Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- VR topik
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Samsung LCD és LED TV-k
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ürgülfütty
tag
A hülyeségra nincs orvosság, való igaz. De ettől függetlenül nem tartom etikusnak, azt, ha valakit azért tartunk idiótának, mert nem ért egy olyan dologhoz, amihez semmi köze valójában.
Ki tudja, lehet, hogy tudna tőled olyat kérdezni, amire csak néznél ki a fejedből, válasz helyett.
-
Ürgülfütty
tag
Se nem Axelero, se nem Datanet. Lehet tippelni.

-
Ürgülfütty
tag
Na, akkor jöjjön az ellenpólus ''A júzer'', azaz én.

Lassan egy éve vagyok ADSL-en, ám annak idején 4 napba került a bekötés után működőképes állapotba hozni a rendszert.
Na szal' a rövid sztori:
Lezajlik a Matávos fickó ''szertartása'' beköti a cuccot, a doboz(Siemens Xpress)fel a falra. Minden oké, világít a zöld lámpicsek, én örül.Éljen hurrá!
Előveszem a szolgáltató által adott ADSL install CD-t(vagy mi az...), 12 pontban végigcsinálom a RASPPOE és egyéb nyalánkságok telepítését. Kész, újraindítás. Én ismét örülök. Gondolom vége a tökölésnek, minden letöltés ihaj-csuhaj lenn van 10mp alatt...Közben bebootol a gép. Hajrá, fel a netre, király, pikk-pakkra fent vagyok.IE megnyit...és...semmi.Ülök,nézem, de nem jön a kezdőoldal.Mégegyszer nekifutok, de ugyanaz a hatás. No, híjjuk fel a Szolgáltatót. Fél óra alatt sikerül, előadom a problémát, a válasz mély csend(az informatikus zseni közben gondolom elment kávézni) majd megszólal és elmondatja velem ismét az effektust. Hümmög...aztán elkezdjük csinálni újra az úttörők 12 pontját, mer' biztos én szexuáltam el valamit(én mivel júzer vagyok ugyebár beszopom a dolgot).Telefon lerak, reboot,Netre fel,IE megnyit,effektus u.a.Visszahívom a szolgáltatót(közben már látom az informanus anyját egy utcasarkon...).Másik ember veszi fel a telefont, más procedúra végigcsinál. Csodák csodája behozza az első oldalt! Csakhogy továbblépni nem lehet róla...Trágár szavak használata sűrűn, rejtélyes halálesetek előidézése a Szolgáltatónál...gondolatban...stb.Lefekszem.
Másnap Szolgáltató recall, és kérem szépen egy harmadik ember veszi fel a kagylót! Közli velem, hogy ne fossak, mert a hiba náluk van a szerverrel, holnap minden naggggyon sirály lesz.Mondom Ok.Nap eltelik.Másnap reboot, effekt u.a.Hívás.Egy 4. ember veszi fel a kagylót(hú wazze de sokan vagytok).Elmélyedünk a Windows rejtelmeiben, de semmi. Ő azt tanácsolja, telepítsem újra a rendszert.Megteszem. Ismét semmi. Aztán nem hívom őket,megunom.Inkább kontaktálok a 14(!) éves unokaöcsémmel, és hopp megindul net! A probléma az MTU értékével volt. Sajnos a szolgáltatónál valamiért nem szerette a szabványosnak mondott 1492-őt, ezt kellett átállítani 1452-re. Kb. 2 perc volt egy 14 éves gyereknek. Jó, mi?
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Suzuki topik
- iPhone topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Facebook és Messenger
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB gyári független gyári 94% akku számlával
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- HPE ProLiant DL380 Gen7 --2x Intel Xeon X5650 -48GB ram -6 x 1TB HDD
- Eladó Apple iPhone 17 Pro 256GB Kozmosznarancs
- HPE Smart array P440 PCIe3 x8 SAS Controller (749797-001)
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone XR 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest