- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
-
PROHARDVER!
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
smallmer #573 üzenetére
a (#581) obalix -ban ajánlott archlinux-on van grafikus felület, és tényleg elég jó, de:
1/a: 720 HD filmeket viszi (gondolom hardveres gyorsítással), de a sima 1,5GB-os xvidek meg szaggatnak, amik android alatt simán mentek
valami beállítási probléma?1/b: kodi cucc nagyon pofás, de iszonyat megfogja a banánt, viszont csak ebből tudtam indítani hálózati meghajtóról (DLNA, SAMBA) filmlejátszást
SMplayert vagy a VLC-t nem lehet valahogy rávenni közvetlenül a hálózati meghajtók kezelésére?2: webböngészőt nem találtam benne, de gondolom csak lehet telepíteni
hogyan, honnan???3: youtube se indul el, pedig az SMplayer-ben van közvetlen indító gombja, de hiányzik neki valami
ezt honnan lehet feltenni rá?4: skype-ot ezekre a linuxokra lehet valahogy feltenni?
egyébként elsőre ment az SD-re "telepítés", viszonylag gyorsan indul, és jópofa az asztal is, eleve kint vannak a főbb programok linkjei
-
suste
veterán
válasz
smallmer #573 üzenetére
és hogy kötöd a monitorhoz?
mert pl nekem van hdmi-vga átalakítóm is, de annak kell + áram, amit viszont a Bpi USB-jéről bekötve simán megy, és nem kapcsolgatja ki a képethdmi-n sem volt nálam ki-be kapcsolás, bár túl sokat még nem volt egyhuzamban bekapcsolva
filmeket elindítottam pl androidon, de csakl próbára, nem néztem végig....Lubuntu:
a lubuntu nálad is kilóg a képből? nálam hdmi-vel tv-n igen
ezen miket próbáltál eddig? nekem kicsit nyögve nyelős, hogy semmi ikon sincsen kint elsőre, még telepíteni se tudtam eddig....(de tényleg csak keveset foglalkoztam vele)Openwrt:
készen vagyok a teljes rendszerrel, már csak le kéne mentenem a kártyáról a teljes adatot
ezt pontosan hogyan csináljam mondjuk DD parancccsal?
3 partíció van, de elég lenne csak az első 2-t berakni az image-be
vagy az is működik, hogy egybe becsomagolom, aztán az image-t megszerkesztve kiveszem belőle a 3. partíciót?
igazából ez a 3. csak üres terület, és ha ez nincsen, akkor akár 512MB-os kártyára is ráférne (az én kártyám 2GB)
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest