-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Plasticbomb #28112 üzenetére
Nem szántam mérgesnek. Némi iróniát akartam becsempészni, senkit nem akartam megsérteni.
Tényleg nem érzem ennek a létjogosultságát. Nyilván kitépni nem kell, de nem lehet valahogy letiltani simán? Bányászgépnek tényleg az a dolga, hogy szép csöndben, a szoba sarkában növelje a villanyszámlát, semmi rgb, meg zúgás, meg hasonlók. De gamer gépen is vagy ki van kapcsolva, vagy ha játszol, akkor meg a képernyőt nézed, és nem azt, hogy hogyan villog az RGB. Ha ilyenre lenne igényem, nem Linuxot tennék fel, az tuti. Valahogy nem is tudok a Linuxra haragudni, hogy ilyen szélsőséges dolgokat nem támogat. Inkább szépen reszeljék a támogatást olyan hardverekhez, amiknek több haszna van, GPU-k, érintőképernyők, kamerák, nyomtatók. Én már akkor fogom a fejem, mikor a Phoronix ilyen high DPI-s egerek támogatásáról cikkezik. Persze, van, akinek ez is biztosan fontos, de ezt annyira rétegigénynek érzem, hogy nem tartom bajnak, hogy nem teljes a támogatása. Ezzel nem azt mondom, hogy nem kell támogatni, mert ha igény van rá, akkor miért ne, de ne ez legyen a prioritás, hogy ilyen rétegigényeket előbb teljesítenek, mint fontosabb dolgokat.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Nekem gyanús, hogy a ledek alaplapi vezérlése is primitív dolog. Ilyen pwm értéket kell megadni és passz. Vagy valami cél ic-n keresztül.
Ennek mélyebben kell utánanézni, mert linuxon pölö sok esetben nagyon egyszerű a megoldás. fordulatszám vezérlés is kb egy érték megadása a /proc útvonalon. De amd vga-ák freki szabályozása se több. A unixokon ugye minden egy fájlban van leképezve.
2 maszek megjegyzésem:
- ilyenkor jön rám a sírhatnék, hogy erre winen 10-30 megás driverek vannak, ami megoldható egy 400 bájtos txt fájllal...
- az ilyen led villjogást én is szeretem, kisbaltával kivágom a rákba azt a hardvert, ami elköveti ellenem.Ilyen projektet találtam, nem biztos, hogy ez kell neked.
-
pube111
senior tag
válasz
A szoba ledet php val is tudod kapcsolgatni telóról. Webszerver az arduinora.
Én csak pi-n csináltam, de gondolom az arduino is képes rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Iqos cigaretta
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EAFC 25
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged