Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razzul
őstag
-
Razzul
őstag
válasz Kalandor #1577 üzenetére
"A Gender dysphoria egy betegség, aminek a gyógyítása a nemváltás. Ez ilyen egyszerű."
Ez így van, és örülök hogy ezt nem nekem kellett leírnom."Pedig de, az állam ne tapossa már azokat, akiknek így is nehéz."
Az állam nem tapos aktívan senkit, viszont az szerintem továbbra sem elvárható, hogy társadalmi szinten asszisztáljon egy szűk csoport tévképzetéhez.
#1578 dabadab:
"Konkrétan melyik irányzatra gondolsz?"
Természetjog. Tudod; Hobbes, Locke, Grotius, Radbruch, Aquinói Szent Tamás stb. De nyugi, dabadab is meg tud győzni arról, hogy tévedek itt a PH fórumon. Csak az eddiginél egy kicsit jobban kell próbálkozni.Stat crux dum volvitur orbis
-
Razzul
őstag
válasz dabadab #1575 üzenetére
"Ez bullshitről magyarra fordítva azt jelenti, hogy "sehol"."
Ezzel az állítással nagyjából a filozófia egy teljes irányzatát diszkvalifikáltad a vitából. Ehhez csak gratulálni tudok!
"A hagyományos a nagycsalád. Ahhoz nagyon sok technológia és gazdasági fejlődésre volt szükség, hogy megjelenjen a polgárosodás és az a fajta gazdasági berendezkedés, ami lehetővé tette a nukleáris család megjelenését."
A régészeti leletek legalább a kőkorszak óta mást mutatnak.
Stat crux dum volvitur orbis
-
Razzul
őstag
válasz dabadab #1568 üzenetére
"O RLY? És ez hol van kőbe vésve? Sehol."
Az egységes emberi természetben és a természetes emberi magatartásban. Az ember persze képes természetellenesen viselkedni, de azért van valamiféle normalitás.A nukleáris család már hogy ne lenne hagyományos, legalább egy 5000 éve létező intézményről van szó, de minden bizonnyal az emberiséggel egyidős modellről beszélünk.
A harmadik "érvedre" inkább nem reagálok, elképesztően béna. Próbáld újra légy szíves!
-
Razzul
őstag
válasz Kalandor #1556 üzenetére
"Leszel a bejegyzett élettársi kapcsolatom"?
Nem ugyanaz, de sajnos ez van, mivel a házasság per definitionem férfi és nő között létesül, ha mást mondanánk az hazugság lenne."De miért nem ismeri el?"
Mert sajnos a biológiai nem valójában nem megváltoztatható, ha a fejünk tetejére állunk akkor sem. Természetesen ha találkozok egy transz emberrel, vagy vendégségben vagyok nála akkor én is Franciskának fogom szólítani Feri helyett, de az nem elvárható, hogy a társadalom vagy az állam részt vegyen ebben.
A GONOSZ, CSÚNYA állam MINDEN EGYES NAP emlékezteti a transz embereket amit felejteni akarnak... jajmár... Neked mégis hányszor kell egy évben orvoshoz menned, vagy elővenned a személyidet? Ne viccelj...
#1555 lezso6:
"...mi a különbség a hetero- és a homoszexuális szülők nevelése között. Mert úgy tudom nincs."
De bizony van, az alternatív családmodellekben kimutathatóan több abúzus éri a gyermekeket. Mindegyikben. Ezekből a legsúlyosabb az, ha a családban nevelőszülő van. Azaz a gyermekeknek a hagyományos nukleáris családban való nevelkedés a legjobb.
-
Razzul
őstag
válasz Kalandor #1544 üzenetére
Legyen.
A felvetett kérdések: nem házasodhat, nem fogadhat örökbe, nem válthat nemet.
- A házasság helyett ott van a bejegyzett élettársi kapcsolat ami gyakorlatilag ugyanaz és a jogszabályi szöveg is 90%-ban megegyezik (mutatis mutandis ugyebár).
- A nemváltoztató műtétek nincsenek betiltva, 18 év felett mindenki azt csinál a testével amit akar. Az állam viszont nem ismeri el ezt, a politikai vagdalkozást félre téve többek között azért sem mert az anyasághoz olyan következmények kötődnek amit nem érdemes felpuhítani, pl.: Mater semper certa est elv amit például a béranyaság elismerése is ugyanúgy kikezd. Ugye ez utóbbi itthon valóban tiltott.
- Az örökbefogadás egy valódi probléma és kérdés. Én azon az állásponton vagyok, hogy jobb helyen van egy gyerek egy homoszexuális párnál mint az árvaházban de ismerek olyat is aki ezzel nem ért egyet.A kibeszélés, a lenézés, buziként emlegetés és a mindennapi meghurcolás pedig a statisztikák alapján az utóbbi időkben inkább nyugat Európában terjedő probléma mint itthon.
-
Razzul
őstag
válasz Kalandor #1541 üzenetére
Őszinte kérdés: jelenleg ez a melegekkel kapcsolatos megvetés, kiközösítés a te tapasztalatod, álláspontod szerint milyen formában jelentkezik? Rengeteg helyen jártam, dolgoztam és éltem Európában de ilyen jellegű diszkriminációval sehol sem találkoztam.
-
Razzul
őstag
válasz Kalandor #1527 üzenetére
Na megnéztem a videót.
A genetikai kutatások bemutatása tényleg elég érdekes benne, emiatt volt értelme megnézni. Viszont ezen túlmenően a klasszikus, Platóni-Arisztotelészi logikával amely szerint "a dolgokat a természetük szerint kell értékelni" már szemmel láthatóan bajban van az előadó. A végén a diverzitással kapcsolatos megjegyzés pedig nagyszerűen propagandisztikus.
-
Razzul
őstag
Én buta pedig Harari nyomán eddig azt hittem, hogy az elvont, absztrakt gondolkodás képessége és ily módon a vallások evolúciós előnyt jelentettek az ember számára, mint a homoszexualitás is ezen videó alapján... Akkor hogy is van ez?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- ÚJ 4K Core I5 12400 Gamer MAX PC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 1.0TB NVME SSD ÚJ RTX 4060 TI 8GB DDR6 2ÉV GAR!
- Apple magic keyboard
- Eladó vagy telefonra cserélhető egy Samsung Tab A9 8/128 Lte tablet
- ÚJ MSI 4K CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.6GHz 16Gb 512Gb SSD MSI GAMING TRIO RX 6800 16GB DDR6 2ÉV GAR!
- Fortnite cobalt star
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest