Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ürgülfütty
tag
Na, akkor jöjjön az ellenpólus ''A júzer'', azaz én.

Lassan egy éve vagyok ADSL-en, ám annak idején 4 napba került a bekötés után működőképes állapotba hozni a rendszert.
Na szal' a rövid sztori:
Lezajlik a Matávos fickó ''szertartása'' beköti a cuccot, a doboz(Siemens Xpress)fel a falra. Minden oké, világít a zöld lámpicsek, én örül.Éljen hurrá!
Előveszem a szolgáltató által adott ADSL install CD-t(vagy mi az...), 12 pontban végigcsinálom a RASPPOE és egyéb nyalánkságok telepítését. Kész, újraindítás. Én ismét örülök. Gondolom vége a tökölésnek, minden letöltés ihaj-csuhaj lenn van 10mp alatt...Közben bebootol a gép. Hajrá, fel a netre, király, pikk-pakkra fent vagyok.IE megnyit...és...semmi.Ülök,nézem, de nem jön a kezdőoldal.Mégegyszer nekifutok, de ugyanaz a hatás. No, híjjuk fel a Szolgáltatót. Fél óra alatt sikerül, előadom a problémát, a válasz mély csend(az informatikus zseni közben gondolom elment kávézni) majd megszólal és elmondatja velem ismét az effektust. Hümmög...aztán elkezdjük csinálni újra az úttörők 12 pontját, mer' biztos én szexuáltam el valamit(én mivel júzer vagyok ugyebár beszopom a dolgot).Telefon lerak, reboot,Netre fel,IE megnyit,effektus u.a.Visszahívom a szolgáltatót(közben már látom az informanus anyját egy utcasarkon...).Másik ember veszi fel a telefont, más procedúra végigcsinál. Csodák csodája behozza az első oldalt! Csakhogy továbblépni nem lehet róla...Trágár szavak használata sűrűn, rejtélyes halálesetek előidézése a Szolgáltatónál...gondolatban...stb.Lefekszem.
Másnap Szolgáltató recall, és kérem szépen egy harmadik ember veszi fel a kagylót! Közli velem, hogy ne fossak, mert a hiba náluk van a szerverrel, holnap minden naggggyon sirály lesz.Mondom Ok.Nap eltelik.Másnap reboot, effekt u.a.Hívás.Egy 4. ember veszi fel a kagylót(hú wazze de sokan vagytok).Elmélyedünk a Windows rejtelmeiben, de semmi. Ő azt tanácsolja, telepítsem újra a rendszert.Megteszem. Ismét semmi. Aztán nem hívom őket,megunom.Inkább kontaktálok a 14(!) éves unokaöcsémmel, és hopp megindul net! A probléma az MTU értékével volt. Sajnos a szolgáltatónál valamiért nem szerette a szabványosnak mondott 1492-őt, ezt kellett átállítani 1452-re. Kb. 2 perc volt egy 14 éves gyereknek. Jó, mi?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest