-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mm00
aktív tag
Sziasztok,
a szerveremen(Debian Lenny) nekiállt küldözgetni a cron az email-eket. Ez így önmagában még nem is lenne furcsa, de úgy tettek, hogy nem nyúltam 1 hónapja a konfigurációs fájlokhoz.Az üzenet a következő (számok mindig változnak):
Tárgy: test -e /usr/sbin/amavisd-new-cronjob && /usr/sbin/amavisd-new-cronjob sa-sync
Üzenet: bayes: synced databases from journal in 0 seconds: 865 unique entries (1886 total entries)Addig eljutottam, hogy az email-eket átvizsgáló amavis folyamatát hajtja végre és neten azt találtam, hogy a spamassasin egy része a bayes, ami letölti a a blacklist frissítéseket.
Ez eddig jó is lenne, csak azaz igazság, hogy szerintem a spamassasint félrekonfiguráltam anno(meg igazából egyenlőre nincs is rá szükség azért nem babráltam tovább) és ezért nem ellenőrzi a mail-eket, vagyis eddig így gondoltam, de most látom, hogy szuperül beellenőrzi a cron-tól érkező mailt:
X-Virus-Scanned: Debian amavisd-new at global-illusion.com
X-Spam-Flag: NO
X-Spam-Score: 2.604
X-Spam-Level: **
X-Spam-Status: No, score=2.604 tagged_above=2 required=6.31 tests=[AWL=-0.398,
BAYES_40=-0.185, FH_DATE_PAST_20XX=3.188, NO_RELAYS=-0.001]de a többi mailel nem foglalkozik, mert azokban nincs benne ez a header.
Erre is várom a javaslatokat mi lehet a probléma, de visszakanyarodva az eredeti témához:
zavarnak ezek a cron-tól érkező mailek, főleg az hogy minden átállítás nélkül találomra állt neki küldeni. Megnéztem szerveren cron-t, töröltem belőle, restartoltam cron-t, de azóta is úgyanúgy küldi 3-5 óránként.Van valami ötletetek, hogy tudnám ezt kinyomni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest