Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bmxbandita

tag

válasz pinnacle #19702 üzenetére

Nekem fixen 100-on volt. Itt 5Ghz-en szerencsére egyáltalán nincs interferencia.
    Valós 160Mhz sajnos nem is lesz soha AC65p-n. Tud 160 Mhz-et, telefonos wifi analyzer is úgy mutatja, hogy 160Mhz széles a csatorna, a laptopom is 160Mhz-en kapcsolódik, viszont maga a router csak 80Mhz-en tud küldeni. :( Részben (+ AX-re váltás miatt) ezért is cseréltem le én a két AC65p-met.
    Egyébként pont látszik a csatolt képeden, hogy WPA2/WPA3 mixed titkosítás van beállítva. Sokaknál előfordult, hogy a mixed WPA2/WPA3 sebességgondokat okoz. Tedd át sima WPA2-re, és nézd úgy meg, hogy javul-e a helyzet.

Egyébként arra jutottam én is, hogy 1 fő router + 1 dumb AP még wifi backhoullal is sokkal jobb, mintha 1 routerrel akarnál lefedni nagyobb területet. 2 AC65p-t használtam erre:
    - WDS módban
    - 2,4 Ghz-es csatornát használtam a 2 router között a backhoulra, mer jobban átmegy a falakon. Mivel mindkettő tudott 4x4-es streamet, ezért 2,4Ghz 40Mhz-en 600Mbit-es linksebességet adott. ;] 3 gipszkarton fal + egy főfal volt köztük, iperf3 ~250Mbit/sec-et mért.
    Így a legtávolabbi pontról nézve laptoppal az AP-n keresztül kb. ~200Mbit/sec sebességet tudtam elérni.

Új hozzászólás Aktív témák