Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jester01 #895 üzenetére
stty -F /dev/ttyUSB0 9600 cread crtscts cs8 -cstopb -parenb Ez így már működik, ha így írom be, akkor villog az adás led, tehát a modulom és a gép között létrejött a kapcsolat. Viszont az stty szerint továbbra sem változott a baudrate, bár ha az lenne a valóság, akkor szerintem nem küldözgetne a modulom.
Csináltam egy N4 nevű fájlt, majd kiadtam az od-s parancsot:
od -An -d -N4 /dev/ttyUSB0, ami után már nem küld a modulom semmit a gépnek, a fájlba nem kerül semmi. Milyen formában kellene ezt kiadni? Ha terminálban adom ki, akkor csak kilépni lehet a terminálból.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jester01 #895 üzenetére
stty -F /dev/ttyUSB0 9600 cstopb -parenb
Ez terminálban rootként lefut, probléma nélkül. Viszont ha megint beírom az stty parancsot, akkor meg továbbra is 38400 baud-ot ír.
Szóval nem tudom, hogy átállt-e.
od -An -d -N4 /dev/ttyUSB0
Igen, decimális számot szeretnék. Tehát össze kell pakolni 2*8 bitet egybe ahhoz, hogy a korrekt értéket lássam. Ehhez a parancshoz tudsz mutatni valami leírást? Nem nagyon találtam most hirtelen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Quadro FX 570 eladó
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged