- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadcoca
tag
Ha már szóba került a dselect (brrr
), akkor sokkal inkább aptitude. Opciók nélkül indítva egész használható kezelőfelülete van (ha elindítottad, azért érdemes először a súgó menüből a bill parancsokat meglesni), és grafikus felület nélkül sem vagy gondban vele
Ha éppen nem is tudod a neked kellő csomag nevét, a nézetek menüben van "szép" kategória böngésző, vagy ha felteszed a debtags csomagot, akkor debtag nézet (pl works-with-format::mp3, vagy uitoolkit::gtk, és még ezer kategória).
A tag-ekre szűrögetni még jobb a packagesearch csomag. Ez már grafikus, de qt-s, úgyhogy ha kipróbálod magával fog húzni néhány qt-s függőséget.
És persze van software-center csomag is (különben az ubi-ban honnan lenne ?
)
-
-
rigo88
aktív tag
sorry, csak viccnek szántam
az "apt-get install <csomagnév>" és az "aptitude install <csomagnév>" parancsokkal tudsz programokat telepíteni xterm-ből.mod "aptitude <csomagnév>" -> "aptitude install <csomagnév>" me' én az apt-get installt használom.
hasznos még az "apt-cache search <csomagnév-részlet>" ami kidobja ha van több ver vagy + extra csomagok hozzá.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én nem ajánlok senkinek Ubuntu alapú disztrót. Ha rám hallgatsz, akkor maradsz a Debian mellett, nem véletlen van annyira sok leszármazottja. Leszeded a netinstallos telepítőt, az elején kiválasztod a neked tetsző alternatív DE-t a "gyári" Gnome2 helyett, és minden meglesz. (a köv. Debian kiadás egyébként XFCE-t fog használni)
Írtam két cikket korábban Debian témában, pont kapóra jön ide. Mondjuk ez a két módszer univerzális minden disztrón.
Itt megtalálod az fstab beállításait: [link] itt meg a ramdisket: [link] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Akkor már inkább maradj Debiannál a neked tetsző DE-vel, nem az ördögtől való az. Nekem nagyszüleim is azt használják már kb. 2 éve, semmi gondom nem volt azóta.
Mondjuk a 20G-s vinyó valszeg nem nevezhető gyorsnak, így érdemes majd beállítani a "noatime" opciót az fstab fájlban, megcsinálni a ramdisket pl. böngésző számára. (mondjuk ezek minden gépre érvényesek)
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
-
Az Arch-ot nem sikerül Virtulboxban elindítanom csak konzolos felület jön be és ott a root folyamatot adja be.
ez azt jelenti, hogy sikerült elindítanod az Archot. azon alapból nincs grafikus felület, meg semmi ilyen. pontosan annyi cucc van alapból, ami a gép működését biztosítja, semmi több. ha akarsz még valamit, azt neked kell feltenni.
segítségképp ajánlom az ArchWikit, ami szerintem a létező legjobban összehozott dokumentáció, amit Linuxhoz eddig láttam.ebben megerősített az eddigi Fedorás tapasztalatom is, amihez minden infót úgy kell innen-onnan összelegóznom, sokszor épp az ArchWikiből
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csak Arch alapú, pont olyan egyszerűen felrakható, mint bármelyik disztró, nem kell terminál hozzá.
A magyarosítást meg nem mondom, eladtam a Manjaro-s gépemet, de azt hiszem le volt magyarítva.
colomb2: várom, most fognak a hétvégén Chakrán átállni systemd-re. Remélem olyan fürge lesz tőle a boot, mint volt a Manjaron. Az az érdekes, hogy nem is a sebesség miatt váltanak, az csak mellékes extra h. mennyivel gyorsabb lesz tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged