- LG LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Blu-ray lejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdavid1
tag
Ha a GT 6T-vel ellentétben a Neo 7 nem az IMX 882-t kapná meg, hanem a LYT-808-at (1/1.4"), úgy tele híján még a 4x szenzorzoom sem lenne értelmetlen. Csak az már túl sok lenne a jóból.
A GT 6-ban van egy 2x-es zoomkamera, ráadásul Samsung szenzorral, azért ilyen jó a 4x zoom.
Én úgy tapasztaltam, hogy a Sony szenzorok nem jók a szenzorzoomban. IMX766 és társai, azoknál bármi jobb. Nekem is a LYT-808 van a telómban, nem igazán jó a 2x-es zoom.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Donki Hóte #24 üzenetére
Bizony, az (alsó?)-közepes telefonok között a Realme 12 Pro+ volt az első, amelyik telét kapott, a 13 Pro+-ban pedig elvileg kicsit javult az élesség, de már rebesgetik a 14-et, ahol a Pro SoC szinten 7s Gen2-t 7 Gen 3 vált (igazán kaphatna legalább 7 Gen 3-at), persze még mindig messze lenne a Neo-któl.
Úgy vettem észre, hogy a számozott széria SoC szinten az alsó-középkategóriáig jut, de legdrágább Pro+ változat többet kap a csúcskészülék kamerájából.
A GT Neo kap egy előző generációs csúcs SoC-ot, de a kamerából többet kell engedni.Ha a GT 6T-vel ellentétben a Neo 7 nem az IMX 882-t kapná meg, hanem a LYT-808-at (1/1.4"), úgy tele híján még a 4x szenzorzoom sem lenne értelmetlen. Csak az már túl sok lenne a jóból.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
stratova
veterán
Pardon, a GT Neo7-ben eleve nincsen tele. De remélhetőleg a szoftveren többet reszelnek mint amennyit a GT 6T-nél sikerült, mert pl. GT 6T 2x szenzorzoommal szemben a fehér erkélypanelek mintázatának legalább az alakja közelebb áll 9 Pro+-on, a 13 Pro+ teléjével elérhetőhöz.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Áltlában szerencsésebb egy nagyobb szenzor, amellett, hogy természetesen sok múlik a szoftveren. A Realme kicsit túlélesít, de még az alsóbb szinten is vállalható szenzort használt egy időben. Itt viszont a korábban a csúcsmodellnél csak teléhez használt, a kisebbik szenzor került a főkamerába.
A Neo7 esélyesen másolja a GT 6 Neo SE kameraszettjét.
Korábban a Neo és még olcsóbb csak számozott modellek teteje (Pro+), néha megkapta az előző csúcsmodell főkamerája mögött rejtőző lapkát.GT 6 Neo SE/GT 6T
főkamera: IMX 882 50 MP, f/1.9, 26mm (wide), 1/1.95", PDAF, OIS
tele: IMX355 8 MP, f/2.2, 16mm, 112˚ (ultrawide), 1/4.0", 1.12µmRealme GT 7 Pro
főkamera: IMX 906: 50 MP, f/1.8, 24mm (wide), 1/1.56", 1.0µm, multi-directional PDAF, OIS
tele: IMX 882: 50 MP, f/2.7, 73mm (telephoto), 1/1.95", 0.8µm, multi-directional PDAF, OIS, 3x optical zoomEgyszerű beltéri példa, nálunk a Realme 9 Pro+ volt az első újonnan sem drága telefon, aminek kellő dinamikatartománya volt ahhoz, hogy torta melletti szülinapi képet készítsünk, amin a félig sötétíttt szobában van hangulata a gyertyáknak, de a résztvevők is normálisan látszanak, ehhez kellett az IMX766-os közepesen nagynak számító (1/1,56") szenzor és egy a mobilok pöttöm lencséinél sokat számító viszonylag nyitott rekesz (f/1.8).
Ami mellesleg gyakorlatilag jobb képet lő 2x szenzorzoommal, mint a teljesen felesleges 2 MP makró. -
Elvileg. De ha a vastagság, méret, nem változik, akkor a súlya miért kellene.? Dupla kapacitás nem egyenlő dupla súllyal. A hőkamra mérete a telefon burkolata többet nyom a latban.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
veterán
Ezekkel az újgenerációs akkukkal a kapacitás úgy növelhető, hogy a fizikai méret/súly nem feltétlenül nagyobb mint a korábbi 5000mAh példányoké. Elvileg.
Más kérdés, hogy mivel a chipsetek teljesítménye is egyre nagyobb, és a kijelzők is egyre fényesebbek, a nagyobb kapacitás hoz-e majd nagyobb üzemidőt
Szena67
6000 nit P.M.P.O. -
worxland
addikt
válasz RetepNyaraB #16 üzenetére
"annyira érdekeset tudnának felmutatni" - töltésben sokkal jobbak, mint az Apple-Samsung-Google, RAM/tárhely ügyben nem olyan zsugoriak, a többiben meg már nem vagy alig rosszabbak. De mindenkinek szabad a választás, megfelelő pénzmennyiség felett már nem nagyon jársz rosszul. Én eddig nem bántam meg a Samuról kínaira váltást.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
RetepNyaraB
veterán
Túl sok telóban csalódtam már. Apple, nagy Sony valid érvek, de elvből és pénzből is kiesnek, Samu komoly csalódás, ha a csúcs alá mész akár eggyel is - kínaiak több okból se tetszenek (elég nekem a gugli, nem szeretném Hszi Csin Pinget is szórakozatni), és ha annyira érdekeset tudnának felmutatni, azt észrevennénk, nem? De nem kötekszem, csak a pixel széria kezdetektől nagyon tud. Nem véletlenül az ő szoftverüket próbálják mindenre portolni és nem a Realme-t stb.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
worxland
addikt
válasz RetepNyaraB #14 üzenetére
Realme teljesen jó szoftvert ad. Legalábbis a felső kategóriában.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
RetepNyaraB
veterán
Ahogy nézem nem a szenzor annyira érdekes, hanem a szoftver. Kis ramaty pixel 4a máig gyönyörű képeket csinál. Nyilván nem felbontásban (amivel igyekszik mindenki a legnagyobbat fingani), hanem egyszerűen jó ránézni. Abban meg annyira nem bízom, hogy szorgosék kis pénzért jó szoftvert adnának. De akár sokért sem.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
gulupeti
senior tag
válasz enginev3.0 #12 üzenetére
Pont ugyanígy vagyok vele én is, semmi gondom a GT Neo 2-vel, még az akkujára sincs semmi panaszom így három év után, de idővel jó lenne valami újabb.
#11Garzonrobot
Melyik a jó kamera szenzor? Ezzel nem vagyok annyira képben, ez nem az?[ Szerkesztve ]
-
GT Neo 2 után simán venném
Ezt is imádom, csak már ideje lenne cserélniA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
gulupeti
senior tag
És melyek azok a kompromisszumok, amiket az alcím említ?
Ip69, nagy akku, gyors töltés, optikailag stabilizált fő kamera, ez még hazai áron is jónak tűnik nekem. Főleg a 12/256-os verzió. -
hdavid1
tag
7000 mAh, a valóságban meg majd gondolom nem is lesz jó üzemideje.
-
213 gramm? Mégis mi vagyok én öszvér?? Nálam a realme sorra a súlyával ejti ki magát a látóteremből. Pedig pofira bejönnének nekem.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
roli543
őstag
7000es akksi
Apple iPhone 13 mini + Watch SE 44 mm / iPad 2017 & Airpods Pro
-
Plug Life
senior tag
6000nit 😂
-
szkaroly
senior tag
A környéken valószínűleg sohase lesz kapható.
Poco F6
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- LG LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Blu-ray lejátszók
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest