Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Micro Four Thirds
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
old gray
addikt
válasz
Maotun #12265 üzenetére
Én erre elég régen rájöttem írtam is neked az UT3 topicban, és hülyének néztek mert mertem azt mondani, h a tuning miatt fagy az UT3. Orthos / Prime stabil procik u.olyan órajelen UT3 alatt elbuknak. Ezért is használok stabilitás-mérő szoftvernek UT3-at. Szintetikus progik mehetnek a kukába.......
-
old gray
addikt
válasz
Boci_83 #10241 üzenetére
Úgy tűnik nem hw hiba ha csak CoD4 alatt produkálja a jelenséget. Próbálj egy Ati Tools "scan for artifact" tesztet windows alól, ha ott nem jön elő a probléma, akkor sw hiba (Közben monitorozd a hőm. értékeket is, lehet pl. référne egy újrapasztázás a karira). Ha igen, akkor op. rendszer reinstall és utána megnéz mit alkot a vga. Futass Orthos-t, ha semmi probléma vele utána egy 3Dmarkot. V.hol ki kell buknia a hiba okának......
-
old gray
addikt
Az adatlapomat ha megnézted volna, láthatnád: nem gagyi ramok, 2,8V-al tudják az 520MHz-t 3-3-2-5 1T-vel. A procit Herr Z-től vettem, pre-tested darab volt, állítása szerint alapfesz.-en 2900MHz-n ment nála, nálam 2860-on, így kb. igazat mondott. Vízhűtés kizárva, az árából inkább platformot váltanék.
Visszaosztás: 2950MHz-n (295*10) a ramok 490MHz-n mennek, az a -30MHz mem. csökkenés nem sokat számít, mint ahogy az sem, hogy a HT 885MHz vagy 1040.....
Így nincs értelme kipróbálni, egyszerűen a cpu max. tuningolhatóság értékét akarom megkapni. Hogy miért? Mert el akarom adni, és a hirdetésben jól nézne ki a 3GHz elérhető tuning még ha 1,55-1,6V mellett is!
-
old gray
addikt
S939 X2 4200+ (Toledo mag) cpu-m van. Mennyi az adható -még egészséges- fesz. érték tuninghoz? Mert 1,5V-al (valós 1,52-1,54V) 2950MHz-n a Prime '95 10-15perc után hibázik, 3DMark'06, SuperPI lefut, és úgy érzem némi + fesszel. stabillá tudnám tenni ezen az órajelen. De nem merem.....
-
old gray
addikt
válasz
VaniliásRönk #5594 üzenetére
Milyen módon indítsam a Prime'95-öt?
-
old gray
addikt
válasz
VaniliásRönk #5588 üzenetére
Letöltöttem, hamarosan indítom.....
De nem értem, scythe ninja hűtő + 2db 12cm-es venti rajta a cpu-m hőmérsékletét felengedné 3GHz-n 1,5V-al akár 75fokig? Mert az .urva nagy hőm. egy X2-nek....
04ahgy : nekem érdekes módon mind2 maghőm. emelkedik SuperPI 32M tesztnél (kb. 5 fok eltéréssel.....). Bár azon is filóztam már, hogy a lapom érzékelői nem valami pontosak.....
-
old gray
addikt
Próbáltatok már egyszerre Everest rendszer stabilitás tesztet és SuperPI-t futtatni?
Az eddig (SuperPI 32M teszt esetén) max. 65fok körüli mag hőmérsékletek felugrottak 75fokra!!!Ez azt jelentené, hogy a SuperPI nem képes a procit leterhelni 100%-ig?
-
old gray
addikt
Hibás a programod, gondoltam megjegyzem halkan, a ram órajeleket rosszul számítja. Nekem a köv. esetben adott hibás eredményt:
A64 X2 4200+ Toledo E6
FSB: 285
Szorzó: 10
RAM: DDR333nálad: RAM órajel=438MHz
nálam: RAM-órajel=475MHz (everest)Szóval írhatod a bug-riportot, ill. verzóváltást.
-
old gray
addikt
Nos akkor 2860MHz a plafon. Azért szép eredmény alapfesz.-en. Lehet ha vízzel hűteném mehetne neki 1,5V is és akkor simán mglenne a 3GHz. Bár a vízhűtés árából le tudnám cserélni a lapom és procim egy jobbra, AM2 platformra. Azért kössz mindenkinek, hogy sikerült kinyomozni az újraindulások okát.
Esetleg egy jobb léghűtés? Mi az ami a Hyper TX-től jobb, de árban nem 10-15k?
-
old gray
addikt
-
old gray
addikt
Szerintem köthető hőm.-hez! Ha több feszt. adok pl. 260x11-en akkor fagynak a tesztprg.-ok / játékok. Alapfesz.-en viszont simán (órákon át) fagyásmentes a gép. Érdekes jelenség.
Köszi, hogy figyelmeztettél, nem te vagy az első. 1 hete annak, hogy 4 sorban írok alá, de nem sokáig marad kint mert sztem megunom és lesz más helyette.
-
old gray
addikt
válasz
#31757056 #5011 üzenetére
260*11=2860MHz felett.
2860MHz még absz. ok, de pl. 265*11=fagyás SuperPI 32M + Ati Tray Tools "scan for artifacts" teszt egyszerre futtatása esetén. Mielőtt megkérdeznéd minden jól van belőve a BIOS-ban, a ház szellőzése is jól megoldott (CM Centurion 532 eleve szellős kéró + a 3 12cm-es venti). A 65fok csak kb. érték, a szenzorok tuti nem mérnek pontosan....
Szóval a keresztkérdés: Van az AMD X2 procikban olyan mechanizmus, hogy bizonyos hőm. felett (nem BIOS beállítás hatására!) lelövi a gépet vagy restartot produkál
-
old gray
addikt
Van olyan, hogy egy s939 X2 4200+ tuning esetén azért indítja újra a gépet mert túlhevül? Van ilyen védelem beépítve vagy más miatt vannak a restartok bizonyos szint felett? U.is 1,35V (valós 1,375-1,9) esetén pl. adott órajelen nem fagy, ha adok neki pl. 1,4V (valós 1,45) feszt akkor 65fok körül újraindul a gép....
-
old gray
addikt
Mennyire számít A64-es (mindegy, hogy 1 vagy 2 magos
) rendszernél a mem. időzítés teljesítmény szempontjából?
Vettem u.is az ABIT AN8 32x, 4200+ X2-m mellé 2x1GB/400 Patriot low latency ramot, aminek gyári időzítése 2-3-2-5 1T 400MHz-n. Viszont tuningban nem nagyon jeleskednek, vagy ~400-on használom ezekkel az időzítésekkel vagy 470-480 körül 2,5-3-3-7 1T-vel.
Többet nyom a latba az alacsony időzítés mint az a +xx Mhz??? Én kipróbáltam mindkét beállítást, de XP alatt semmi változás, húzósabb játékokban sem (Oblivion, UT3 demo, photoshopban sem.......Szal az ilyen tesztelés már a szőrszálhasogatás esete?
-
old gray
addikt
Természetesen újrapasztáztam vékony, egyenletes rétegben a procit. A hűtő tuti jól van felszerelve, nem először szedem le, ill. teszem újra fel.
A venti mekkora fordulaton megy? Tegnap néztem, asszem 1800RPM környékén.....
De mint írtam az X1900XT vga-m is bűnös lehet, amikor csak a vga-t tesztelem atitools-al, akkor elkezd a cpu hőm. is emelkedni elég szépen..... Totál átforrósítja a gépem belsejét (80fok GPU, 60fok VRM hőmérsékletek.....). Hiába a gép elején ill. hátulján a 12cm-es venti... Egy jobb hűtés kell a vga-ra, vagy meg kell oldanom, hogy a vga hője ne a proci fel szálljon. -
old gray
addikt
Igen, a proci tőled van, megy is a megfelelő helyre a respekt.
Viszont nekem egy X1900XT-m van vga-nak, rendesen átmelegíti az egész kiba.szott rendszert, és durván hatással van a cpu hőm.-re is.... szóval nem biztos hogy a lap szenzorával van gond. Feszt. meddig érdemes növelni? 1,4V belefér?
-
old gray
addikt
Hi
Most vettem egy s939 4200+ x2-t, sikeresen felhúztam 2900MHz-re 1,375V fesz. mellett. Cooler master hyper tx hűti, de: a hőm. néha eléri a 60-65fokot. Sok lenne?
Tesztelném tovább, de nem merem ilyen hőm. értékek mellett.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- PlayStation 5
- Ingatlanos topic!
- Diablo IV
- Építő/felújító topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest