- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igazából nem az a cél, hogy ne tudjanak hozzáférni, mert az meg van oldva* az allow hosts opcióval, hanem arra vagyok kiváncsi, hogy mely egyéb gépek próbálnak hozzáférfni, mert ott valami beragadt beállítás lesz.
Időről időre ránézek a logokra, de jobb lenne, ha automatán jönne valami csatornán, ha valamelyik gép hozzá akart férni.* - gyanítom, hogy a samba beállításai a kliens oldalon kezelődnek le, és a szerver nem tudja elvenni a jogot a már csatlakozott kliensektől;
Egy androidos klienssel megnyitottam a korábban megosztott /home/juzer/ mappát, és később hiába korlátoztam le a megosztást egy belső mappára, amíg újra nem indítottam a klienst, addig simán hozzáfértem mindenhez, pedig volt samba restart.
Mindezt smb3 protokollal.Majd tanulmányozom még a lehetséges biztonsági szigorításokat a samba server-ben, hogy ezt, és a hasonlókat (gyanítom, hogy más is van) hogy lehet kiküszöbölni, mert az engedélyezett gépeken is több júzer lehetséges, akiknek különböző jogosultságuk kell, hogy legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hardcore café
- Háztartási gépek
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Peugeot, Citroën topik
- Ford topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest