-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
#40553216 #22077 üzenetére
A drop_caches, mint chron job? For és While loop-olt bash script-ként is belebotlottam már az ötletbe, de ez legfeljebb is egy csúnya workaround (az elegáns workaround-okat jobb szeretem a bonyolult korrekt megoldásoktól, de szerintem ez ronda), amit viszonylag nehéz jól méretezni (egy 150 Mb/s lemez/kötet sebességet alapul véve legalább 1s-enként le kell futtatni, de a <<1s talán jelentékeny CPU terhelést és/vagy IO lassulást is okozhat).
A másik, hogy nálam egy drop_cache után a memória 10%-a page cache, 1%-a buffer marad (egy magasabb értékről erre dobja vissza, akkor is ha előtte sync-elek). Ezek a számok gondolom nem véletlenül adódnak, főleg hogy most nem is kerek értékek (most épp 1300 Mb-ot adtam a VM-nek, és ezek így rendre 130 és 1.3 Mb méretűek). A 10% az alapértelmezett lazy_write határértékre emlékeztet, de azt hittem, hogy az az írási buffer felső határa, nem pedig a page cache része.
Van a kommentek közt egy link glibc wrapper-hez, ami minden file-elérési műveletet direct_io-ra cserél. Ezt majd talán kipróbálom. De a 10+1%-ot szerintem ez sem tünteti el, ami ilyenkor feleslegessé válik. Bár egy sync mount opció talán igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos autók - motorok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kompakt vízhűtés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest