- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- Akkor is nehéz dolga lesz az Intelnek, ha részesedést vásárol benne az USA
- Megnyitotta kapuit a hardverpláza
- Megjöttek a Corsair Nautilus RS LCD sorozatú, készre szerelt vízhűtései
- Formabontó analóg klaviatúra a Sunder keze nyomán
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
Tóniszomszéd #24492 üzenetére
Ha a bamba azt mondta, hogy btrfs-t ne, akkor azt elhiheted.
Ugyanakkor a túlzott offolással kapcsolatban igazad van, a következőnél takarítani kezdek. -
BoB
veterán
válasz
Ilyeneket egyszerűbb megoldani csomag-konfig visszaállítással. Igazából én nem értem mit keresel. Van backup, többféle is. Akkor mi nem tetszik benne?
Mr Dini: de, lehet. Az más kérdés hogy backup-e az ami ugyanazon a HDD-n van
-
Mr Dini
addikt
válasz
Hello!
Szerintem az egész futó rendszert lebackupolni lehetetlen egy HDDre...
Max valami bootolható backup software tudná lementeni All in a rendszered.
De ha csak pl a rootfs-t szeretnéd menteni, akkor azt két linux gép között, pl rsynccel tudod megtenni, vagy duplicity-vel.
Én egyébként gyártottam egy diskless ubuntut, felraktam pxere és ezt a pxe-s rendszert használom itthon. Backup is van, az egész pxe szerver mappát rsync áttolja naponta a nasomra, így ha valami gáz lenne, akkor vissza tudom tenni a tegnapi állapotot. Jó, nyilván ez egy kicsit overkill, de így nem kell aggódnom, jogy kifogyok a laptop HDD-k tárkapacításából!
Egyébként, ha a win vált be, mi ösztönzött a váltásra?
Ui.: ha elrontod a rendszert pl az nvidia telepítéssel, akkor asszem Ctrl+F2-vel át tudsz lépni parancssorba és ott, ha elég ügyes vagy, le tudod szedni a rossz csomagokat.
Ránézek erre a hupra!
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3130, 94% Akkumulátor
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest