Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
VladimirR
üzenetére
Én olyankor külön könyvtárba szoktam tenni és legyalulom a könyvtárat, ha már nem kell. Vagy az összetartozó csomagokat szoktam egy könyvtárba tenni.
Utána elég a linkernek megmondani, hogy ott is van .so, nem feltétlenül kell linkelgetni. A rá épülő programok fordításakor meg megmondom, hogy ott is vannak headerek.
-
7
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
Itt azt írja, hogy ha mákod van, akkor a makefile készítője implementált uninstallt is, ha viszont nem, akkor a make -n install parancs segítségével meg tudod nézni, hogy milyen parancsok is kerültek volna végrehajtásra telepítéskor, ha ténylegesen fel is teszed azt a valamit. Onnan pedig már egyszerű levadászni, hogy pontosan milyen file-ok és symlinkek azok, amiket el kell tüntetni, ha nem kell már a program.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
ha nem baj, én válaszolok: ha nincs automatizálva a makefile-ban az eltávolítás, akkor neked kell levadászni a dolgokat. esetleg kiegészíteni a makefile-t, hogy eltávolítani is tudjon. hozzáértőktől azt hallottam, hogy egy kis gyakorlás után nem olyan bonyolult. mivel én forrásból is csomagot szeretek csinálni, ezért ennek nem jártam utána, de egy makefile-t megnézve, valóban nem tűnik vészesnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X3D 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-DATA 750W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ELITE X570 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest