Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bici

félisten

válasz sonar #33571 üzenetére

Igazából nem az a cél, hogy ne tudjanak hozzáférni, mert az meg van oldva* az allow hosts opcióval, hanem arra vagyok kiváncsi, hogy mely egyéb gépek próbálnak hozzáférfni, mert ott valami beragadt beállítás lesz.
    Időről időre ránézek a logokra, de jobb lenne, ha automatán jönne valami csatornán, ha valamelyik gép hozzá akart férni.

* - gyanítom, hogy a samba beállításai a kliens oldalon kezelődnek le, és a szerver nem tudja elvenni a jogot a már csatlakozott kliensektől;

Egy androidos klienssel megnyitottam a korábban megosztott /home/juzer/ mappát, és később hiába korlátoztam le a megosztást egy belső mappára, amíg újra nem indítottam a klienst, addig simán hozzáfértem mindenhez, pedig volt samba restart.
    Mindezt smb3 protokollal.

Majd tanulmányozom még a lehetséges biztonsági szigorításokat a samba server-ben, hogy ezt, és a hasonlókat (gyanítom, hogy más is van) hogy lehet kiküszöbölni, mert az engedélyezett gépeken is több júzer lehetséges, akiknek különböző jogosultságuk kell, hogy legyen.

Új hozzászólás Aktív témák