Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabi®, Csakazertsem, kérlek titeket, hogy ezt a személyeskedést fejezzétek be.
.
-
törölt tag
Ha szeretnéd akkor magyar feleséged lenne, és ott is dolgoznál!!!
Vagy te is az a fajta ember vagy, hogy ami jó azt ki az ablakba, ami rossz azt meg tagadjuk...
Mert ha annyira jó lenne, akkor nem USA ahol dolgozol, és nem onnan kell asszonyt hozni...Fáj ugye amikor a saját késed szúrják beléd....
Én nem egy ideológiai halmaz iránt érzek vonzalmat hanem az emberek felé.
Hiszen elég beteg dolog egy propaganda anyagot szeretni...
Látod a jogaidért küzdök
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
IGEN szégyellem, a hogyan bántak az itteni őslakosokkal!!!!
Nem kicsit nagyon. És mindent megteszek, hogy nekik is jó legyen!Miért nem jó néked MO, néked is csak akkor nagy a szád ha a zoldhasu ott van nálad?
Akkor ki is köpi szembe magát, miért nem MO-n dolgozol?
Nem fullik a fogad hozzá, vagy nem akarod segíteni az ott lévőket a kétkezi munkával?
Magyar nők nem jók?Jujj
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Nem tudom rá tudom e vezetni, de ha a nagymama neveli az unokát akkor se nem anya se nem apa.... ezért is van így, mert a két kifejezés között létezik különbség.
Apa anya biológiai szempontból releváns míg a szülő a szó nem az eredeti értelmében jelenik meg hanem egy titulus. -
-
törölt tag
Tekintsed megtisztelő pozíciónak, mert a kritika talán hatással lesz, nem 100% hogy mindenki hülye, a többi regioban esély sincs, bár jó látni mihez hasonlitod magad, talán feltűnik a párhuzam....diktatorokhoz és elnyomó rezsimekhez, büszke vagy rá???
Én nem lennék....[ Szerkesztve ]
-
válasz Gargouille #1468 üzenetére
LOL. Ennek aztán sok értelme van egy olyan országban, ahol melegek nem fogadhatnak örökbe gyereket. Meg az nem is egy libsi környék úgy tudom. Nem lehet hogy csak szerencsétlenkedés?
Itt alapvetően tényleg nonszensz, hogy nem lehet apa, anya a neve szülőknek, mert jaj a végén még "valaki" megsértődik. De hát a szülő 1-2 meg a heterókat sérti basszus. Sőt, igazából a melegeknél is van effektív férfi meg női szerep, szóval simán így leosztható az apa-anya szerep.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Szabi®
addikt
válasz #01632512 #1481 üzenetére
És hány ilyen ország van még ? Kína, Oroszország, az egész afrikai régió, az egész arab régió. Populációt és országméreteket tekintve, a világ nagy részében még mindig nem házasodhatnak melegek, és nem fogadhatnak örökbe.
Tudom-tudom Józsit a lakatost pont feleségül akartad venni a Szent István Bazilikában, mondták hogy no-no, és ezért rohadjon meg az egész magyar társadalom. Okos vagy ![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz [HUN]NIMROD #1476 üzenetére
Mesélj mi a helyzet a csigakkal?
Van e olyan erved ami nem önmaga magyarázata?
Akkor ki is fetreng a saját mocskaban? -
Szabi®
addikt
válasz [HUN]NIMROD #1476 üzenetére
Jaja egy nokedli csak. Sok ész nem szorult bele, ha egy egész nemzetet országot gyűlöl minősít, amiért a melegek nem házasodhatnak. Hány ilyen ország van még ? Globál világképben is le van maradva mint a borravaló.
-
törölt tag
válasz Gargouille #1475 üzenetére
Akkor mostanában sok lehet az exhumálas nálatok, mert ahol az egyik meghalt például...
-
törölt tag
válasz VinoRosso #1472 üzenetére
Ott írtam ami a vason fut up to date ezt megérted?
Ha már bent vannak, akkor szerinted a bűnözők nem látják ugyan azt a képet?
Szabályozási kör, mert a vezérlés mindig egyirányú....ha már ennyire benne vagy...
Azért hívják a kezelő felületet HMI-nak és nem impkikalt a kapcsolat milyensége.
Még mindig ott tartunk, ha bejutottak a hálózatra, és az up to date rendszerek meg vannak fertőzve általa, akkor onnantól nem teljesen mindegy milyen software fut a sandboxban?
Mert a legújabb is ugyanúgy semmit sem ér mint a 20 éves ha a hozzáférés adott....
Talán tudod ezek a softwarek 0-24ben futnak, hiszen ez a dolguk, ergo aki bentvan annak ugyan úgy elérhető.... érted már a logikát, vagyis onnantól hogyan scripteli meg vagy csinál vele bármit már lényegtelen....persze ha hosszú távú elérés lenne a lényeg akkor az egész láncot nyitva kell tartani, habez sikeres akkor megint mindegy mi fut a sandboxban, hiszen lesz idő lyukat keresni rajta. Ha meg egyszeri támadás, akkor újra lehet telepíteni a cold backup kepfajlból 5 perc alatt, és volt kompromittált software nincs kompromittált software. -
[HUN]NIMROD
senior tag
+VinoRosso: jótanács: hagyjátok lógva, mert csak szétpörgeti offolással a topikot. A homoszexuanálitás témakörében rommá vertük, már nekem kellemetlen hogy a földön fekvőt rugdossuk, nem szép dolog. Most meg ezt fedi el a minden másról zagyválással.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod
-
-
törölt tag
válasz Gargouille #1469 üzenetére
Vagyis te nem tartod magad szülőnek?
-
VinoRosso
veterán
válasz #01632512 #1461 üzenetére
14 év alatt amióta itt vagyok, ilyen jellegű probléma ebben a szektorban nem volt....4 éve ugyanazzal a céggel vagyok, 0 incidens
Hogy te incidensnek csak azt hívod amikor felrobban az erőmű attól még a szakmán belül az is incidens ha benyelsz a phishing emailt.
Láttam-e már közelről? A munkaállomásom mellé járt egy S7-es demo box amin a teszteket lehetett végrehajtani. De termelésben is bemutatták gyártósoron, hogy értsük mit fejlesztünk. Még az is lehet, hogy amit nyomkodsz azt azzal a szoftverrel pakolták össze amit a szar magyar mérnökök gyártottak.
minden védelem ellenére, bejutottak a hálózatba, akkor egy kép arról ami a sandboxban van az a legnagyobb kockázat....
Ha ott tud belenyúli a vezérlőkörbe akkor meglehet. De arra is használhatja, hogy azon hajtson végre olyan dolgot ami máshol megkongatná a vészcsengőt. De igazából ezt magyarázhatnád az auditornak, aki ló..szt se ért hozzá, csak azt tudja, hogy az oda nem való és minden joga megvan rá, hogy megb..on érte és akkor meg is teszi.
Amivel én foglalkozom (szintén biztonságkritikus környezet) ott a teljes infrastukrúra felhőben van, mégis vagy 10 éve lecserélték az összes Win2008-as szervert a szabályozás miatt. Ha nem tették volna bezárhatták volna a boltot. -
törölt tag
Talán ismerd ezt: nem zörög a harszt ha nem fújja a paraszt!!!
El lehet rajta gondolkodni mit is jelent.Tudod úgy nehéz megoldani egy problémát ha te is benne vagy a problémában...
Honnan tudnád sosem oldottál meg egyet sem....Ha te ekezhesz bárki mást, dobalhatod xart másra, akkor milyen alapon kérsz számon?
Kognitív disszonancia megint elbújt? -
Szabi®
addikt
válasz #01632512 #1467 üzenetére
Tehát még egyszer, mert látom csak írni tudsz, olvasni nem. Mit ártott NEKED a magyar nép ?
Viszont jellemtelen vagy, mert elhordasz mindenkit mindennek, miközben a fórum meg jó.
Jelleme nem lehet mindenkinek, neked sincs.
Nah mars vissza a kengurukkal fajtalankodni, ott azt is lehet olyan jó ország"A gazdaság nem nagyon működik nélkülük"
Kik nélkül ?
[ Szerkesztve ]
-
-
Gargouille
őstag
"Hol volt ez? Én ugye a francia példáról beszéltem itt."
Budapest X. kerület, Kertvárosi általános iskola.
"Egyébként gyakorlatilag nem igazán értem, hogy ez a szülő 1-2 mire jó. Mármint vannak gyereket egyedül nevelők, özvegyek, bármi. Tehát egyrészt egy szülő elég. "
Erre külön rublika van "gondviselő" néven, tehát ha valaki mondjuk csak gyámja a gyereknek, vagy a nagyszülő neveli stb. akkor ott kell aláírnia.
[ Szerkesztve ]
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
törölt tag
A gazdaság nem nagyon működik nélkülük, igaz aki csak a király M1-n lát világot...
Ha láttad az ABC vagy BBC híreit, olvasod a lokális újságokat (nem nézek TV-T max ha nagyon lusta vagyok) akkor máris látod, hogy munkaerő hiány van, minimális munkanélküliség mellett, ha jól emlékszem 3 éve rekord alacsony volt a munkanélküliek aránya.
Az meg minden nagyvárosban probléma ami itt probléma a nagyvárosban...
Persze ha Moszkva utcáit nézzük, a terror jól működik hála a Sztálin módszernek, aki rendőrt lát menekül félelmében.
Na az ám az igazi boldog élet, rend van fegyelem, majdnem olyan jó mint Észak-Korea!!!! -
Szabi®
addikt
-
törölt tag
Haladunk, mostmár azt is meg akarod mondani mit tehetek meg, mert ami neked nem tetszik.... látod ezt jelenti, hogy másokat korlatozol a saját problémáid miatt....
Minek járjak a helyi fórumra?
Nálunk legális bármilyen nemű közti házasság, ugyan úgy nevelhetnek gyereket, a bevándorlóknak meg örülnek, hiszen aki nem az szembe köpi önmagát, hiszen maga is bevándorló vagy azok gyereke....
Azt már nem is írom, hogy TE is bevándorló vagy, vagy annak leszármazottja.... migráns
Csak, hogy képben legyél pofikám migráns mongoloid -
törölt tag
Olvasni kellene amit írtam, ott van minden adat.
Ott van mennyi idős vagyok, és az is hogy mikor és mi volt az első utlevelem.
Az első útlevél elég hozzá....ha nem találod a többit, most kétséget ébresztettél bennem, úgy emlékszem az elején leírtam mindent... ha nem akkor is elég információt adtam.
Az intelligencia jele az extrapoláció az adott információkbólMondtam nincsenek előítéletek bennem, mindenkinek megadom a lehetőséget, hogy bebizonyítsa értelmi képességeit.
Na haladunk Észak-Korea és Kína felé, a szülők "bűnét" a gyerekek sok generáción keresztül hordozzák... Szerintem indulhatsz a választásokon, meg fogod nyerni ezzel a mentalitással
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz VinoRosso #1459 üzenetére
Az elején pontosan azt mondtad, hogy érted miért van ennyi kiesés(szolgáltatás kiesés) mert én megosztottam egy képet és ez elég hozzá, én azt írtam hogy 0 történt az elmúlt 14 évben ami tény és te is alátámasztottad.
Akkor megint tologatod a célt?Látom te teljesen elakadttál, egy majd 30 éves erőmű amit le kell majd bontani hamarosan hiszen így kapta az engedélyeket, hogyan a viharba lenne képes az egész PLC-t szabályzó szoftvert lecserélni?
Te láttál már ilyet közelről?
Azért tesznek mindent virtuális gépre, az oprendszer ami a vason fut az up-to date, a sandbox meg azért sandbox....
Értesz te egyáltalán valamihez?
Mint laikus kérdezem mert én nem.
Vagyis te azt mondod, hogy az upto date oprendszert feltörték, minden védelem ellenére, bejutottak a hálózatba, akkor egy kép arról ami a sandboxban van az a legnagyobb kockázat....
Ezek aztán a profi bűnözők, átugrott minden védelmet és egyből csak arra koncentrál mi van a virtuális gépen.Vagy fordítva, ha az IT mindent megtett a sandbox előtt, és mégis bejutottak, akkor mit szeretnél csinálni? Miben hibáztak?
Érted te ezt a problémát logikai oldalról, mert e technikai oldalt én nem értem pontosan nem az én világom, de azt látom, hogy mindenhol up tobdate oprendszer fut a vason.... megfelelő védelmi software mellett(amennyire ezt meg tudom ítélni).
Minden alhálozat edge routert kapott, és az összes switch managelt vagyis a szabad portok is le vannak tiltva, és Vlan mindenhol.... gondolom honeypot jól elhelyezve a biztonság kedvéért...
Mondtam pocegodorbe nem szoktak horgászni....[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
-
VinoRosso
veterán
válasz #01632512 #1447 üzenetére
Nem a kiesés a lényeg, hanem hogy kompromittálva lett-e a rendszer. Neked az egy fasza védelmet jelent, ha a betörő bejut a lakásodba, de nem visz el semmit (bár ugye kerültek ki adatok), normális ember meg felfogja, hogy ez mit jelent.
Nem tudom, hogy AU-ban milyen a szabályozás, de az USA-ban ha egy NERC auditor meglátná a fotót amit közszemlére tettél egyrészt azért büntetnék meg pár millió dollárral a céget mert közzétetted, aztán meg azért mert biztonsági kockázatot jelentő szoftvert használ. És ez még nem az, amikor valaki ezt felhasználva bejut ...
Tudom, az USA is egy pöcegödör, csak a még 2024-ben XP-t termelésben használó sivatagközepi porfészek a technológiai zászlóshajó. -
törölt tag
Ahogyan az ábra mutatja az ostobák meg elpusztítják a sajátjukat
Látod nem érted, én haza mentem, oda ahol születtem....
Segítek az előzőekben leírtak alapján, 1986ban volt az első útlevelem ami AU, útlevél nélkül hogyan kerültem volna AUba ha 1984ben születtem?
Amint megvan a válasz add a posta címet küldöm a nyereményt[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gargouille #1453 üzenetére
Érdekelt bárkit is?
Mert hát akár 5en is nevelhetnek 1 gyereket, ahogyan sokáig így is volt, 2 otthon 3 az iskolában ovodaban.....mert nehéz letagadni, hogy a gyerekre gyakorolt hatás az nevelés.
Az nem baj hogy 2 férfi és 3 nő nevelte így, és semmi baj nem volt.
A többi kombinációt rád bízom emberek száma és neme szerint, hiszen csak egy példa volt. -
válasz Gargouille #1453 üzenetére
Hol volt ez? Én ugye a francia példáról beszéltem itt.
Egyébként gyakorlatilag nem igazán értem, hogy ez a szülő 1-2 mire jó. Mármint vannak gyereket egyedül nevelők, özvegyek, bármi. Tehát egyrészt egy szülő elég. Másrészt minek őket megszámozni? Harmadrészt miért ne lehetne több kettőnél? S itt most nem valami háremre vagy kommunára gondolok, hanem arra hogy pl nagyszülővel együtt nevelik vagy bármi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A bátorság és a butaság között azért illene látni a különbséget, azok fognak maradni a végén akik semmi másra nem jók
Külön köszönet, hogy ilyen rendesek voltatok, és nem kell 16 órát dolgozom szezonban(szinte semmi pénzért), úgy hogy az allergiám miatt többet fujtam az orrom mint a villáskulcsokat fogtam
-
Gargouille
őstag
"Mondjuk a szülő 1 meg szülő 2 ha jól tudom szerencsére mégse valósult meg, elég idióta megoldás."
Egészen konkrétan amikor az általános iskolába beírattuk a gyerekeket akkor mint szülő 1 és szülő 2 kellett aláírnunk, ez állt a papíron. Én tökre fel voltam háborodva rajta, kábé fél évig puffogtam mindenkinek.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
törölt tag
Teljesen jól csinálod, amint elfogynak a gondolkodni cselekedni és esetleg utódot vállalni tudó/akaró egyedek, akkor a matematika majd megmutathatja mi jut azoknak akik ott maradtak.
Korfa előrejelzés nagyon szép dolog, és érdekes módon azok a társadalmak veszik komolyan és tesznek a hatása ellen akiket értelmes emberek vezetnek....
A számokkal nehéz ideológiai háborút vívni -
törölt tag
Azt már megbeszéltük, hogy minden változás túlkompenzál az elején....
Az meg világos, minden rendszerben lesznek csalók, valahogy ez emberi tulajdonság....
Vagyis most azt próbáljuk megállapítani miként lehet a kis kapukat becsukni...
Mivel az üzlet amit sportnak hívnak majdnem teljes érdektelenségbe fulladt nálam, így latod érintőlegesen próbáltam ötleteket adni, sikertelenül....
Legyen ez az üzletemberek problémája, nyugi ahol pénz az érdekeltség alapja, meg fogják találni a megoldást.... hiszen kell a népnek az ópiuma. -
törölt tag
Elfogytak a mellébeszélés alapját adó körbe forgó érvelési hibák, most hirtelen az jött mi van az USA-ban...
Néha azért érdemes neked is elolvasni mit írsz...
A haldokló nyugat pontosan azért fejlődik ilyen gyorsan mint társadalmi mint tudományos téren, mert előnyt kovácsolt a különböző gondolkodást képviselő emberekből.
Vagyis a hanyatló nyugati orszqgokban a diverzifikáció nagy ugrásokat hozott kutatási gazdaságilag és társadalmi téren amit egy begyoposodott a béka segge alatt lévő társadalom nem nagyon képes elismerni, így inkább démonizálja....
Közben meg majd tökéletes populáció kontroll van, hiszen érdekes módon mindenki hanyatlalani akar abban a vergődő gazdaságban, és ideológiai elnyomasban, míg a fényes pocegodorbe ahol annyira jó hogy a diktator már megmondta nem hátra megy, hát még a légy sem száll le, pedig aztán az nem finnyás....
Mindjárt jön a francia nyugdíjas, hogy megmondta milyen rossz volt Francia országba ezért ment keletre hiszen a sok bevándorló, persze Pityu, nem azért mert az 2000 eurós nyugdíjból úgy él ott mint a király...
Így járnak azok akik egy teljes pozitív visszacsatolásba kerülnek a saját hulyeségükkel ergo elhiszik a populista lozungáradatot...Miért is van, hogy a populista mindig az alul iskolázott rétegekben nyerő a legtöbb esetben?
Miért is van a nyugati országokban magasabb az oktatás színvonala, és ezt próbálják tartani?Pontosan azért, nehogy populista vezetés legyen.....
-
törölt tag
válasz VinoRosso #1431 üzenetére
Látom a propaganda benyelése az megy.
Még egyszer, ha öreganyámnak meg kereke lett volna, akkor ő lett volna a trolibusz!!!
"suggest" látom angolul sem értesz, semmi konkrétum...
Vagy számodra ennyire nem jelent semmit az a tény, hogy nem történt kiesés ezen oknál fogva, AU területén?És még te próbálsz mást gerinctelennek hívni.... mondtam a kivetítés elég érdekes mentális betegség..... főleg így.
-
Konkrétan kultúra nincs vallás nélkül. A szodómia egyébként nem volt mindig tabu, sőt valahol még mindig megmaradtak ezek az őskori (?) kulturális tradíciók, lásd Dél-Amerika.
-
Szabi®
addikt
Előnyt jelentettek, a vallások voltak a fejlett társadalmak alapillérei. Vallás nélkül mi lett volna ? Csak a káosz. A szodómiát meg amióta létezik az ember nem nézték jó szemmel. és ehhez viszont vallás sem kellett. Keresztényi vallás sem kellett.
Jó példa erre a ma is élő Yanomami törzs, a meleg társaikat 20 évvel ezelőtt még agyonverték írta ezt María Gloria Domínguez, ma már csak kirekesztik, száműzik.
-
Razzul
őstag
Én buta pedig Harari nyomán eddig azt hittem, hogy az elvont, absztrakt gondolkodás képessége és ily módon a vallások evolúciós előnyt jelentettek az ember számára, mint a homoszexualitás is ezen videó alapján... Akkor hogy is van ez?
[ Szerkesztve ]
Stat crux dum volvitur orbis
-
-
dabadab
titán
Pl a reprodukciós szerv és a nemi szerv ugyanazt jelenti.
Nem, az első a méh/here, a második meg a pina/fasz.
Az interszex nem egészen ezek megegyezésének hiánya
Hanem? Az összes, általam látott definíció szerint erről van szó, pl. Wikipedia: "Intersex people are individuals born with any of several sex characteristics, including chromosome patterns, gonads, or genitals that, according to the Office of the United Nations High Commissioner for Human Rights, "do not fit typical binary notions of male or female bodies"."
hanem konkrétan az egyértelmű besorolhatóság férfi vagy női nembe
És ez nem ugyanez?
DRM is theft
-
-
válasz dabadab #1430 üzenetére
Ilyen értelmetlenül is tudok kötekedni. Pl a reprodukciós szerv és a nemi szerv ugyanazt jelenti. Persze lehet esetleg a külső és belső nemi szervekre gondoltál. De mindegy. Az interszex nem egészen ezek megegyezésének hiánya, hanem konkrétan az egyértelmű besorolhatóság férfi vagy női nembe. Mert ha nem lehetséges, akkor interszex.
A fenti transznemű definíciót poénból használtam (lásd "kvázi"), nyilván nincs olyan, hogy valaki úgy transznemű, hogy nem tud róla. Az általad írt transznemű definíció a helyes.
A szélsőjobbos transz téma megint más dolog. Ott szimplán arról van szó, hogy a szélsőjobbosok nemrég tanulták meg hogy léteznek transzneműek, az interszexualitás még tök új dolog nekik, nem ismerik a fogalmat, jelenséget. Így tévesen transzneműnek nézik be Imane Khelifet, lásd még: nagyon sokan keresték a boxolónő péniszét, hogy lebuktassák az imposztort. De hát ugye nincs neki. Meg persze benne van az is, hogy szélsőjobbosok nem hajlandóak tudomásul venni, hogy nem transznemű, hanem interszexuális.
[ Szerkesztve ]
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Ez az egész túlmagyarázgatás teljességgel felesleges. Komplett "tudományt" gyártani aköré, hogy valami félresikerült. Legfeljebb orvosi kategóriáknak van értelme, de annak is csak azért hogy a lexikonjaikba mindenféle címszavak alatt lejegyezhessék a különféle torzulásokat. Ránk ez nem tartozik. Kb annyit ér, mint a szállítót átnevezni anyagmozgatási menedzsernek, de ez a példa sántít, mert a szállítás egy rendes, becsületes, és legfőképpen szükséges munkakör.
Tehát vannak férfiak és nők, továbbá "gyártási hibás" egyedek. Ettől még lehetnek nagyszerű emberek, megtalálhatják a helyüket az életben stb, de a kiteljesedett fejlődés szempontjából valami nem sikerült. A versenysportban természetesen semmi helyük a normál mezőnyben, csináljanak a paralimpia mintájára nekik külön rendezvényt, ahogy már korábban mondta valaki. Csak valahogy ezek a mondások mindig "elfelejtődnek".
Megtaláltam a végső, tökéletes példát erre az egészre, hímnősség, homoszexuanálitás, és bármilyen testi vagy lelki torzulás: amikor a 300-ban Leonidas elmagyarázza Ephialtesnek, hogy hol lenne a helye, és miért. Figyeljétek meg a király bölcsességét, a jószándékúságát, a realitásérzékét. A gnóm pedig hogy reagál? Átáll az ellenséghez és elárulja az övéit. Tipikus, ismerős.
A másik példa, amire nem fogok videót találni, egy régi Vészhelyzet epizódban történt: Benton doktor alkalmazni akar egy új eljárást, amivel valamilyen szervi eredetű fejlődési rendellenességes süketséget műtéti úton helyre tudna állítani egy kisgyereknél. Nagy örömmel beszámol a gyerek anyjának, aki szintén ugyanezzel az örökletes bajjal él, és az teljesen elzárkózik a lehetőségtől azzal az indokkal, hogy ha ezt elkezdenék csinálni, akkor az ő siket identitása eltűnne egy generáció múlva! Benton doki nem akarja elhinni, és én sem hittem el hogy ilyen létezhet, gondoltam ilyen csak egy mesében van hogy valaki a nyomorából képez identitást, de azóta látjuk hogy ez a valóság...https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod
-
VinoRosso
veterán
válasz #01632512 #1423 üzenetére
Ott vannak a példák megtörtént esetekre. Hogy éppen nem a villanyt kapcsolták le az nem azért van mert kellően védettek a létesítmények, hanem mert nem az volt a cél. Erről szól az idézett szöveg.
Másik eset 2021-ből:
"..Media reports suggest the hackers were less than 60 minutes away from accessing critical networks.
..The Office of the Director of National Intelligence (DNI) in Washington DC says China presents a prolific and effective cyber-espionage threat and has substantial cyber-attack capabilities.
“China’s cyber-espionage operations have included compromising telecommunications firms, providers of managed services and broadly used software, and other targets potentially rich in follow-on opportunities for intelligence collection, attack, or influence operations,” a recent DNI report says." -
dabadab
titán
Nem, az interszexualitás azt jelenti, hogy az ember háromféle biológia neme (a kromoszómák, a reprodukciós szervek és a nemi szervek) nem egyezik.
A transz meg - ahogy mondtad, ettől kb. teljesen függetlenül - arról szól, hogy a születéskor megállapított nem és a ténylegesen megélt nem nem egyezik - márpedig Khalifot nőként anyakönyvezték és nőként él, tehát erről nincs szó. Valójában az "antiwoke based trad" népek javasolják neki azt, hogy legyen inkább transz férfi (és emiatt ezeket az álláspontokat ugye csak lefóliázva lehetne közzétenni, hiszen nálunk már törvény mondja ki, hogy "tilos tizennyolc éven aluliak számára [...] olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely [...] a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést [...] jeleníti meg."DRM is theft
-
válasz dabadab #1428 üzenetére
Ezért írtam, hogy kvázi. Szimpla logika:
Abban az értelemben transznemű egy interszexuális, hogy a genetikája nem egyezik a genderével. Az interszexuálisnál az a követelmény, hogy a genetikája egyezzen a nemi szerveivel. Szóval így az interszexualitás és a transzneműség az két egymástól független dolog tud lenni. Ahogy pl a szexuális irányultság is független a transzneműségtől. Persze így végeredményben kb minden interszexuális transznemű is egyben.
[ Szerkesztve ]
-
válasz dabadab #1426 üzenetére
Persze hogy más dolog, sehol nem írtam hogy ugyanaz lenne. Habár technikailag Imane Khelif kvázi transz nő, csak a genetikai vizsgálatig nem tudott róla.
Most a szélsőjobbos álláspont genetikai alapú lett, módosult. Mondjuk ez poén, ha interszex nő lennék, akkor lehet megérné ezekkel a szélsőjobbosokkal csak azért lefeküdni, hogy utána elmondhassam neki, hogy az ő ideológiája szerint én férfi vagyok, tehát a szélsőjobbosunk látens homoszexuális.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Szvsz a jelenlegi interszex téma amúgy nem woke ostobaság, az már (jobb helyeken ) lezajlott, kivégezték, azaz nem lehet már széttrollkodni a női sportot transz nőként.
A kettő (interszex meg transz) tök más dolog. Az "antiwoke based trad" álláspont az, hogy ugye mindenkinek a nemét az elsődleges nemi szerve határozza meg - kivéve Imane Khelifnél
DRM is theft
-
válasz #01632512 #1424 üzenetére
Szvsz a jelenlegi interszex téma amúgy nem woke ostobaság, az már (jobb helyeken ) lezajlott, kivégezték, azaz nem lehet már széttrollkodni a női sportot transz nőként.
Jelenleg én azt látom, hogy csak nagyobb hangsúlyt kapott a téma, mert érzékenyebbek a receptorok bármilyen LMBTQ-ra. A szabályzat meg jelenleg nem foglalkozik velük. A #722-ben írtam róla viszonylag összeszedetten, hogy én mit gondolok, mit kéne vagy lehetne csinálni. Nagyon röviden: Ha nincsenek sokan az interszexuális sportolók, akkor szvsz értelmetlen szabályozni. Ha viszont van elég interszexuális kvázi "megszállni" a női sportot, akkor bizony szabályozni kell, mert az nonszensz, hogy csak genetikai rendellenességel van esélyed nyerni.
-
-
válasz #01632512 #1405 üzenetére
Más pl a férfi meg női izomzat maga. Meg még ki tudja mennyi mindennrm különbözik a két nem. Jó lenne, ha igazad lenne és lehetne keverni a nemeket, de sajnos nem ilyen egyszerű a helyzet, mások vagyunk, nagyon nem csak a nemiszervekben különbözünk. Az interszexuálisok pedig teljesen megbonyolítják a sportszerűség kérdését.
[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz #01632512 #1418 üzenetére
While individual attacks wouldn’t affect the grid more broadly, CSCRC Research Director Helge Janicke said a widespread attack could destabilise an entire power grid, leading to widespread blackouts.
“Conceivably such attacks could be so severe that they result in a ‘black start’ event, an effective restarting of a power grid,” he said. “It could take a week to recover from a black start because power plants would be incapable of turning back without reliance on an auxiliary power source.”
The CSCRC has recommended a raft of policy solutions, saying Australia needs to take a more hands-on approach to regulation of cyber security, especially as it relates to the security of critical infrastructure. -
Apollyon
Korrektor
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz #01632512 #1415 üzenetére
Mert hát az egyik ferfiank 5X tesztoszteron van jelen a testében mint a másiknak akkor az előny....
Nem, nem lesz két nagyjából azonos korú, egy súlycsoportban induló férfi versenyzők között ötszörös tesztoszteron szint különbség.
Amikor igen, azt doppingnak hívják.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
törölt tag
Értem.
A legtöbb fajnál pontosan a nőstény a nagyobb, mert az ízeltlábúak sokkal több fajt ölelnek fel mint a többiek, így maradjunk annyiban, hogy pl a gerincesek között... A hím nagyobb...
Viszont érdekes összefüggés, ha a nőstény ugyanolyan életmódot folytat mint a hím akkor a különbség jelentősen csökken.
Azt mutatja, hogy VAN differencia, de nem áthidalhatatlan...
Pontosan azt látnánk, hogy tényleg csakis a legjobbak kerülnek be SZVSZ.Mivelhogy sport nagyon ritkán van, max üzlet amit közvetítés nyomán látni lehet, így a csalás miatt nagyon nehéz eldönteni, mennyi lenne a maximális teljesítményt bármelyik oldalról külső serkentése nélkül.....
Az hogy a nőstények van kb 3kg izma amit igencsak ritkán használ, érthető okokból hátrány, a csontváz szerkezet majd azonos, hiszen a medence csont ami segít eldönteni az adott csontváz esetén hogy hova tartozik.... lásd a magasság beli különbség is függ a gyerekkori mozgás mennyiségtől is és a táplálkozási szokásoktól is...
A nap végén, nékem hot mindegy volt egy ötlet max nem jó, igaz nem is nézek üzletet, nem erdekel...
Így hát megkövetlek, legyen akkor úgy.
Elnézést. -
VinoRosso
veterán
-
Egon
nagyúr
Williams lány megmutatta, ugyan azt a szerva sebességet képes produkálni....vagyis tök mindegy mi van vagy nincs a lába között....
Tudom szar lenne a nagy büszke férfi népnek végignézni hogy a csajok ellátják a bajukat, de hát ez már ilyen.....Naon vicces vagy, mint mindig...
Egyrészt pont a két Williams lány tiltakozott anno a leghangosabban az ellen, hogy terjeszék ki a doppingellenőrzést a teniszben. Esetük pusztán annyit jelent, hogy szteroidokkal egy nő is képes olyan izomzatot építeni, mint egy férfi szteroidok nélkül... Másrészt eddig is volt lehetőség pár sportágban a nőknek a férfiak között indulnia, valahogy mégsenem éltek a lehetőséggel.
Btw azt eddig még a legszélsőségesebb progresszívek sem tagadták, mert biológiai tény, hogy az adott faj hímje (illetve néhány faj esetében a nőstény) nagy általánosságban nagyobb, nehezebb, erősebb (másmilyen izomzatot építeni képes) mint a nőstény (illetve a hím, de szerintem emlősöknél ilyen nem fordul elő), ergo azokban a sportágakban, ahol ez számít, előnyben vannak a férfiak. Nyilván lehet olyan, hogy egy satnyább hím gyengébb mint egy kivételesen erős nőstény, de mivel élsportban mindkét nem esetében a leginkább felkészültek szoktak versenyezni, így ez nem játszik.
Egyébként sikerült kiragadnod egy részpéldát, de ahol egzakt módon össze lehet hasonlítani a teljesítményeket (pl. az idő alapú sportágak: futószámok, úszás, magasugrás, távolugrás stb.), ott meg lehet nézni a legjobb férfi és a legjobb női eredményeket: utóbbiak sehol sem érik el az előbbieket. Nyilván ez is a kék répa esete ugyebár...[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
addikt
válasz #01632512 #1410 üzenetére
Példának okáért, Semenya esetében arról van szó, hogy egy genetikus eredetű szindrómája van, a hiperandrogenizmus, és ennek a folyománya, hogy a tesztoszteron szintje, a normális nőkre jellemző érték, öt- tízszerese, azt meg talán felesleges ecsetelni, hogy ez milyen előnyökkel jár, az izomtömeg elérésében, a normál női versenyzőkkel szemben.
Erre voltak, és lennének is szabályok, mint az ő esetében is, ugyanis a nemzetközi atlétikai szövetség szabályzata alapján, le kellett volna csökkentenie azt gyógyszeresen, az előírt szintre. Ennek nem volt hajlandó eleget tenni, ezért meszelte el először a nemzetközi szövetség, majd a fellebbezése után, a svájci bíróság is. Ebbe köpött bele, az Ember Jogi Bíróság, leszarva a többi női sportoló, tisztességes versenyhez való jogát.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
törölt tag
válasz pendre54 #1408 üzenetére
Értem, akkor mi határozza meg az adott személy képességeit?
Mert izom tömeget nemre tekintet nélkül lehet építeni, izom/tömeg arányt nemtől függetlenül lehet növelni amíg az nem ütközni biológiai akadályokba, de az még azonos, hiszen levegőt kell venni stb....
Vagyis mi határozza meg a maximális teljesítményt egy ember esetében amit nyújtani tud?
Mert az ATP ugyan úgy működik majd mindenki esetében, de pl afrikai populáció esetén kevesebb nefron van jelen vagyis kevesebb energiát használnak a vesék...akkor az afrikai nőket is külön kell venni a többitől?
Akkor viszont az európai embert is szeparalni kell a többitől, hiszen a többi rasszban vagy nincs vagy csak korlátozottan van jelen az alkohol lebontás képessége, ez hátrányba hozza a többieket...Akkor lesz a szőke kék szemű olimpiai meg a többi?
-
törölt tag
-
addikt
"Súlycsoportba kell őket szedni, azt meg van oldva, mindegy milyen feno vagy geno típusú csoportba tartozik...."
Csak szólok, hogy a mostani olimpián aranyérmet nyert két bokszoló uraság/asszonyság ? [link] , a saját súlycsoportjaiban indult, lett is cirkusz belőle, mint pl. [link] Magyarán, ha mondjuk az érintett algériai akárki, 68 kg nyom a mázsálás során, akkor mégis hová sorolod be, mert a bokszban, mind az ún. amatőr ágazatban, mind a profiknál, a tényleges testsúly alapján sorolják be őket, vagy a férfiak, vagy a nők között.
Vagy itt van pl. a szintén olimpiát(nem is egyszer) nyert atléta Caster Semenya ügye, erről is írogattam már más topikokban [link] [link] , őt mégis milyen súlycsoportba raknád, főleg úgy, hogy a futószámokban nincsenek súlycsoportok, azaz vagy a nők, vagy a férfiak, vagy esetleg a para sportolók között indulhatnak."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
VinoRosso
veterán
válasz #01632512 #1406 üzenetére
Messziről jött ember azt mond amit akar. Aztán vagy meg lehet cáfolni 1 perc google kereséssel vagy 2 perc kell hozzá.
Australia has experienced a dramatic increase in data breaches, particularly in the first quarter of 2024, where a staggering 1.8 million user accounts were compromised. This represents an astonishing 388% increase from the final quarter of 2023, propelling Australia to the 15th most compromised nation globally. [link]
https://therecord.media/australian-energy-one-hit-with-cyberattack
Mondom én szegény aussik nem értik mióta ott vagy miért van ennyi áramszünet
-
törölt tag
válasz VinoRosso #1403 üzenetére
Erre megintcsak annyit mondok, 14 év alatt amióta itt vagyok, ilyen jellegű probléma ebben a szektorban nem volt....4 éve ugyanazzal a céggel vagyok, 0 incidens, pedig 3 kontinensen vagyunk jelen....
Akkor a te véleményed a tényekkel szemben, a te szakértelemed a tényekkel szemben....Csak nem akarod ezt is letagadni???
Ugye tipikus, mindenki hülye csak te vagy helikopter
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz pendre54 #1404 üzenetére
Ez megint azt mutatja, hogy mennyire korlátolt a gondolkodásmód...
Súlycsoportba kell őket szedni, azt meg van oldva, mindegy milyen feno vagy geno típusú csoportba tartozik....
Williams lány megmutatta, ugyan azt a szerva sebességet képes produkálni....vagyis tök mindegy mi van vagy nincs a lába között....Tudom szar lenne a nagy büszke férfi népnek végignézni hogy a csajok ellátják a bajukat, de hát ez már ilyen.....
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Tessék, egy friss, ropogós hír arról, hogy az ENSZ ajánlást fogalmazott meg, a biológiai nők sportban való egyenlő versenyfeltételeinek védelméről, aminek folyománya lehet, a nemi szűrővizsgálatok újbóli bevezetése. [link]
Én már előre hallom, az összes ilyen-olyan megélheti LMBTQWCPŰVZS-s, genderes, ilyen-olyan szervezet visítozását ebben a kérdésben, hogy ez már mégis mecsoda disznóság."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
törölt tag
válasz VinoRosso #1401 üzenetére
Nagyon szépen köszönjük, a decentralizált rendszerek lényege, hogy minimális problémát jelent egy egy kiesés....
A másik, hogy nem állami monopólium és NER kompatibilis országban ahol dolgozok, csak egy nagyon pici vállalkozás a több 10 között, ergo ha nagy nehezen ezt sikerült feltörni, kiesik egy pár falu meg egy pár bánya, amíg meg nem oldják, aztán annyi....
Mivel a belső hálózat is szekciónalva van, így max kilonek 1-2 erőművet aztán úgyis vége....
A képet a privát telefon csinálta aminek semmi köze az céges IT hez, vagyis amíg azt kitalálják ki miért és hogyan, addig lejár a szerződése a cégemnek úgyis....
Mindegy is, nem ez az első és nem is az utolsó kép amit felraktam, és nem csak én tettem így.
A szerverekhez meg csak az IT fér hozzá olyan szinten ismét...vagy azt hiszed itt is eltévedt a vonat és mindent magyar mérnökök terveztek és irányítanak?
[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz #01632512 #1400 üzenetére
Nem, nekem tökmidegy, hogy a cégetek milyen rizikót vállal be, nem engem fognak elővenni, ha valami gebasz lesz.
A szabályozástechnika valóban nem tartozik a profilomba, bár vettem részt olyan termék fejlesztésében amivel SCADA-kat gyártottak. Elmondhatom, hogy ott picit szigorúbbak a biztonsági követelmények, semmilyen külső eszközt nem szabadott használni bent, főleg miután kiderült, hogy a féreg amivel túlpörgették egy iráni nukleáris létesítmény centrifugáit egy pendriveról került be a telepítőcsomagba. De egy átlagos autógyárból is ki vannak tiltva a telefonok, pedig hol van az egy erőműhöz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest