Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi777
tag
Sziasztok
van egy dolog amivel már elég rég szenvedek...
Debian Jessie, telepítés közben megadva, hogy szoftveres RAID 1 en fusson a rendszer (2 azonos disk). Szépen fel is települ a rendszer, a tömb rendben van.
Azt szeretném hogy ha az a disk megadja magát amelyikről boot-ol a gép, a rendszer akkor el tudjon indulni a másodikról is degradáltan. BIOS-ban boot order beállítva, ha kiesik a primary akkor a másodlagosról boot-ol...elvileg.. de mégsem.Mit kell még tennem, hogy
1. legyen GRUB a másodlagos disk-en is (gondolom grub-install, de javítsatok ki ha nem jó irányba indultam el)
2. El is induljon a rendszer (lehet hogy a grub-ot vagy az mdadm.conf-ot kell szerkesztenem, de ebben tanácstalan vagyok, annyi mindent olvastam már, hátha valakinek rutinból megy.Nagyon köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sorozatok
- PlayStation 5
- Battlefield: Bad Company 2
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- PS Plus előfizetések
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest