-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bencsikgab #18306 üzenetére
Hát én ezt a sort néztem:
Linux s3rver 3.2.0-4-amd64 #1 SMP Debian 3.2.46-1 x86_64 GNU/Linux
-
válasz
bencsikgab #18300 üzenetére
Nem régi az a Debian kicsit?
-
Siriusb
veterán
válasz
bencsikgab #17782 üzenetére
Merevlemezeken partíciók találhatók, tehát ha valamelyiket csatolod, az így néz ki pl: /dev/sdd5. Ezért mondtam, hogy /dev/sdd az egy pendrive-ra hivatkozhat, nem egy HDD partícióra.
Miért fontos neked a betűjel, ha egyszer UUID-vel azonosítod, még mindig nem értem. Mire kell neked azután a betűjel, ha már egyszer felcsatoltad a kötetet? -
Siriusb
veterán
válasz
bencsikgab #17778 üzenetére
Most nem arról van szó, hogy UUID-t akarsz használni? Légyszíves döntsd el mit akarsz. A /dev/sdd max egy pendrive lehetne...
Amennyiben megcseréled a csatlakozókat a merevlemezeken, nem ugyanazt a betűjelet fogod kapni, ezért kell UUID-t használni.
Jelszót is beírhatod egy fájlba, ill a crypttabban a none a fájl útvonala helyén bekéri a jelszót.
S fogadd meg a tanácsot, olvasd el a man-okat, hogy tudd, mit csinálsz. -
BoB
veterán
válasz
bencsikgab #17778 üzenetére
Ez az fstab fájl el van cseszve. A második oszlop azt kellene hogy jelölje hogy hova csatolja, nem azt hogy mit (az az első oszlop)
Tanulmányozd ezt: fstab
-
Siriusb
veterán
válasz
bencsikgab #17776 üzenetére
/etc/crypttab:
nagyontitkos UUID=akármi /itt/a/keyfile/etc/fstab
/dev/mapper/nagyontitkos /media/nagyontitkos ext4 defaults,noatime 0 2A /media/nagyontitkos könyvtárat hozd előre létre. UUID-t ki tudod találni, s gondolom keyfile-okat használsz, nem jelszavakat, bár ha jól emlékszem, már nem lehet a crypttabban pucéron jelszót tárolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest