-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
killer2
tag
Sziasztok! Nem épp a legjobb helyre írok, de itt sok az ember és biztos van itt sok okos ember, aki tud majd segíteni.
Jelenleg egy olyan projekten ügyködök, hogy rég nem használt XBOXomból letöltőgépet csináljak. Hardverileg pont jó, nem eszik sokat és a hangja se vészes. Átalakítani sem kell, mert softmoddolt és így fel megy rá linux. Nos most ott tartok, hogy szépen benne van egy 60GBs vinyó. Nézegettem, hogy milyen linux kéne rá, mert nincs hiány a változataiból. Végül is a DSL-re (damn small linux bár nem hinném, hgoy be kell mutatnom) esett a választásom, mert azt már tudom, hogy hogy néz ki és egy nagyon minimálisan kezelni is tudom és gyors is minimális igényekkel.
Nem akarok nagyon sokat írni, szóval a lényegre térek. A telepítés menetéről még nem döntöttem, hogy kiírom-e lemezre vagy ftp-t átteszem a cuccot az xboxra és onnan telepítem vagy esetleg ha lehet egy PCn előre "legyártom" a vinyót és csak átteszem az xbox-ba és kész is, de van egy fontos dolog. Mivel az XBOXra ugye nem lehet billt és egeret tenni eredetileg, barkácsolni meg nem akarom a kábeleket, így csak a joystick marad virtuális bill-el. Na ez ugyebár használhatatlan. A cél az lenne, hogy az XBOX routeren van és a hálózaton egy másik gépről tudjam vezérelni (vagy akár ipodról is, az akkor menne ha VNCvel van megoldva a vezérlés, esetleg webes felületről).
És akkor most jön végül is maga a kérdés. Ugyebár mivel ez xbox-ra van átírva, nem hinném, hogy egy rendes gépen elindulna, viszont biztos vagyok benne, hogy linuxos fájlrendszert használ. Az XBOX feladata az lenne, hogy torrentről letöltsön bármit, amit kívülről megadok neki, majd megossza azt a hálózaton, amit windows is tud kezelni és lehet rólla kívülről törölni fájlokat. A torrent kliensnél rtorrent-re gondoltam, arról sok jót hallottam, de lehet bármi, ami könnyen vezérelhető távolról és kicsik az igényei. A cél az, hogy ezeket a beállításokat egy asztali gépen meg tudjam csinálni. Az XDSL legújabb (még mindig béta de a legfrisebb DSLre épül tudtommal) csak iso-ban érhető el, szóval lehet, hogy mindenképp az xbox-ra fel kell tenni, csak az a lényeg, hogy utána (akár a vinyó átszerelésével) hogyan tudom a szükséges programokat telepíteni és beállítani,
Aki veszi a fáradtságot és segít, azt megkérném, hogy vegye figyelembe, hogy nem értek semmit a linux termináljához és úgy egyáltalán a linuxhoz sincs sok közöm. Egyszer használtam ubuntu-t pár hétig, de ez minden. Köszönöm.UI: Aki jobban vágja az xboxos linux témát, az nyugodtan ajánlhat más disztrót, ami alkalmasabb a feladatra. A szükséges programokat és beállításaikat (utóbbit elég felületesen, majd utánanézek, hogy mit mire kell, ha hosszú leírni) viszont kérem, hogy írjátok, mert azokat nagyon nem vágom, hogy mik vannak linuxra és honnan lehet beszerezni, ha nincs benne az alap telepítő progi listájában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Óra topik
- Formula-1
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- iPhone topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest