Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Jester01 #24745 üzenetére

Közben megértettem mire gondoltál az első lemezen legyártott tömb + másik lemez hozzáadásánál.
    Gyakorlatilag akkor a több órás szinkronizáció kikerülhetetlen, ha jól látom.
    Megpróbálkoztam másképp:

Az Ubuntu 16.04 Server telepítőt recovery módban indítottam el és parancssorból hoztam létre a /dev/md0 és /dev/md1 tömböket. Utóbbit az általad is említett --assume-clean kapcsolóval. Valóban, így nem fut sync.
    Létrehozáskor szólt, hogy nem fog tudni boot-olni róla, használjam a --metadata=0.90 kapcsolót.
    /dev/md0 esetében (10GB) használtam.

A cél ugyanis az lenne hogy legyen Raid1-ben összesen 2db 4TB lemez segítségével egy rendszer (10GB) és egy adat (4TB) partíció. A rendszer ebben a Raid1 tömbben boot-olni is tudjon.

A parancssoros műveletek után, reboot és a normál telepítőt indítottam.
    Először ugyan csak az egyik raid tömb látszódott, az md1, de miután beállítottam formázásra valahogy frissült a dolog és az md0 is megjelent, ami ugye metadata 0.90-t kapott és a rendszernek szánom.
    Beállítottam és az alaprendszert feltelepítettem, de nem lett jó.

A Grub a végén ugye szeretne felmenni a /dev/sda és /dev/sdb lemezekre, de nem tud. hibaüzenetet kapok.
    Valamit a GPT partícióval szúrhatok el, mert Grub nélkül alemezről a gép MBR 1 hibaüzenetet ad. GPT esetében ez normális?

Kellene az UEFI miatt valami spec partíció is?

Új hozzászólás Aktív témák