Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz #40553216 #22077 üzenetére

A drop_caches, mint chron job? For és While loop-olt bash script-ként is belebotlottam már az ötletbe, de ez legfeljebb is egy csúnya workaround (az elegáns workaround-okat jobb szeretem a bonyolult korrekt megoldásoktól, de szerintem ez ronda), amit viszonylag nehéz jól méretezni (egy 150 Mb/s lemez/kötet sebességet alapul véve legalább 1s-enként le kell futtatni, de a <<1s talán jelentékeny CPU terhelést és/vagy IO lassulást is okozhat).

A másik, hogy nálam egy drop_cache után a memória 10%-a page cache, 1%-a buffer marad (egy magasabb értékről erre dobja vissza, akkor is ha előtte sync-elek). Ezek a számok gondolom nem véletlenül adódnak, főleg hogy most nem is kerek értékek (most épp 1300 Mb-ot adtam a VM-nek, és ezek így rendre 130 és 1.3 Mb méretűek). A 10% az alapértelmezett lazy_write határértékre emlékeztet, de azt hittem, hogy az az írási buffer felső határa, nem pedig a page cache része.

Van a kommentek közt egy link glibc wrapper-hez, ami minden file-elérési műveletet direct_io-ra cserél. Ezt majd talán kipróbálom. De a 10+1%-ot szerintem ez sem tünteti el, ami ilyenkor feleslegessé válik. Bár egy sync mount opció talán igen.

Új hozzászólás Aktív témák