- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- CPU léghűtés kibeszélő
- Az Intel volt vezére beismerte, hogy benézte az AI-t
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
Sziasztok!
egy kis tanácsot szeretnék kérni, szerintetek milyen alaplapot érdemes Linux alá venni? a proci egy Sempron lesz, de perpill. azon vergődök, hogy milyen chipset legyen alatta, nForce vagy VIA? azon belül melyik? gondolom a VIA megy szépen kernelből is. az nForce-hoz kell az nvidia zárt drivere? mennyire jól támogatottak/megbízhatóak ezek?
Nimrod: hmmm... ha a grub lassan jön be, az esetleg vmilyen hw-téma lenne? a grub sokmindenhez nem nyúl, beolvassa a config file-t a vinyóról (meg esetleg a stage-eket) oszt' annyi...
[Szerkesztve] -
doc
nagyúr
válasz
Oliverda #1012 üzenetére
mc=Midnight Commander, konzolos filemanager (ha vindoz alatt Total commandert hasznalsz, akkor nem fogod hianyolni
)
links=konzolos netbongeszo, ha nem tudod mi ez akkor erre sem lesz szukseged
a Suse-t en szemely szerint nem igazan kedvelem, de izles dolga. ha van egy kis raero idod, probalj ki par napra egy-ket disztrot, aztan ugyis meglatod melyik feXik neked jobban. ha van az ismeretsegi korodben olyan aki hasznal mar egy ideje Linuxot, akkor olyan disztrot tegyel fel mint o, eleinte ugyis szukseg lesz a segitsegre, az meg ugy a legkonnyebb ha o mar tudja mi merre van -
doc
nagyúr
válasz
Oliverda #1009 üzenetére
Mostanaban nagyon divatos az Ubuntu, van 64 bites kiadasa is, bar en szemely szerint nem vagyok nagy Ubuntu rajongo, otthon Slackware-t hasznalok, nem tudom annak van-e kulon 64 bites valtozata (notebookra tettem Ubuntut, a videokartyat nem volt kepes eletre kelteni, mc nincs benne, links szinten nincs, ugyhogy innentol toroltem es ment a helyere a Slackware 10.2, kijelzo tokeletes, mc es links is van
)
ha neked nincs extrem kijelzod (mint az en 1680x1050-esem) es nem kell sok parancssoros program, akkor szerintem jol jarhatsz az Ubuntuval, eleg komoly tamogatottsaga es felhasznalotabora van, a debian alap miatt pedig gyak. barhol tudnak benne segiteni -
doc
nagyúr
válasz
Vilmoskorte #995 üzenetére
szerintem a monitorod meretei nincsenek jol beallitva (pl. nekem ha indulaskor ki van kapcsolva a monitor es nem tudja az X kiolvasni a monitorbol a fizikai mereteket, picik lesznek a betuk), nezz korul az xorg.conf-ban, hasonlitsd ossze a fedorast a debianossal
-
doc
nagyúr
válasz
Azazello- #932 üzenetére
az xorg.conf vagy X86Config file-t nézd meg a /etc/X11 könyvtárban (csak előtte csinálj róla backupot), ha valóban a rossz freki a baj, akkor a Modeline sorokat kommentezd ki, a Display szekcióban meg a Horiz/Vert. sync értékeket vedd lejjebb
ezt meg tudod tenni bármilyen Live Linuxszal (pl. Slax -> [link])
de ha a parancssor nem teljesen idegen, a CTRL-ALT-F1 lenyomasaval elvileg kapsz konzolt (ha nem, akkor ott más bajok lesznek...) -
doc
nagyúr
ne is haragudj, de nem sokat értek a kérdéseidből...
persze hogy vannak egyforma file-ok két különböző verziójú kernelben, nem változik meg minden file minden újabb release-nél
amúgy meg mi az hogy winrar? ugye nem azt mondod, hogy vindóz alatt akarod kicsomagolni a kernelt??
a második kérdésedet meg végképp nem értem, lsz kicsit bővebben/érthetőbben...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- BestBuy topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest