- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- HTPC (házimozi PC) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz WhiteWalker #2047 üzenetére
Én is a régi, rendes rajzosakat veszem. Igaz, a sztori régen néhol kicsit butácska volt. Bubi Direktből megvan az Amerika Kapitány, az pl. nem öregedett túl jól az évtizedek alatt. De megvan annak is a maga bája.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Valahogy semmi sem mozgat meg. A gyerekcuccok se, gyerkőcöt nem érdekli, meg ezek engem se. Modern dolgokért nem lelkesedek, ami ilyen multiverzumos, azért végképp nem. Az egy szem Pokolból, amin gondolkodom egy ideje, az meg nem sok ajándékot ér.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz WhiteWalker #2041 üzenetére
Én eleve csak régi sztorikat veszek, klasszikust, rendes, rajzoltat. Ezek az újak olyan műk nekem, CGI grafika.
-
Dilikutya
félisten
Nem vagyok a feltétlen híve a Bubi Direktnek, bár az új rendszer lényegesen élhetőbb, mint a régi, ami teljesíthetetlen volt, ha csak a klasszikus havi köteteket veszed. Csak most is majd reménykedni lehet, hogy jut későbbre is. Amúgy valaki elolvassa ezeket rajtam kívül? Túlárazva meg licitesen szoktak a rendelhetőség után felbukkanni olvasatlanul a Marketplace-en. Meg a Vadvirágoknak is volt egy ilyen ajándéka, az a Hulk füzet, amiben Rozsomák először jelent meg. Erre esélyem se volt megvenni rendesen, a Vadvirágok kb semmi olyat nem ad ki, ami engem érdekel.
-
Dilikutya
félisten
A tököm tele van már a Kingpinnel. Webshop akció van, majd az akció utolsó pár órájában befut pár újdonság. Majd írják, a Lee-Romita 3. kötet majd csak később jön. Erre az is megérkezik 3-4 nappal később. Tényleg olyan nehéz, hogy ne basszanak ki a megrendelőkkel? Az indokolatlan postaköltségen túl ott van, hogy csak MPL-el hajlandók küldeni, és az automata továbbra sem opció. Nekem meg pl. kurvára nyűg postára járni, a város túlsó felében van csak, hála a 2 évvel ezelőtti átmeneti csak az arra a télre szóló bezárásoknak. Ráadásul a Posta egy fasz.
Postán maradóra kért csomagot kiviszik házhoz, majd lerakják a postán, de már szarul van felírva a név, cím (névben betűk elírva, házszám hasonlít de mégse az), ide se adták, amíg a feladó nem kérte a címmódosítást (posta baszta el, a csomagon nyomtatva ott volt a jó címzés is az elbaszott matrica alatt, mi a fasznak került rá egy új címke). Majd miután módosítva lett újra a jóra, megint kivitték. Bementem a postára, csomag sehol, a kézbesítő visszavitte az elosztóba, hogy a címzett nem kereste, majd nem vette át. Ekkor már a pultban a leányzó is kezdett morci lenni a faszakodástól.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Ha tippelnem kéne, a végén valaki belsős/haver úgyis megveszi, aztán másnap már fent is van a Marketplace-en. Kingpin-ék is árultak már kifutott áron, talán börzén. Nem gondolnám, hogy eljut a bezúzásig, az amúgy sem nagy biznisz.
-
Dilikutya
félisten
Tényleg, csak felületesen néztem, azt hittem, benne van valamelyik Végtelen kötetben.
Más: megújult a képregenydb. Valami förtelem, szerintem sokkal rosszabb lett.
-
Dilikutya
félisten
Ahogy elnezem, azért nagy veszteség úgymond nincs benne, jó régiek, meg kevés is, ezeket már beszerezte, akit jobban érdekelt. A Marvel+ Warlock sztorit meg kötetben is kiadták már.
-
Dilikutya
félisten
válasz thesound #1992 üzenetére
Nem hiszem, bár nem értek hozzá. De olyan nagyon sok értelmét nem látom, a Libri innen nézve szerintem eleve egyeduralkodó, az offline piacon biztosan.
Bár nálunk az egyik Libriből Líra lett, mondjuk nem is volt sok értelme a kettőnek, egymástól 200 méterre.
Csak ezzel most egy sor olyan szereplőnek is nyűgöt jelent, akik nem is konkurenciái a Librinek.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
Kingpin kezdi meghirdetni a jövő évi előfizetéseket.
-
Dilikutya
félisten
válasz WhiteWalker #1981 üzenetére
Úgy van hirdetve. Vagy hogy lehetne még úgyabban?
-
Dilikutya
félisten
válasz WhiteWalker #1977 üzenetére
Azért az emberi méltóság sárba tiprása nem ott kezdődik, hogy 10 óra pakolásért kapsz 60db, óvatos becsléssel is 100+e Ft értékű képregényt. Egy kórházi tartózkodással előbb rottyon van az emberi méltóságod.
Nyilván nem A Zöld Manó halála és egyéb, nem kapható különszámokból kapsz, amiknek a jelen másodpiaci ára darabonként is kitesz egy rendes napi díjat, de szerintem ez egy jó ajánlat egy képregényrajongónak.
Azt meg felhánytorgatni egy vállalkozásnak, hogy egy számára is egyszerűbb megoldást választ, nevetséges. Értjük, te ennyiért fel se kelsz.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz WhiteWalker #1974 üzenetére
Mi van, ha emberünk megtartaná, és nem eladni akarja? Kötetekről is szó volt, azok nem a 800 Ft-os régi Pókember kategória.
Mi ebben megalázó? És még csak el sem kell vállalnod, ha nem tetszik.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
válasz WhiteWalker #1954 üzenetére
Miért, tudják?
-
Dilikutya
félisten
Nekem semmim sincs, igazán nem.is tudom, mire jó a karton, hogy jó tárolni. Mondjuk nem sok füzetes kiadványom van, többnyire köteteket veszek, azokból több is jelenik meg.
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
Nekem megvannak, csak azért ezeket hoztam fel, mert pelda arra, hogy más forrásból ezeket nem nagyon lehet beszerezni a kiadón kívül.
Az alap problémám az, hogy a UPS hozta ki címre, aki se a postaládába, se a postára nem tudja lerakni, és szó se volt futárcégről.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Baszakodok én a postával, jobban jövök ki előrendelve. Az 1. kötet ára különösen humoros, tipikus marketplace-es árazás.
Néha már elszégyellem magam, hogy némely kiadványt kinyitok, lapozok, elolvasok. A kingpines keményfedeles Alex Ross féle Fantasztikus Négyes is legalább dupla áron megy már most is, én meg összefogdostam, lapoztam az enyémet.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Nincs nagy bajom a postaládással, sőt az UPS-el se, ha tudom, hogy az hozza, mert akkor a munkahelyemre kérem egyből.
A köteteik jó részét amúgy tényleg be lehet szerezni máshonnan is, de pl. a Fantasztikus Négyes ezüstkor köteteket szerintem nem. Abból meg a most megjelent 2. rész már most sold out a kiadónál, februári előrendeléssel.
Eleve nem értem, miért csak a posta játszik nekik, abból is a biciklis kézbesítős, miért nem lehet MPL automatába kérni. Az UPS-t meg végképp nem értem, arról szó sem volt.
Kingpinnél vagyok még így, bár őket legalább lehet postán maradóra kérni, ott nem érhet elvileg meglepetés, bár automatának náluk is jobban örülnék, az inkább útba esik, mint a belvárosi posta, ahol még parkolni is alig lehet.
Volt körzetes postánk, de azt bezárták a rezsidémon miatt mindössze egyetlen télre, amit menet közben módosítottak véglegesre. Na ez sem tesz jót a színvonalnak, hogy a 70 ezres lakóhelyemen kevesebb mint fele maradt meg a postáknak, de a megmaradókon ettől még nincs több ablak nyitva.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Frike megszívatott. Rendeléskor ugyanúgy posta volt választható, mint eddig mindig. Azt bedobják a ládába, vagy max átveszem a postán, ha a postás úgy véli, nem fér be. Erre egyik nap hív a UPS, hogy otthon vagyok-e...
-
Dilikutya
félisten
Van ott lóvé, Bubi, Kingpin pörög, a már nem kapható füzeteik aranyáron mennek.
Én sok képregényt veszek, imádom a Star Wars-t, de egyetlen Szukits kötetet vettem csak, azt se olvastam még el.
Rengeteg SW képregény van, de valahogy nem vonz. Lehet ebben közrejátszik a sok sorozat, szutyok mozifilm, amik ugyanúgy nem érdekelnek már.[ Szerkesztve ]
-
-
Dilikutya
félisten
válasz NyMRooD #1862 üzenetére
A Kingpinnél a többit nem annyira vágom, néhány Hulk és Venom van még tőlük, F4 és X-Men nem jött ki régi sztori. 1-2 egyéb füzetem van még tőlük, de zömében Pókember, meg ha jön, 80/90-es évek Batman.
Tényleg nem értem, mire jó így szétdarabolni a postázást, bár nem tudom, mennyit tudnak eltárolni, de postázással több idő megy el mindenképpen.
Őszre volt klubtagságom, de jövőre lehet elhagyom, az alternatív borító inkább gyűjtőknek jó, akik ki se nyitják, esetleg még CGC-zik is. Én olvasni veszem, ki is nyitom, ujjlenyomatos is lesz. A kevés egyéb extra meg olyan nagyon nem éri meg.
De ha akarok valamit, muszáj rendelni, amikor kijön, idei PPP-ből is láttam, ami már nincs a shopban, és nem is gyűjtői borítós, nem érdemes több hónapon át összevárni.
Bubi is ki szokott fogyni hamar, nem viszik túlzásba a példányszámot.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz NyMRooD #1860 üzenetére
+ volt Pókember a Marvel albumokban is.
Nekem ebből szerencsére a HP kiesik, csak a régiekre megyek.Viszont az információ áramlás rossz. Kijött a karácsonyi Marvel meg a Legendák, gonoltam nem rendelem, hanem megveszem újságosnál, fölösleges két kiadványért a posta, erre még karácsony előtt kiadják a Lee-Romita 1-et, és ez totál a semmiből jött. Így csak rendelhetem, mert ki tudja, a következő rendelésemig marad-e belőle. Nincsenek összehangolva úgy a havi megjelenések, mint pl. a Bubinál, ahol az újdonságokat mindig egyszerre meg lehet rendelni.
Az előfizetéseknél meg egyedül a PPP-ről lehet tudni, hogy kb. mi lesz benne, a többiről nem.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Bubinál ez a törzsvásárlós dolog nem jön be. Lényegében mindent meg kell venned ahhoz, hogy meglegyen az extra füzet. Én így a havi rendelésemmel kiesek, mert csak a klasszikus X-Ment és F4-et veszem tőlük.
Kingpinnél tényleg van egy kis káosz, ráadásul valóban úgy lesz, hogy ami eddig kijött a PPP különszámokban, az kijön az új HC kötetekben is. Mondjuk nem is kötelező venni, bár én biztosan belekezdek, mert a különszámokból az első 3-4 hiányzik, emberi áron nem is lehet hozzájutni. Mintha Venomnál lenne most olyan, hogy a sztorinak van része Legendákban meg a Pluszban is, vagy valami ilyesmi. De alapvetően szeretem őket a klasszikusok miatt, az újhullámosak tőlük se kellenek.
-
Dilikutya
félisten
Fazekas Attila képregényeit miért féltik a vasárlóktól? Most nézem, egy hete jelent meg a Szellemirtók, de egy helyről lehetett csak rendelni, és ott sincs. Pár éve a Star Wars is limitált volt erősen, ma aranyáron mérik.
-
Dilikutya
félisten
Én is bízom benne, hogy megérte, amúgy nem is volt rossz sztori. Mondjuk nem csoda, valami régi Tim Burton forgatókönyv vázlat volt az alapja, úgy emlekszem. Felőlem jöhet a többi filmes is.
Láttam a Marvel Legendákat, ezt most csúnya módon újságosnál veszem meg mint a karácsonyi Marvelt, 2 hete jött meg a Kingpin csomagom az előrendelésekkel, meg őszi megjelenésekkel, még vártam volna vele de postán kérőknél nem tartogatták tovább a kiküldést. Nem szeretek darabonként rendelni, bár a Bubit, Frikét kénytelen vagyok, ők kevés cuccot adnak ki és nem is mind érdekel. Bubit meg érdemes időben megvenni, mert igen hamar kifogy 1-1 kötet, főleg a klasszikus sztorik. Mondjuk a havi rendeléssel így se vagyok jó törzsvásárló az extra füzetekhez még megvenni se, ahhoz gyakorlatilag mindent meg kell venni, amit kiadnak. Ez azért bassza a csőröm, pláne hogy a törzsvásárlói extrák pont hogy régi sztorik.Ez a Vadvirágok viszont úgy látom, jövőre is ki fog nekem maradni, nem én vagyok a célközönségük.
Lassan a jövő évi PPP-t is meg kéne rendelni, többet a Kingpintől nem merek, mert nem tudni, mik lesznek benne. A PPP legalább tuti végig régi sztori.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz thesound #1847 üzenetére
Alig egy éve jött ki, akkor a sikertől tették függővé, de gondolom, ahhoz is kellett kis idő, hogy lássák, hogy fogy, addigra meg már az idei évre nyilván megvolt, mit fognak kiadni. De jövő év esélyes lehet, nem tudni még, mik jelennek meg. Én is vevő lennék rá, a régi kiadásokat nincs szívem megvenni gyűjtői áron.
-
Dilikutya
félisten
A Semic által kiadott X-Men sorozat első számának füzetei ebben a kötetben jelennek meg, sőt, lezárul az a történet is, amiben Agymester mozgatja a háttérben a szálakat, és amiről annak idején teljesen lemaradtak az olvasók.
A 164 oldalas kötet tartalma: Uncanny X-Men #171-176
(ebből a 172-173. számok jelentek meg régen az X-Men 1. számában)Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Karácsonyi különszám, újsagosnál, nagyobb élelmiszerboltokban is kapható lesz 1990-ért.
-
Dilikutya
félisten
válasz NyMRooD #1841 üzenetére
A különszámokat nem fogják kiadni szerintem. Bár nem lenne rossz, nekem hiányzik az elejéről pár, és ezek évek óta nem kaphatók.
Ilyen hibát nem követek el többet, már folyamatosan rendelek.
Múlt héten jött meg pont az aktuális Kingpin adagom, napokon belül itt a Bubi F4 is, aztán lassan a Frike is postáz.Apropó Bubi. Van ez a törzsvásárlói ajándék, ami máshogy nem beszerezhető kiadvány. Ez szép és kedves, de lényegében a teljes évi kínálatot meg kell tőlük venni, hogy megkaphasd, én pedig ezzel meg is szívom, mert ugyan rendszeresen rendelek, de csak klasszikus meg old school kiadványokat, ami még a fele se az éves termésnek, harmada, negyede. Másodpiaccal meg nem foglalkozok, én nem befektetésnek vásárolok, hanem olvasni, így egy pár oldalas füzetért nem adok gyűjtői árat.
-
Dilikutya
félisten
Ne csak olvass, igyál is
-
Dilikutya
félisten
A Hálózsák közleménye. Sajnos befejezik.
"Egy Máté Péter dal szövegével kell kezdenünk ezt a hírt. Mert egyszer minden véget ér, így óhatatlan volt az is, hogy a HálóZsák történelme is véget érjen. Ebben a hónapban ünnepelte az oldal a huszadik évfordulóját, de már erre a jeles alkalomra se készültünk honosításokkal. Ahogy minden ember életében egyszer bekövetkezik az, hogy a gyermekét el kell engednie, úgy mi is ezt tesszük most. A HálóZsák sokunk gyermeke volt, mindannyian szerettük, de már felnőtt korba lépett. Mint azt tapasztalhattátok, már mi sem voltunk olyan aktívak, hiszen belőlünk is, a rajongó fiatalokból is felnőttek lettek, dolgozunk, gyermekeink lettek, már nincs szabadidőnk a honosításokra. Valamint azt se szabad elfelejteni, hogy annak idején, a honosítások azért keletkeztek, hogy az éppen mélypontot élő magyar képregénykiadás miatt a rajongók ne veszítsék el a képregényolvasás élményét. De szerencsére mára már rengeteg kiadó kelt életre és temérdek mennyiségű képregény jelenik meg. Köztük sok olyan, amelyek itt is elérhetőek voltak régebben. Így ezért, hogy ne kavarjon be egyetlen kiadónak se, eltávolítottunk szinte minden honosítást az oldalról. Azért szinte, mert egyelőre (határozott ideig) a Star Wars és a Transformers részleg marad. Ezen kívül a múzeumunk marad még az oldalon, az időnként frissülni is fog, de túl sűrű frissítésre azért ne számítsatok.
Köszönjük, hogy ebben a 20 évben velünk voltatok. Köszönjük a sok biztató üzenetet és szóbeli valamint irásbeli támogatást, amit tőletek kaptunk.
Viszont arra kérünk titeket, hogy a régi honosításainkat ne is kéregessétek tőlünk vagy másoktól, az ilyen hozzászólásokat törölni fogjuk. Kérjük, hogy ezt tartsátok tiszteletben."
-
Dilikutya
félisten
93 éves korában elhunyt az idősebb John Romita.
-
Dilikutya
félisten
válasz WhiteWalker #1794 üzenetére
Aprón nem nagyon látom a Képkocka kiadásokat, képregénybörzés csoportokban 1-2 hetente kerül elő, de többnyire egyben a 6 kötet, licitre, vagy 10e/kötet áron.
A Hachette úgy rémlik, az 1, 5 és 6 kötetekkel adott ki átfedésben, de azokban kevesebb füzet szerepel.
Jók voltak, szerettem a Hachette köteteket, sok meg is van, amiben régi sztori van, de amiből volt másik kiadás hazai kis kiadótól, abból inkább azt vettem. Eaglemoss Batman esetében szintén, a Gyilkos tréfát két okból is a Kingpin kiadásban vettem meg, egyrészt mert a keményfedeles megegyezik fordításban és színezésben a Semic-el, másrészt az Eaglemoss egy kötetbe tette a legendás Batman-ben A nevető emberrel, ami egy jó sztori, de a nagy DC gyűjteményben is kiadta egy másik sztorival együtt. Na meg ha valami megvan a Kingpinnél, inkább tőlük veszem.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Hatchette még szerintem a kiadótól is rendelhető, de valóban be lehet szerezni jó áron. Eaglemosst köteteket szintén, hétvégén a szolnoki börzén 1500-ért vettem bontatlan nagy DC sorozatból.
De külön öröm, hogy relatív értelmes áron sikerült két képkockás X-Ment is, anno csak 3 kötetet vettem meg, aztán most drágán mennek, és még úgy se gyakori.
Úgy döntöttem, csak teljessé teszem a képkockásat, mivel nemrég még elég bizonytalan volt az újrakiadásuk.[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz WhiteWalker #1777 üzenetére
Pont semmit nem jelent, hogy 234/500 vagy 329/500. Nekem 1-2 van, korábban sose rendeltem a Bubitól, de el kellett fogadnom, hogy máshonnan nem lehet őket beszerezni, bár nagyon nem rajongok az 1 postaköltség/ 1 kiadvány gyakorlatért.
-
Dilikutya
félisten
válasz WhiteWalker #1775 üzenetére
Nekem semmilyen pluszt nem ad egy ilyen tanúsítvány, én olvasni veszem, nem tárolni, hogy miután elkelt az utolsó is a webshopból, háromszoros áron tegyem ki a marketplace-re, vagy licitre valamelyik képregényes csoportba.
-
Dilikutya
félisten
Mi számít újnak? A Korcsmáros féle eredetileg a 60-as években jelent meg, majd a 2000-es években kezdték felújítani, ekkor lett színes is.
Pozitív, hogy mindegyik kapható a kiadónál, még a 20 éve kiadottak is.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz WhiteWalker #1752 üzenetére
A Frike folytatni fogja idén ezt a sort, még gerincben is passzolni foghozzá. Úgy vettem ki a szavaikból, hogy a Képkocka kiadványokat is tervezik újra kiadni.
Lehet megkockáztatom és megvárom, 3 rész nekem is hiányzik abból, de fáj 10000-et kiadni érte.Más: kellemes meglepi ért a Bubi Boltból, az egyik Fenegyerek kötetből már csak borítóhibás volt, megrendeltem, erre amit kaptam, az patika állapotú, hibamentes. De a továbbiakban hanyagolom az ilyen késői megrendeléseket, Bubi kis példányszámmal dolgozik.
-
Dilikutya
félisten
Ezzel gondolom, meg is lett válaszolva, mi van a Képkocka Kiadóval. 1-2 és 4. kötetből lehetne utánnyomás azokról lecsúsztam, aztán most már kapni se lehet sehol, néha jön szembe túlárazva. Bár pont néztem, karácsony előtt volt 5000-ért a Vaterán egy, kár hogy a 6. kötet, ami megvan.
-
Dilikutya
félisten
Frike Fantasztikus Négyes 7-et előrendelte innen valaki? Megkapta már? Vagy vadászhatok a postán rá, mert a postás nem dob értesítőt, és kb. random megy, hogy a bezárt postánk helyett melyikbe viszik? Mióta a 7-8 postánkból maradt 3 a városban, már kettőbe sikerült csomagot/levelet kapnom, és csak az egyik szerepel a posta honlapján helyettesítőként.
Ezért nem szeretem, ha valaki postával küldi a cuccot. Épp tegnap vettem át a fumaxos Megtorló Kezdeteket, meg egy Spawn első kötetet GLS ponton. Nem kéne a Magyar Postát erőltetni...Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Fumax:
"Az idei évre vonatkozó utolsó képregény-bejelentésünk, amire már rég óta utalgatunk. A nemrég megjelent A Megtorló a Marvel-univerzum ellen kötetünk mellett most érkezik egy vérbeli klasszikus és igazi mérföldkő Frank Castle pályafutásában: az 1987-ben indult, első saját ongoing sorozatának legelső öt számát tartalmazza majd a kötetünk. Mindenféle szuperhősöktől mentesen, nem elnyújtott sztorifolyamokban, hanem felüdítően tömör, egy-két részes történetekben pusztán a megtorlás önfeledt öröméért küzd benne Frank, nagyon jó érzés ilyet olvasni manapság! Szép újraszínezett borítóval jelentetjük meg, de magához a képregényhez nem készült újraszínezés, így az teljesen az eredeti pompájában tündököl, klasszikus élményt nyújtva az olvasóknak.
November végén várható a megjelenése, könyvesboltokba pedig nem fog bekerülni."Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Novemberben:
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz adrian14 #1690 üzenetére
Minden esetben érdemes az eredeti művet egészben megismerni, ha felkeltette az érdeklődésed, mert sok különbség van. Általánosságban mondom, a Sandman-t én nem olvastam, nem is igen fogom, max ha könyvtárban szembe jön, annyira nem nyűgözött le a sorozat.
De pl. a Marvelnél az Infinity saga képregényben jobb, viszont teljesen más. Most olvasom, felénél tartok, nem csoda, hogy két 3 órás film lett belőle, képregényben is vagy 1000 oldal a sztori mindennel együtt.
De tényleg érdemes az eredeti művet is megismerni, sok dolog nem, vagy nem úgy vihető filmre, mint ahogy a regényben, képregényben van, látvány szempontjából egy tévésorozat mindig hátrányban lesz, míg történetmesélésben a mozinak vannak jóval nagyobb korlátai.
-
Dilikutya
félisten
válasz thesound #1642 üzenetére
Este el is kezdtem végre olvasni, bár nem jutottam sokáig, kíváncsi vagyok, hova lyukadt volna ki a film, ha elkészül, nekem mai napig a Tim Burton Batman-je és a folytatása az etalon.
Milyen fura, hogy anno (legalábbis nem hallottam róla, és mai napig nem is téma szerintem) Harvey Dent-et fekete színész játszotta, ma ezért kommentcunami járna. Mondjuk én sem értek egyet azzal, hogy meglévő, kész karaktereken gyökeresen változtassanak, de Dent-nél ott van az, hogy lehettem vagy 10 éves, amikor először láttam a filmet, és nem is tudtam, ki ő. Igazából csak jóval később, bőven a Batman Forever után esett le, hogy ez a Harvey Dent az a Harvey Dent. Csak ugye Tim Burton-nél teljesen jelentéktelen mellékszereplő volt, de úgy látom,a Batman '89-ben hangsúlyosabb szerepe lesz. A rajzok tetszenek, kicsit félúton van a modern rajzok és a 80-as évek végi között, színes, kidolgozott, nem összecsapott munka. És jókora nosztalgiafaktor, ahogy 1-2 arcot felismersz a filmből, kivéve
A Batmobile is retro.Gordon-t, ő inkább a rajzfilmesre, meg későbbi rajzokra hajaz, nem Pat Hingle-t rajzolták meg az első 4 mozifilmből. Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Kár. Párom jó néven venne egy Wonder Woman kötetet, azokból olyan kevés jött ki (és azok is modern sztorik, meg a kötet végén 1-1 rövidebb régi). Mondjuk lehet neki kevesebb baja lenne a modern rajzosakkal mint nekem. Én csak régi klasszikus sztorikat veszek, vagy ha nem is klasszikus, de régi.
-
Dilikutya
félisten
Jah igen, a 60-as évekből a Batman-re gondoltam.
Pókembereket szorgosan gyűjtögetem is, meg mindent, ami retro sztori, Frike, Bubi...
Az egyébként min múlik, mit juttat el újságoshoz a Kingpin, és mit nem?
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Tudom a dátumot, de emlékeim szerint 1-2 hete még július vége volt. Nyaralás előtt elfelejtettem megrendelni a Fenegyerek kötetüket, aztán azóta meg elérhetetlenek. Máshol meg nem beszerezhetők a kiadványaik szerintem.
Tudom, csúnya dolog, de a Frike Fantasztikus Négyes #5-öt a is a Kingpinből rendeltem, mert ugyanannyi volt, és egyébként is raktam össze rendelést. Nem szeretek postaköltséget fizetni fölöslegesen.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Bubibolt szokott működni is? Nem úgy volt, hogy a héten nyit újra? Tavasszal is zárva volt sokáig.
-
Dilikutya
félisten
NMK #117-et ma vettem pont meg.
A #21 nem kellett, megvan a Képkocka féle #5 Sötét Főnix és a #6 - Az eljövendő múlt napjai, mindössze egy sztori van benne pluszban.
A Hatchette #20 Doktor Strange-ről lemaradtam, egyetlen példányt láttam belőle, az is sérülten volt az Inmedio-ban a polcon.
Ez a #22 viszont jónak tűnik.
Annyi mindent kéne venni már megint, a Frike F4 5. része sincs még meg.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Pár kötetet múltkor a Transformers mellé a Fumaxon keresztül pótoltam, ugyanannyiért volt, mint aktuális korában, csak a Kravent valamiért elfelejtettem. De így már nem is baj.
NMK-ból így nekem teljes a készlet, már ami a nekem kellőket illeti, én csak régi sztorikat veszek főleg, régi rajzosakat. A piros Hatchette sor is ezért sztorno nekem többnyire.A Végtelen sztorival szerencsém volt, még időben beszereztem őket, + a Warlock kötetet is.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Én örülök, mert a Semic idején nem kaptam Pókembert, a Kingpin kiadásokkor meg még nem vettem újra képregényeket, nem is tudtam, hogy így felpörgött itthon a dolog, a Hatchette-ről meg lemaradtam új korában. Visszamenőlegesen a Hatchette kiadáson gondolkodtam, hogy megrendelem, mert azt eredeti áron is be lehet szerezni ma is még, talán a kiadótól is.
-
Dilikutya
félisten
És még:
Kingpin Marvel albumok #10 - Pókember / Dr. Strange: A halálba vezető út
Peter Parker Pókember (2021) #8
Identity Crisis: Meghasonlás[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz WhiteWalker #1529 üzenetére
"Az új kötetünk kiegészíti, részletesebben bemutatja a Végtelen Háború történéseit, amit a fő történet csak érintőlegesen mutatott be. Több fókusz kerül az alakmások támadására, ahogy át akarják venni a szuperhősök helyét, külön fejezetet kap Thanos, ahogy a saját alakmásával küzd, ahogy újra találkozik Halál Úrnővel, vagy éppen Gamora, ahogy Galactus felhasználja a saját céljaira. De az F4-torony robbanását is belülről élvezhetjük."
Kingpinnél még kapható mindkettő, sőt a Végtelen hadjárat is. A Végtelen hatalom már nem rendelhető.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz WhiteWalker #1527 üzenetére
Végtelen Háború
Végtelen Háború: WarlockNem két kiadás, hanem két teljesen különböző képregény. Kiegészíti a fő sztorit (eredetiben párhuzamosan jelentek meg). Időrendben nem tudom, hol van, itt vannak a polcon már, de még nem volt időm rá.
-
Dilikutya
félisten
válasz WhiteWalker #1525 üzenetére
Minden.
-
Dilikutya
félisten
válasz sherlock82 #1506 üzenetére
Vannak esetek, amikor egy nyomdai hiba valóban dob az értéken. De ez szerintem sem az az eset. Mondjuk a gyüjtők máshogy gondolkodnak, én azért veszek valamit, hogy használjam, olvassam. Nem is vadászok drága pénzért régi füzetekre, megvan máshogy, ami anno nem lett meg papíron, de utólag nem adnék érte többet, mint amennyibe ma egy hasonló kiadvány kerül.
-
Dilikutya
félisten
válasz sherlock82 #1503 üzenetére
Igen, mert az Interprint 70-es évekbeli sztorikkal kezdte a Pókembert. A Batman frissebb volt, a Gyilkos tréfa és a Halál a családban is 80-as évek végi, de rajzstílusban nincs nagy eltérés. Mondjuk nem volt nehéz normális rajzú képregényt kiadni, mivel ezek a mangás stílusúak, meg modern cuccok csak ezután jelentek meg. Láttam már olyat is, ami olyan volt mintha élő szereplős lenne, Kingpinnél jött is ki tavaly ilyen. És hiába lehet a sztori jó, egyszerűen nem tudom rávenni magam, hogy beleolvassak.
-
Dilikutya
félisten
Ezeket az újhullámos rajzokat én se szeretem. 80-as évek végével szerintem nálam vége is a képregények zömének.
Nagy Marvel és DC kötetek zömét is emiatt nem vettem/veszem, pedig nyilván vannak jó sztorik bőven.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
-
Dilikutya
félisten
A nemrég feltámadt Kretén Magazin létezik még?
-
Dilikutya
félisten
Január elején csomagot kaptam postán maradónak. Értesítés amúgy nem is jött róla, csak a feladó mondta, hogy mikorra várható (amúgy másnap estére ott volt, ez plusz pont). Bementem, lakcímkártya, személyi odaad, csomag megkap. Rakom el a táskába, méret amúgy stimmelt, de szemet szúrt, hogy idegen név és cím van rajta. Odapofátlankodok az egyik ügyfél elé, mondom kézcsók, ez nem az enyimé. Hozott egy másik csomagot, az már jó volt, nem cseréltem vissza. Szóval ha véletlen épségben eljut a postára, reménykedj, hogy nem adják oda másnak.
-
Dilikutya
félisten
válasz sherlock82 #1439 üzenetére
1500 a puha, 1900 a keményfedeles a kiadótól.
-
Dilikutya
félisten
Kingpint javasolnám. Ha esetleg A nevető ember sztori is érdekli (amúgy nem rossz, és szépen is van rajzolva), azt az Eaglemoss kiadta másik kötetben is a Legendás Batman szérián kívül a nagy DC sorozatban is más történetekkel. Meg a Kingpin is, de szerintem az nem kapható már.
És ha már Kingpin Gyilkos tréfa, akkor a keményfedeles, annak a színezése és a fordítása is ugyanaz, mint a Semic kiadásé, a puhafedelesnek újabb, szerintem csúnya színezése van, évfordulós ide vagy oda.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Az Eaglemoss-ra emlékszem, hogy volt a Kingpinnek zűrje velük, az hatással is volt a Batman kiadásaikra.
Bonyolult világ ez. Engem azért kicsit zavar, amikor 3/4 részben megegyezik két kötet. Pl. a Gyilkos tréfát ahogy kiadta a Kingpin, nem sokkal később az Eaglemoss is a Legendás Batman-ban, megfejelve a nem sokkal korábban szintén általa kiadott A nevető emberrel (ami 2005-ös létére amúgy elég jó mind magát a sztorit tekintve, mind rajzilag). Mivel akkoriban kezdtem rendszeresen venni újra képregényeket, egyből feltűntek ezek a rövid időn belüli kiadások. A Gyilkos tréfát csak tavaly télen vettem meg, én a keményfedeles Kingpinre szavaztam az eredeti színezés és fordítás miatt.Ez az új Hatchette már az elején elveszett nálam, ahogy belenéztem, hogy az első két kötet indít egy 20 oldalas klasszikus sztorival, majd utána új rajzosak végig a 2000-es évekből.
-
Dilikutya
félisten
válasz WhiteWalker #1324 üzenetére
Ami nincs fent a Kingpin webshopban, azt max vaterán, marketplace-en lehet beszerezni. Mostanában újranyomtak jó pár régebbi részt is, ami már évek óta nem volt kapható.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz WhiteWalker #1322 üzenetére
Ha a 90-es évekbeli Semic kiadásokra gondolsz: azok csak egy kis szelete voltak az 1962 óta megjelent sztoriknak. A PPP-ben az abból kimaradtakat adják ki, nincs velük átfedés nagyon.
-
Dilikutya
félisten
válasz WhiteWalker #1320 üzenetére
A PPP retro sztorikat hoz, a másik pedig újakat, aktuálisakat.
-
Dilikutya
félisten
válasz Imilenni #1317 üzenetére
Én nem tudom eldönteni, hogy ez most valós probléma, vagy csinált ellenség, és legalább lehet lopni, amíg ezen csámcsog a szavazó. Pl. origo olyan híreket közöl le néha, hogy csak a fejem fogom, pl. skótoknál 4 éves kortól nemváltoztatás lehetősége, és a szülői beleegyezés sem szükséges, miközben hivatalosan egy sört sem ihatsz meg 18 éves korodig. Ilyet azért erős fenntartásokkal olvasom.
-
Dilikutya
félisten
Képkocka Kiadóról van valami hír? Amilyen jól elkezdték az X-Men köteteket, annyira szépen be is halt. Nem csak az X-Men, hanem a kiadó is. Facebook-on 2019 vége óta semmi aktivitás részükről, a honlap meg eleve nem volt sosem aktuális.
-
Dilikutya
félisten
válasz ddt500hu #1304 üzenetére
Kemény fedeles Hatchette Marvel? Én mindig megnézem vásárlás előtt, mi van benne. Hatchette amúgy nem szokott ilyen hosszan kiadni semmit, egy sztori 2 kötet.
Egyébként nem mindig érzem azt, hogy feltétlen egy sztori lenne a kötetekben egy cím alatt, de régi történetek miatt veszek tőlük néha, azok összefüggéstelenül is jók.Amúgy elég bénán megy néha a honi kiadás, nem egyszer van átfedés Hatchette, Kingpin, Eaglemoss között, vagy volt a Képkockának az X-Men sorozata, pl. a Főnix halálát ők is kiadták, meg a Hatchette is, időben majdnem egyszerre.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Az Eaglemoss kivonul Magyarországról, a jelenleg futó sorozatait le is rövidíti.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Robotporszívók
- Akkumulátorban és lóerőben emelheti a tétet a Redmi K80 Ultra
- Itt az AI-képes hallókészülék
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy aki tud segítsen!
- Cyberpunk 2077
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 3080 Micro i5-10500T, 32GB RAM, 256GB + 512GB SSD, Intel WiFi
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W10/11, 27% áfás
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás sz
- - Ninento Switch OLED Full Full Extra Csomag - Hibátlan, újszerű állapotban 1,5 év garanciával
- Steam Deck LCD 256 GB