria.
Szoval szerintem itt nem igazan arrol van szo hogy nincs jo ar/ertek aranyu HMD hanem arrol hogy valamilyen oknal fogva picit irrelalis elvarasaid vannak.
-
pRoject22
őstag
válasz Citroware #50545 üzenetére
Sajnos nem lesz itt olcsóság, inkább egyre drágább lesz minden, az inflációval egyenes arányos módon ezek a dolgok is drágulnak, megértem amit írsz és én is így gondolom viszont én úgy vagyok vele ,hogy egyszer élek és most ha megtehetem, hogy ilyen cuccokkal foglalkozok és szeretem is akkor biza kifizetem érte, mondjuk nekem más hobbim nincs, márha a 2 gyerekem nem nevezhető hobbinak ( ezt úgy értem ,hogy ők is a munkán kívüli időm gyengítik )
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
Raymond
félisten
válasz Citroware #50533 üzenetére
Varni lehet mindig, csak nem mindegy hogy 4 hetet, 3 honapot vagy 10 honapot mert Q3 majd talan osszel lesz. Kartya fog kelleni jobb mint a 1070, az nem vitas. HMD-t viszont en vennek a helyedben most miutan megvan a kartya. MIndegy hgy Q2 vagy P4, az Amazon-tol megrendeled es ha ugy nez ki hogy nem neked valo akkor 30 napon belul visszakuldod.
-
Raymond
félisten
válasz Citroware #50522 üzenetére
VR-ban ez mas, nem hinnem hogy anno a 90Hz miatt volt problemad hanem tenyleg azert mert nem volt meg a 90FPS. Ha tartod a 90-et es nem kell ASW (vagy ekvivalens reprojection) 45-rol 90-re akkor OK lesz. Az osszes PCVR HMD 90Hz volt az elejetol fogva, az Index es a Vive Pro 2-nel lett a 120Hz aztan a Pimax 8K-nal, de minden mas 90Hz.
A multkor irtam hogy nekem most mar nehez a Pico 4 utan a Quest-hez visszaternem a kis FoV, alacsonyabb felbontas es kisebb sweet spot miatt. Figyelembe veve hogy a Quest 2-nel meg kisebb a FoV valamivel az meg durvabb lehet.
De az hogy a Quest 2-nel van a legjobb szoftveres tamogatas az igaz. Ha akarod a standalone (mobile) exkluzivokat is jatszani akkor az meg mindig a jobb valasztas, de PCVR streaming-hez szerintem a Pico 4 a jobb. A VD megvetele kotelezo de ahogy kovetem a sajat streaming programjukon is csiszolnak lassan.
-
pRoject22
őstag
válasz Citroware #50520 üzenetére
Revive progival simán megy az egész Oculus store, én egy dolog miatt adom el a picot csak, az iRacing.
Half Life nagyon jó volt vele, meg a többi játék is, szép éles képe van és még a hang is meglepően jó ahhoz képest, hogy milyen hangszoró van benne[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
pRoject22
őstag
válasz Citroware #50518 üzenetére
Az iRacingez nem sikerült olyan képet varázsolni mint ami G2-vel volt, mivel vezeték nélkül megy nem nativ kábeles, AC-hoz meg jó volt, ott nem volt ilyen baj, van aki meg repszimhez használja és jó neki, de lehet másnak jó lett volna az én beállításom csak én mg szoktam már a g2 140%-os felbontást, ezért is adom el és vettem egy Aerot.
¯\_(ツ)_/¯
-
pRoject22
őstag
válasz Citroware #50514 üzenetére
A 120Hz-hez a 1070 szerintem kevés, abban sem vagyok biztos, hogy a Quest 2-höz 90hz-n elég, hacsak nem veszel minden lowra, viszont ha már pénzt adsz ki akkor szerintem ikább Pico 4-et vegyél, annak már palacsinta lencséje van és a kép kb 80%-a éles.
Nagyon jó fps játékokra vagy akció gémekre, amihez nem a legjobb az a szimulátor, de ha van mellé egy 4090-ed akkor arra is elég.[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
s:zozo
aktív tag
válasz Citroware #47115 üzenetére
Figyelem én is a híreket és most jövő év eleje a megjelenés. Kérdés az ár, mennyi és milyen játékok lesznek rá. Addigra ki fog megjelenni új headsettel, ill sokaknak nagy gond, hogy nem vezetéknélküli. Jó lenne megúszni egy headsettel, PS5 és PC platformokat, de ahogy írod, szerintem lesznek "kompatibilitási nehézségek".
Remélem kényelmes lesz, jó kijelzővel (OLED), végre tényleg pupilla állítási lehetőséggel. -
-Solt-
veterán
válasz Citroware #46999 üzenetére
Nekem a 8700K mellett egy 2080S van, de már emellé is kevés tud lenni például ACC alatt, főleg, hogy a 8700K-nak a sok mikrókód frissítés miatt vannak HT problémái játékok esetén, van ahol ki kell kapcsolni, mert csak viszi a teljesítményt... a 6 szál meg azért már karcsú tud lenni.
Szerintem ha találsz jó áron 3060/70-t, akkor azt még kis kompromisszummal érdemes megpróbálni, de ennél erősebb GPU-t nem tennék mellé csak akkor, ha mondjuk fél éven belül a CPU-t is cserélni tudod.
Nálam is a teljes csere van kitűzve, 12700K +3080/4080 (ha lesz még idén)
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
gulasoft
őstag
válasz Citroware #46997 üzenetére
Ha pénz nem számít akkor veszel egy videókártyát 3080ti pl. ahhoz most kevés ez a proci, de meg kéne nézni mit támogat az alaplapod, aztán szép lassan cserélsz. Nekem szerencsém van abból a szempontból, hogy 3000-es ramok vannak a gépembe az mehet egy i5 12-es alá, de sajnos az alaplapom kb. a mostani procit hajtja ki, és bios upgraddel lehetne talán egy generációt tolni, tehát nálam az is cserés. Rákölthetném az adóvisszatérítésem, de eliten kívül semmi szimulátorosat nem játszom, tehát nekem ez most elég. (2080 super vizes)
Ha eladnám a cuccot kapnék érte annyit, hogy már csak 300.000-at kéne rákölteni. Esetleg kalkuláld bele Te is az eladást nem mindenki akar VR szimulátorozni.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Raymond
félisten
válasz Citroware #46994 üzenetére
Minden jatek kemeny GPU limites a nagy felbontasok miatt. A kivetel azok a jatekok ahol 2D-ben is kell a proci, ott az ugyanugy kell VR-ban is. Peldaul repulo/auto szimek, foleg a hatulrol indulsz es 20 auto van elotted akkor ott kell a CPU amig fel nem higul a tarsagak.
-
gulasoft
őstag
válasz Citroware #46994 üzenetére
Sajnos a videókártya árak nagyságrenddel magasabbak mint a proci árak, vr-nál kétszer kell kiszámolni ugyan azt a képet és nem árt ha minezt 90hz-en tudja. Ez általában gpu igényes.
A 30-70 egész jó közelítés.
Múltkor számoltam 12 i5 volt valami 70.000 a 3070ti meg 330.000
és ha erősebb videókártya akkor meg már inkább 400.000. Persze egy jó táp is 40-50.000 úgyhogy azért vannak ott más tételek is , egy jó alaplap is 35 körül kezdődik, memória is tétel.
Tehát ami vidűman elvisz egy 4k-s gamet az elég vr-hoz is de lehet alsó hangon.[ Szerkesztve ]
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
válasz Citroware #46870 üzenetére
Én elmentem egy VR-al is foglalkozó játékterembe és ott játszottam a fiammal egy órát. Mivel mindkettőnknek bejött így bátrabban rendeltem.
Az azért fontos, hogy legyen erős géped, különben olyan furcsán csúszkálni fog az egész ami ugyanúgy okozhat rosszullétet.
Plusz ha szemüveges vagy célszerű azt a headsetet kipróbálni amit venni akarsz, hogy hogyan férsz el benne.
Merre laksz?[ Szerkesztve ]
-
barcalaci84
őstag
válasz Citroware #46855 üzenetére
ezt a pixeles képet már rég halottam te szerintem a korábbi generációs headsetek erős screen door effectjére gondolsz...(szúnyoghálós , látod a pixelrácsot)
Ez mára már nem igazán van jelen. Erősen rá kell koncentrálni és akkor látod, de új felhasználók tapasztalatom szerint már nem szokták észrevenni.
Szimekhez jó ha van bivaly kártya , de az rtx 3000-es szériával már nem kell olyan sok kompromisszumot kötni szvsz.
Ahogy nézem jön majd az f1 2022-be is végre VR támogatás és szerintem az eddig látottak alapján teljesen jó élményt kapsz grafikában is majd : f1 2022 VR gameplay -
fatal`
titán
válasz Citroware #46846 üzenetére
Nem, felejtsd el, nem is lesz ilyen egy jódarabig.
Ahhoz, hogy a monitor szintjét hozd pixelszámban és látványvilágban, jóval nagyobb felbontás kell, most vagyunk kb. a fullhd monitorok szintjén. Ahhoz, hogy ezt fix 120 fps-sel hajtsd szerintem jódarabig nem lesz hardver. Nézd meg mit tud az adott szimulátor alatt egy kártya 4k-ban. A Q2 natív felbontása ennek a két és félszerese. Én 72hz-en használom, kicsit csökkentett FOV-val. Így AC mondjuk elmegy full grafon, DiRT Rally 2.0 is közel fullon, ACC felejtős, de ezt is sikerült belőni élvezhetőre. 3080-am van. Talán a következő generáció már használható lesz 90hz-en. 120hz szerintem felejtős és közben valószínűleg jönnek újabb szimulátorok is, nagyobb vasigénnyel.
iRacinget nem tudom, mert arra nem fizettem elő.
- hányingerem lett fél perc alatt
Ez sokakat érint, motion sickness, meg kell szokni a VR-t. Illetve hányingered az alacsony FPS-től is lehet. -
Picco
addikt
válasz Citroware #16903 üzenetére
Viszont az emberek 90%-nal ez hamar elmulik, csak eloszor teleportalos jatekok ajanlottak, utana johetnek a maszkalosak ovatosan majd vegul az autos-repulos-0G tipusuak, sajat eszrevetel szerint ebben a sorrendben. Nalam egy bonhet utan elmult.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Márton
nagyúr
válasz Citroware #16903 üzenetére
A legfőbb baj sztem: mozgást jelent a szemed, de a tested (füledben lévő bigyó) nem, ezért rosszullétet jelez a szervezet, hányni akar.
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
törölt tag
válasz Citroware #13469 üzenetére
Jelenleg nem a hmd technológia limitált, hanem a videokártyák tudása.
Ha a monitorokon megszokott grafikai szinvonalat akarod VR-ben, akkor még legalább 3-4 év, mire a GPU-k elérik azt a szintet, hogy a megfizethető kategóriában is ki tudják szolgálni a szemenként 4K displayeket.A VR ma olyan, mint a PS3 megjelenésekor a Nintendo Wii volt. Az egyik konzol extra tudása a fullHD támogatás volt, a másiké az addig sohasem tapasztalt játékélmény.
Ha egy játékban fontosabb számodra a grafika, mint a játékélmény, akkor sajna nincs más, mint kivárni, amíg a PC-k felnőnek az igényeidhez.
Ezt nem lesajnálásként mondom, mert ahogy a PS3 és a Wii is megfért egymás mellett, úgy a VR és a highend AAA játékpiac is, csak jó tudni, hogy a kettő között még egy jó darabig nem lesz jelentős átfedés. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz Citroware #13463 üzenetére
Nincs semmi hivatalos infó de még fincsi pletykák sem nagyon. A Vive Pro-t hol sikerült kipróbálnod? Mivel azt most adták ki és ha az nem jön be neked akkor szerintem várhatsz még olyan 3-4 évet és az idén érkező új vga-k utáni generációt. Egyébként a supersampling csodákat művel a jelenlegi HMD-kkel is, csak az a baj nincs olyan VGA ami érdemben ki tudná hajtani a játékokat.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Segal
veterán
válasz Citroware #3552 üzenetére
Nem ez az nvidia csúcskártyája
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
veterán
-
BiP
nagyúr
válasz Citroware #3548 üzenetére
"Nem a zsemle kicsi, elvtársak, hanem a pofátok nagy!"-hogy klasszikust idézzek.
Viszi azt szépen, csak nem ULTRÁN, de szerintem nem ettől fog összedőlni a világ. Szerintem VR-ban kevésbé kritikus tényező, hogy gigacsudamaxra lehessen feltenni a grafikát, a többi része annyi pluszt ad.
De persze mégsem tudok belekötni a mondatodba, mert azt írtad, "tökéletesen", igen, arra még várni kell picit.
Most meg normális szintre visszavett igényekkel bőven több, mint elég.Kicsit arra emlékeztet a szituáció, amikor a 1080/1070 topikban azon megy a sírás, hogy a 1080 sem túllövés fullhd-ra, hiszen a GTA5-ben is van egy olyan szeglete a világnak, ahol hyperultramega részletesség mellett a füves részen bezuhan 60alá, és csak 55fps, és így kis híján játszhatatlan.
no offense, csak kicsit élcesen próbáltam feldolgozni a helyzetet
(#3552) Citroghost: A játékok mindig úgy vannak megcsinálva, hogy 1-1 effekt aránytalanul sok erőforrást zabál a látványjavuláshoz képest. Ha mindent bekapcsolunk (értsd ultra vagy max.), akkor csomó erőforrást elpazarlunk, simán benne van, hogy az épp aktuális csúcskártya is kevés. Szerintem egyébként ez bőven belefér, én legalábbis tudok olyan kompromisszumot, hogy 1-2 effektet lejjebb veszek, és sok-sok erőforrást megspórolok. Látványban meg nem veszítek sokat.
Ha meg azt nézem, ha tényleg elég lenne a tökéletességre vágyóknak is a 1080, akkor ki venné meg a Titant?
[ Szerkesztve ]
-
W00dyka
tag
válasz Citroware #3454 üzenetére
A technikai részbe nem bonyolódnék bele, mert felhasználói oldalról közelkítem meg a dolgot !
A kérdésedre a válasz abszolút nem zavar.
A kép pixeles ? talán igen, inkább a SDE t érzékeled ha odafigyelsz rá !
Zavar ? Nem mert elmerülsz a 3d-ben, ha akarod bármikor megtalálod Pixeleket , de nem számít.....Csak egy példa Mercedes AMG GT3 kocsi boxból elindulás előt köürbenézed a 3 tükröt mint az életben és ahogy lenézek magam mellé látom a légbeömlőt és a gombokat néha késztetést érzek arra, hogy kapcsolgassak.
Annyira beleéled magad, hogy az agyad nem fogalkozik a pixel kérdésekkel. A másik a kanyarcsúcspontok és fékezési pontokat térben érzékeled és nem egy ponthoz probálod belőni mint a monitoron.
Volt nálunk egy összehasonlítás melyik táblát látod vagy tudod elolvasni és honnan FHD monitoron v Riftben. FHD se volt sokkal jobb de persze élesebb volt a kép.
Zanzásítva talán ennyi.
Steam: Marcinko1976, PUBG: Woodyka...........Már pedig itt rend lesz ! Mondta a nagymama és berúgta a szart az ágy alá !
-
veterán
válasz Citroware #3454 üzenetére
Pontosan azért. Nem néztél még tévé képét közelről? Nem hogy a pixeleket látni, hanem a köztük lévő hézagokat is. Itt is ugyanez a helyzet. Fullhd felbontás 27"-on 0.3113 mm-es pixelméretet eredményez, és máshogy látsz 2 centiről 0.3 millimétert mint fél méterről.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
W00dyka
tag
válasz Citroware #3444 üzenetére
Nekem kb. 3 hete van meg az Oculus. Nagyon érdekes , mert talán az egyiuk legfontosabb amire nem fordítottam elég időt és talán a "legnehezebb". Be kell lőni hogy hogyan kényelmes neked a Riftt v Vive fejeden és ahhoz kell belőni a lencséket és utána kezdődhet a móka.
A nagy lekesedés és tapasztalatlanság okán nekem eleinte "feszítette" a szememet a Rift ( utólag szerintem a lencsetávolság volt túl közeli ) ! Arról nem is beszélve hogy mivel úgy állítottam be a pántokat, ezért egy ponton nyomta leginkább a fejemet....
Autószimulátorozásban hihetetlen élmény de a hátrafele csúszva vagy amikor a virtuális tested a G erők hatására benyomódik az ülésbe vagy elemelkedik vagy ne adj isten egymás után jön ez akét érzés akkor azért rádjön az okádhatnék....
Én a "beszokási" időszakban szerencsére betartottam amit irtak a fórumunkban .......
eleinte 10-15 perc nagyobb szünetekkel majd emelni az időt. Így jutottam el oda 4-5 nap után hogy tudtam menni egy 40 perces versenyt.....Jelenleg ott tartok, hogy minden gond nélkül levezetek egy 3 órás endurance versenyt egyedül ........Mondjuk a felém fordított ventilátor létfontosságú......
Az élmény az páratlan !!!! A kifékezés az aláfordulásos előzés mindent látsz érzel a kocsiban !
A szemromlás az idő kérdése, de nekem kevésbé fárasztüó a Riftben pár óra mint a monitornál.......
Van egy ligatársam aki DK2 -t "korán" adta el és amíg nem volt CV1 addig visszament 3 monitorra. Ő például Riftben nem használt szemüveget de 3 monitornál egy idő után kellett neki..Jelenleg tudtommal illetve a videói alapján CV1-el megy szemüveg nélkül.
Steam: Marcinko1976, PUBG: Woodyka...........Már pedig itt rend lesz ! Mondta a nagymama és berúgta a szart az ágy alá !
-
Segal
veterán
válasz Citroware #3444 üzenetére
Ez eléggé emberfüggő dolog ki hogy érzi magát benne.
Én most már elvagyok benne (Oculus) akár másfél órát is de utána le szoktam venni. Egyrészt melegbe izzad benne az ember, másrészt nálam akkor jön el egy olyan pont hogy akkor tartsunk egy kis szünetet.
Elsőre persze szerintem már a fél óra is jó hozzá kell szokni. Simán ki lehetne tolni az időt szerintem 2 órára is de ez a másfél óra nekem pont jó Project Carsba. Pálya és autó kiválasztás, 15 perc időmérő aztán általába 25 körös versenyre (ezt lehet szinte mindennel 1 tankolással végigcsinálni ) és ennyi el is fogyott a szabadidőm.
Viszont ha épp ráérek picit akkor kis pihenő után simán le lehet tolni újra másfél órát.
Én kontaktlencsés vagyok eleve nem jó a szemem de nem vettem észre hogy bármilyen rossz hatással lenne rám pedig már június eleje óta használom."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
veterán
válasz Citroware #2318 üzenetére
Teljesen jól, sőt meglepően jól.
wolfhgb: "A hozza adott rokas okorseg is kulso nezetes ugribugri"
Ezeket platformereknek hívjuk, ugribugri mint a Ori and the Blind Forest vagy a Rayman Origins, Braid... Attól hogy "ugribugri" meg nem Tomb Raider még lehet komoly játék.[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Segal
veterán
válasz Citroware #2318 üzenetére
Most mobilrol vagyok nem tudom belikelni a videot de van egy kalandjatek ami kulso nezetes ott ugy van megoldva hogy mindig az adott helyszint latod es a karaktered maszkal lenyegebe szobarol szobara te meg a szobakba tudsz korulnezni es a karaktered pl ha a bal sarokba ment ki a helyszinrol akkor a kovetkezobe ott megy be. Ez igy lehet hogy kicsit erthetetlen de a videobol egyertelmu lesz.
Egyebkent youtube-ba beutod hogy thevr es a sracoknak vannak fent oculusos es viveos videoik is. Tobbek kozt ez a kalandjatek is."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
veterán
válasz Citroware #2290 üzenetére
Azt hogy túl pixeles-e vagy sem, azért kipróbálva lehet látni, mert nagyon emberfüggő ki mennyire tud vagy nem tud túllépni ezen. Én mint mondtam, ha csak egy loading animáció van, akkor látom a pixeleket, de amikor pl showdown demo megy, akkor nem látom a pixeleket, mert azt látom hogy ott áll mellettem egy velem egymagasságú katona, és hogy mindjárt kiüti a szemem egy erre repülő törmelék. Szóval én egyáltalán nem akadtam fenn már a DK2 képminőségén sem, a CV1 és a Vive pedig javított ezen a téren. De természetesen lehet várni, no meg pl Magyarországra nem is lehet perpill rendelni. Én igazából azt várom, hogy mikor jön ki és milyen áron hozzá a touch. Majd akkor beszerzek egyet, de nekem valamivel könnyebb, mert a vr-os igényeimet azért részben lefedi a DK2 is nálam.
Évente amúgy nem fog jönni Rift vagy Vive (a kínai utánzatokat persze nem tudni), 2, max 3 évre tervezik tudtommal az első generációt. Nem túl rövid időre mert ahhoz persze drága, de nem is túl hosszúra, elvégre a technológia korai stádiumában gyakran lehet még nagyokat fejlődni. Később majd belassul vagy legalábbis kevésbé lesz látványos a fejlődés.
-
wolfhgb
aktív tag
válasz Citroware #2284 üzenetére
A htc volt a fejemen, harom dologgal tudnam jellemezni az elmenyt es a negativumokat igy sorban, elso erzes, mikor felvettem, hu bazdmeg, ezt pozitivan ertsd, masodik, basszus, de kar, h latom ezeket a pici palcikakat a kepen, harmadik erzekelesem, de kar, h korben a dolgok picit homalyba vesznek, mikor oda nezek es probalom elesen latni a kepet ott is. A vegso erzesem az, h megrendeltem az oculust es azota nem elvezem annyira azt a programot monitoron, amit a htc vel kiprobaltam, mert hianyerzetem van hozza kepest.
-
veterán
válasz Citroware #2284 üzenetére
Hát a DK2-vel kapcsolatban tudok nyilatkozni, azzal van aránylag sok tapasztalatom (van nálam egy már pár hónapja ). Természetesen sokkal alacsonyabb a felbontása mint a monitoron látott képé. DK2 esetén ugyanaz a fullhd felbontás, csak épp nem cirka 20-30 foknyit fed le a látószögedből hanem 90+-ot, és nem fél méterről nézed a képet, hanem gyakorlatilag nagyítóval. Szóval igen, ha az ember nézi, dk2-ben lehet látni a különálló pixeleket, sőt néha el sem lehet olvasni bizonyos kisebb betűket, mert túl kevés pixelből állnak (elvégre a fullhd-nak az egész 90-100 fokos látóteredet le kell fednie). De a lényeg itt nem is a kevés vagy sok pixel, hanem hogy technológiából adódóan látod a pixelek közti hézagot, fekete rácsozatot ahol nincs fény. Ezt nevezik SDE-nek (screen door effect)
Viszont sokaknál, nálam is, onnantól hogy valami érdekes van a képen (nem csak egy felirat mondjuk vagy egy kis golyó, hanem egy város, körülötted katonák, stb), onnantól már nem a pixelt látni, hanem embereket, törmeléket, golyókat, várost, stb. És mivel baromi pontosan reagál a fejed mozgására még a DK2 is, és elfogadható tempóval (75 fps), így elég áll-leejtő tud lenni az élmény.
A CV1 (a 600 dolláros kiadott oculus rift) ráadásul olyan lencsékkel operál, kissé nagyobb felbontás mellett, ami sokat csökkent az SDE-n, ezáltal jóval homogénebb a kép. Igaz sajna a fresnel lencsének hátránya is van, a god ray effekt, ami ehhez hasonló hatást kelt akkor, amikor baromi nagy kontraszt van a képen (tehát pl fekete háttéren fehér alakzat). Ugyanez vive-on más jellegű, ehhez hasonló, tehát inkább körkörös, nem kisugárzó.
A mostani generáció a csúcs? Dehogy. A mostani generáció kb mint az első iPhone. Aztán az hol van már a mai 6S Plus-hoz képest sebességben, képernyőben, tudásban, stb. Ez az első generáció. Az a generáció, ami végre elég jó ahhoz, hogy az első vásárlók megvegyék és használják. Nem ez lesz a tömegek játékszere, az majd pár generációval később jöhet, ahogy mindig minden technológiának van adoptálási üteme. Ez még a fogyasztói vr első nagyobb lépése. Minőségben már van olyan jó, és árban olyan alacsony, hogy nagyságrendekkel több és elégedettebb tulaja lehet, mint eddig bármikor. Szerintem garantáltan ez a jövő, kérdés folyamatos lesz-e innen, vagy még most elbukik pár év múlva és újra előveszik a kérdést mondjuk 15-20 múlva. Ugye a 90-es években az akkori vr még messze nem volt olyan árú és minőségű ami elvárt lett volna. Most van a következő kör.
Michael Abrash amúgy azt mondta, több kutatnivaló van ezen a téren mint a 3d kártyák esetében, pedig ugye azt is folyamatosan fejlesztik és kutatják sok sok éve. Azt mondta, 40-50 évnyi kutatás biztos benne van, mire mindenki által elfogadott, természetes és a valósággal összetévesztett vr-t hozunk létre. Ráadásul ugye még most csak a szem és a fül van soron.
Szóval az "ez az igazi vr jövő" kifejezés nekem kissé fura. Ez a jövő, de ezzel az első generációval még fényévekre vagyunk a csúcsától. Ez az út felfelé, hogy kitapossák a továbbiakat.
-
veterán
-
zsolti_20
senior tag
válasz Citroware #2222 üzenetére
Sziasztok! Tegnap kaptam ezt az email a HTC-tól (remélhetöleg???). Nem tudom hogy az oldal biztonságos-e ahová átakar irányítani, de ott a számla adataimat kellene frissiteni. Más is kapott ilyen üznetet?
Dear, X Y,
We’re sorry but the payment you submitted for order XXXXXXXXXX on your visa credit card (*XXXX) could not be processed.
Please update your credit card information at www.findmyorder.com. Your preorder cannot be processed until payment is received.
Please note: This email message was sent from a notification-only address that cannot accept incoming email. Please do not reply to this message.
Sincerely,
VIVE Customer Service
www.findmyorder.comIrtam már nekik egy levelet, hogy mi lenne ez, illetve miért kell frissitenem a számla adataimat amikor nem változott semmi sem ezzel kapcsolatban... Elég fura.
(Természetesen a "X"-elt részt már én szerkesztettem át, ott az eredeti adatok szerepelnek. Nevem, order number, illetve a kártyám utolsó 4 számjegye)
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz Citroware #2219 üzenetére
Ez csak közelíti, egyébként nem olyan feltűnő. Nehéz szemléltetni az egyes verziók között a különbséget, inkább nézd meg a (#2217) clyvejhamma hsz-ben található videót!
Nehéz egyébként elmondani, leírni szavakkal, hogy milyen. Kb mintha a vaknak akarnál a színekről beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest