- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen hangkártyát vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Home server / házi szerver építése
- Autós kamerák
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bambano #26314 üzenetére
Indoklás: adott egy SOHO router. Mögötte egy LAN, több subnettel. A routerétől eltérő subneteket a router és a tűzfala internetes címként kezeli bizonyos esetekben.
Például ssh-n csak lokálisan léphetnék be, de azt engedi más subnetből is, ha nem a wan felől jövök.
Ellenben, ha egy kliensnek megtiltom, hogy internetet használjon, akkor a más subnetben lévő proxy-mat sem éri el.
Ha guest AP-t üzemeltetek és a vendégeknek megtiltom a lokális háló elérését, attól még vígan randalíroznak a virtuális gépek számára fenntartott subnetekben.
Ez nekem így inkább biztonsági hibának tűnik, mintsem feature-nek.Csak mikor ezt bedobtam bug reportként... hát finoman szólva válasz nélkül maradt.
És mostmár piszkálja a fantáziám, hogy ennek tényleg így kell működnie és az én fantáziám túlfejlett vagy én gondolom jól, hogy ez egy ordas nagy tervezési hiba?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Könyvajánló
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Horgász topik
- Milyen hangkártyát vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged