-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Cathfaern #9146 üzenetére
nekem a partíció mentés azt jelenti, hogy a vinyón található blokkokat sorban kimentem és ha gond van, akkor visszatöltöm. ez, szerintem, simán összeborulhat attól, hogy az inode-táblákat, a journaling buffert, meg a többit nem egy időpillanatban, konzisztensen mented le.
tar-ral partíciót nem lehet menteni, tarral fájlrendszert lehet menteni, a különbség az, hogy egy partíción lvm-mel lehet több fájlrendszer is és a tar átmegy több fájlrendszer között, alapértelmezésben. Ezért tarolni fájlrendszert szoktunk, ott nem akkora gubanc, hogy fájlok módosultak, tar kicsit prüszkölni fog, elvész pár logbejegyzés és annyi.
Szóval melyik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux Mint
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen házat vegyek?
- Túra és kirándulás topic
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest