Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Microsoft bedurvult, így a jövőben keményen odacsapnak a veszélyes drivereknek
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NAS-okba optimalizált HDD-kkel újít a Toshiba
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneey
tag
Visszatértem fiúk, lenne pár kérdésem
:
A friss, ropogós kernelemet a következők szerint konfigoztam:
ATA/ATAPI/MFM/RLL support <*>
Enhanced IDE/.../... support <*>
Include IDE/ATA-2 DISK support <*>
SCSI emulation support <*>
Include IDE/ATAPI CD-ROM support <M>
SCSI device support:
SCSI disk, generic, CD-ROM support <*><*><*>
Most próbáltam egy DVD-t mountolni, és azt mondja, hogy nincs HDC device... Na mondom anyád.
Megnéztem a kis kernel.configomat és láttam, hogy (fogalmam sincs miért, de) az ide/atapi cd-rom támogatás modulként van lefordítva... Nekem se kellett több, azonnal modprobe ide-cd, aztán újra próbálkoztam..... sikertelenül
Kicsit gugliztam és rájöttem, ha scsi supportot is beleforgattam, akkor megpróba a /dev/scd0 paraméterrel... És ÍGY SEM MEGY
Így már kiírná (mert mindig elfelejtem kitenni a -r kapcsolót) hogy read-only device, de most meg kiírja, hogy bad fs, fs type, bad block, bla bla bla....
Két kérdésem lenne:
<1> Először is, hogyan lehetne ezt a problémát orvosolni?
<2> Olvastam valahol, hogy a cd/dvd-írás nem nagyon fog működni, ha egyszerre van (NEM modulként) beleforgatva az atapi/ide és a scsi cd-rom támogatás... Ez igaz lenne? forgassam újra?
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Microsoft bedurvult, így a jövőben keményen odacsapnak a veszélyes drivereknek
- Elektromos autók - motorok
- One mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Fallout 4 Pip-Boy Edition
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- Stalker Clear Sky Limited Collector's Edition
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
: