- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- HP notebook topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bambano #26314 üzenetére
Indoklás: adott egy SOHO router. Mögötte egy LAN, több subnettel. A routerétől eltérő subneteket a router és a tűzfala internetes címként kezeli bizonyos esetekben.
Például ssh-n csak lokálisan léphetnék be, de azt engedi más subnetből is, ha nem a wan felől jövök.
Ellenben, ha egy kliensnek megtiltom, hogy internetet használjon, akkor a más subnetben lévő proxy-mat sem éri el.
Ha guest AP-t üzemeltetek és a vendégeknek megtiltom a lokális háló elérését, attól még vígan randalíroznak a virtuális gépek számára fenntartott subnetekben.
Ez nekem így inkább biztonsági hibának tűnik, mintsem feature-nek.Csak mikor ezt bedobtam bug reportként... hát finoman szólva válasz nélkül maradt.
És mostmár piszkálja a fantáziám, hogy ennek tényleg így kell működnie és az én fantáziám túlfejlett vagy én gondolom jól, hogy ez egy ordas nagy tervezési hiba?
Új hozzászólás Aktív témák
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- MIUI / HyperOS topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Viccrovat
- BMW topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 32SSD + 500GB I 14" I Cam I W10 I Garancia!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest