Aktív témák
-
Ronin
aktív tag
válasz
Joey_the_man #49 üzenetére
Ez nagyban függ attól, hogy milyenek a memóriachipek. Ha a Deepwell által leírt chipekkel van szerelve akkor nagyon jó esélyed van a szinkrontuningra(még 260-265-ös FSB mellett is), ha a szinkron nem érdekel akkor is 260-as FSB mellett pl. 3/2 mellett 355 MHz-en, 5/4 mellett pedig 212 MHz-en fog menni, amit simán vinnie kell.
-
Joey_the_man
tag
Yah még egy kérdés : MSI neo2 i865pe + 2.4C + Twinmos(Hynix)256 pc 3200 egyenlőre nem dual.. bírni fogják egymást tuning szempotjából mert az alaplap teszben a lap elment egy 260-265 ig ha jól emlxem, de a ramok is bírni fogják??:)
-
Joey_the_man
tag
Azt mondja meg valaki nekem hogy az e-connect.hu-n a RAM/ddr/Twinmos alatt van kétfle 256mb PC3200-as ram az egyik egy ezressel drágább és oda van írva árójelbe ''(Hynix)'' asszem..
Ez most mit jelent Twinmos gyártja Hynix chipekkel?? :F És ez jobb mint a sima Twinmos?? -
Rawulf
őstag
LOL!!!!! Bugos a Corsair RAM-om! :)) (Csere MSI mégiscsak jó!!!)
-
Aram
tag
Viking?
Lehet kapni itthon? -
Rawulf
őstag
Srácok sajnos a csere MSI KT600-am is gagyi, úgyhogy még egy csere jöhet! ''Csupán'' annyi baja volt a deszkának, hogy folyamatosan olvasási hibákat generált... :)
-
Alvin_ti4200
félisten
Infineon, Kingston.
-
deepwell
aktív tag
Hali emberek ....
Grafman igazat beszelt !
Vettem ma 2 db Hynix BT-D43 mas ramot, 10 000 Ft/db, 3-8-4-4 el mentek 533 MHzn !! egyetlen gond van veluk, nem szeretnek aszinkronban menni ... tehat csak ugy mennek 533 mon, ha az FSB 266, ha megprobalom a 2/3 os szorzot, ugy mar csak 440 MHzt birnak, 2/3 dossal mar csak 380 MHz t :(( nem tudom hogy ez miert van, de mindenesetre azoknak akik kb 266 kornyeken hajtjak a procit, ez a tokeletes megoldas .... -
Cane
őstag
Azt hogy biosban be tudsz állítani 333Mhz-n 2.5-ös Cas Latency-t (CL). Ha a CL alacsony, akkor pengébb a ramod időzítése ami gyorsulást (és néha instabil állapotot) eredményez. Ha nő a Mhz tuning során pl. 400-ra, akkor valószínüleg csak magasabb CL-en fog futni a ram (pl.: CL3-on), de ezt ramja is válogatja.
-
caleb
aktív tag
SAMSUNG !!!
-
ÜDv!
Mit jelent egy 333Mhz-es GEIL DDR-ramon az hogy CL=2.5-3-3 ??
(256 Mb-os, 8 chipes) -
erdoke
titán
Ismertem, eleinte ennek alapján próbáltam belőni a moduljaimat. Szerencsére nem teljesen mérvadó.:) Nálam pl. a TwinMOS 466-osa 2,7 V-on gond nélkül megy 2-3-3-6-on 220 MHz-en (440 DDR, Game Accelerator@Street Racer), illetve 2,8 V-on simán vitte 2,5-3-3-8-on a 247 MHz-et (494 DDR, Game Accelerator@Turbo). :P
-
Cane
őstag
Hogy valami kézzelfogható is legyen (igaz franciául:():
[L]http://www.hardware.fr/art/imprimer/470/[/L]
Meglepő eredményekkel... -
Rawulf
őstag
Én láma... hisz van Siemens S55 mobilom kamerával... na akkor fotók jönnek jövő hétre! :))
-
Starsky72
addikt
na végre.
valaki meg tudja mondani, hogy 2-3-3-8on miért teljesít jobban a memóriám sandra szerint, mint 2-3-3-5ön?:F -
Rawulf
őstag
HA érdekel, nekem Corsair XMS 512MB 433MHZ Cas2 Platinum (Ezüst hűtőbordák) van...
-
erdoke
titán
Igen, én is megnéztem. Azt mondja ott jobbra alul a PC4000 Dual Channel Gold-nál, hogy 2,5-4-4-5-nél ne futtassuk agresszívabb időzítésekkel.:)
466-on kb. 2,5-3-3-6-on mehet ez alapján.
Árat nem tudok, de zúzós lehet, ezt már nagyon kell válogatni.
Buffalo-t még nem láttam Mo-n, GEIL a Hertában, ahogy Kisgabo írta. -
g@bo
nagyúr
geil ----> Herta.
és lebeszélem a népet a kingstonról, inkább Corsair azért mert jobb. -
Ronin
aktív tag
-
Ronin
aktív tag
OCZ-t vagy Geil-t hol lehet nálunk kapni, és mennyibe kerül kb?
-
Ronin
aktív tag
[L]http://www.watch.impress.co.jp/akiba/hotline/20030823/image/npc432.jpg[/L]
-
hobizoli
nagyúr
Pont ezert kell a PC3700-st venni...az a nevleges orajelen a nevleges idozitesek mellett mehet
A PC4000-t mar csak egy tuningolt PC3700-snak vennem...nezd meg az idoziteseket...orajel tuning gyarilag, viszabbvett idozitesek...ugyanazt ''csinaltak'', mint egy otthoni juzer
:DD
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
El elviszi, meghuzva...nem tevedsz, de K7-he is lehet PC3500-PC3700-s modult hasznalni, legalabb a jo idoziteseket is meg lehet mellette hasznalni, nem pedig PC3200-t huzni idaig, es csutka bena csigara visszagyengitve...na meg Vddr-t 2.85-ra megemelve...
Uff...:DD:C
hobizoli -
Peat;)
veterán
Most 2,így is megy így is marad.Csak érdeklődtem mert a procicsere még odébb lesz(most 1900+ pal.magos :( )
-
hobizoli
nagyúr
Jo RAM modulok:
Corsair
Kingston
Winbond
KingMax
Twinmos
Geil
OCZ
...
Van meg egy par, de azok itthon ugysem kaphatoak...ezek itt fent sem mind
hobizoli -
Peat;)
veterán
Mi számít jó cas értéknek?(nálam most 2,5 epox 8rda3+-lapban,sulinetes 400mhz samsung 2x256mb)
-
turho
addikt
Mióta Abit IC7 mosóporral mosok, azóta a Twinmos és a Samsung /eredeti/ memóriák oldják jól a vízkövet... :)
-
sztem TwinMOS és Samsung nagyon qva yo. ya és Infineon.
-
erdoke
titán
Először (szerintem) nincs olyan fontos, mint az alaplap.
PC3500-ig Corsair, esetleg Kingston HyperX a nyerő, utána az igazi tuningmárkák erősebbnek tűnnek (jobban válogatnak;]): OCZ Gold sorozat, GEIL, stb. TwinMOS is egyre jobb tuningmemóriákat hoz ki.
AMD platformon szerintem nem érdemes a második csoportról beszélni (>PC3500), Intelnél annál inkább. -
A hozzászólásokból ítélve a márkás memóriák többek között: Kingston, Samsung. Általában a márkás memóriák a szélsőségeket is elviselik.
A többit a hozzáértők mmondják. -
Amigo78
senior tag
Lehet szorosan nem ide tartozik de sztem ez is legalább olyan fontos mint az alaplap:
Sztem több emberben megfogalmazodik a kérdés milyen memcsit vegyen... Légyszives osszátok meg tapasztalataitokat (föleg tunningolhatoság, stabilitás idözités, ilyesmi).
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- arden: 400-500W-os passzív hűtésű tápegységek piaci körképe
- EAFC 25
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honda topik
- További aktív témák...
- 2x8Gb SK Hynix 2400 Mhz DDR4 notebook RAM eladó
- 27% számlával! MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston) (Foxpost:+1400Ft)
- KINGSTON Fury Beast Black DDR4 64 GB (2x32 GB) eladó, GARANCIA! // KF436C18BBK2/64
- 27% számlával! MSI MAG Z590 TOMAHAWK WIFI Alaplap
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest