- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Mini-ITX
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
válasz
Speeedfire #1605 üzenetére
Tapasztalatból mondom, jobban jársz, ha két külön eszközt használsz. A NAS legyen NAS, a multimédia lejátszó pedig multimédia lejátszó. Nem egy nagy beruházás, viszont két eszközzel jóval kevesebb kompromisszumot kell kötnöd.
NAS: ha kis DIY megoldásban gondolkodsz, és nyilván igen, akkor arra kiváló a HC1-2 vagy más Odroid eszköz. Persze figyelembe véve, hogy pontosan mire kell. Felpakolsz rá egy Armbiant vagy OMV-t és már mehet is. Vagy a legjobb, amit csak lehet, megoldasz konténerekkel (Docker). Szépen beállítod, teszteled, mentést állítasz, berakod a sarokba és elfelejted. Tudtommal még Plex is megy rajta, akár egy 1080 transcode is eldöcög. Nyilván nem lesz RAID, ez részben megoldható pl. B2 backupal (mondjuk a fontos dolgokhoz, pl. képek, videók). Ez pl. meglévő RAID esetén is kell.
Emígy én is áttértem egy N3150-re, DC táppal, 16GB RAM, 3X4TB WD RED, 64GB SSD rendszernek. Ezen egy sima Ubuntu Server LTS, minden Docker. Azért jóval kevesebb a kompromisszum, nagyobb jóval a mozgásterem, fogyasztásban is nagyon korrekt.Lejátszónak egy ideje Odroid C2-őt használok CoreElec-kel. Hibátlan. Tényleg az egyik legjobb megoldás, gyakorlatilag minden lényeges dolgot tud és atom stabil. Érdemes egy 8GB eMMC kártyát venni mellé és egy nem microUSB-tápot (a microUSB tápellátást pedig letiltani a jumperrel). HW deinterlacing is hibátlan, ahogy a HW gyorsítás, ráadásul nagyon gyors, minimális a fogyasztás, teljes CEC-támogatás. Audio dekódolás, passthrough minden kiváló, ahogy a framerate váltás. H265 is megy szépen, de nem a 10bit HW, illetve ez 1080i/p lejátszó. Mondjuk éppen semmi értelme a 4K-nak, főleg nem tömörítve. A HDR lehet még jogos idővel, persze függ a tévétől is. Erre is rápakolod a CoreElec-ket, aztán elfelejtheted. Illetve kiváló egy RPi2/3 is, bár a C2 gyakorlatilag mindenben jobb, gyorsabb. Ja, és Kodi Leila alatt már remekül megy a DRM, így Netlfix, HBO GO és társai remekül muzsikálnak, nem kell Androiddal szenvedni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Speeedfire #1605 üzenetére
Nem emlékszem már mi volt. Az tudom, hogy nekem Ubuntu volt rajta, mert azzal rendesen működtek a dolgok, de ilyen kis itthoni adatbázis meg http szerver volt csak, nem dlna média szerver. Ha meg tudod olyan alapon csinálni, akkor egyszerűbb, mint fordítgatni, a rendszer meg talán nem eszik annyit rajta. Én leginkább a 2g ram miatt váltottam rendes alaplap s1151-es Xeon szerverre. Árban azért sokszor annyiba került, mint az Odroid, de elegem lett a kis dolgokból. Lehet majd veszek valami RPI-t vagy ilyesmit TV mellé, hogy HDMI-ről menjen róla az anyag, de központi szervernek már csak nagy gép lesz nálam, amíg világ a világ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó félkonfig / GPU nélküli PC i7 9700K / 32GB RAM / 512GB SSD / 1000W Gold táp
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6600 8GB!
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest