Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #1765 üzenetére
Kíváncsiságból megtettem. Szóval, nem véletlenül adták ki az újabb bios-okat, még ha nem is hibátlanok. Az 5 HT speed helyett mindben csak 3X/5X van (1.6: csak 1X), az meg lehet, hogy az 1.5, amelyet most használok, csak virtuálisan veszi le a szorzót (Win alatt ugyanis megmarad), viszont legalább elindul vele a gép, amely egyik régebbi bios-ról sem mondható el (HT és RAM speed-et szerettem volna feljebb vinni). Most 3350 MHz-en ketyeg a proci, és semmi nincs visszaosztva, a hűtő kicsit gyorsabban pörög, de C&Q-val tartja a 40-43 fokot. Szóval lehet, hogy megpróbálom a 3,4 GHz-et kicsivel magasabb feszen, aztán meglátjuk.
Megj.: Vista alatt 3,2 GHz felett C&Q kék halál, újraindítással, szóval ott kicsit melegebb van (46-47 fok), de sztem a Vista is szabályoz valamit, hiába van max energiagazd.-on, mert nem melegszik annyira, mint XP alatt C&Q nélkül (és ha nem szabályozna le, C&Q is menne). Leterhelt CPU-val a fenti értékekre persze rá kell számolni 12-14 fokot. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #1765 üzenetére
1.3 volt a legrégebbi. CPU ID, meg NB, chipset, és hasonló update-ek voltak, szóval annyira nem kockáztnék, és szerintem a 4GB hiba azokkal is fennáll (remélhetőleg csak XPx64 alatt, Vista alatt nem). A mostani hibákkal egyelőre tudok élni, és várok egy jobb bios-t, bár lehet, hogy hiába.
A HT sebességek miatt talán megérne egy próbát, a jelenlegi 3x/5x állással viszont nincs gondom, mert 944-en hajtott RAM-ot is elvitt 5X HT-vel. Viszont el bírnék viselni egy HIBÁTLAN biost. A régi ASUS lapommal sosem volt semmilyen gondom.
-
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #1757 üzenetére
Meg még párra, de látod, erre is.
-
katt777
félisten
Chipset? (Na jó, ezt az ATI csomag is megteszi nálam.) Hangvezérlő? (1.66-os a gyári, ugyanakkor a Realtek már 1.72-nél tart, és én jobb szeretem a gyártó optimalizálta drivereket, pl. az ASUS VGA kártyámnál is.) Segédprogramok? Elég sok minden akad, de ezek legalább normálisan működnek. Mindez éppen ezért persze részletkérdés.
Engem leginkább a bios érint, mert eddig még egy sem volt 100%-os, ráadásul elég fontos beállítások romlanak el. Pl. HT speed, vagy CPU szorzó, illetve hasonló, tökéletesen jelentéktelen apróságok, bios verziótól függően. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #1753 üzenetére
MSI bios-ok vagy gázok, vagy azok lesznek, és a driver frissítésekkel is hónapokig várnak, ha kiadnak egyáltalán (az én lapomhoz pl. május óta). Én még1x nem veszek ilyen lapot. Más helyében sem tenném.
-
katt777
félisten
válasz
aviator17 #1702 üzenetére
Az előzőeket kiegészítve:
Gyakorló 6000+ felhasználóként akkor javaslom a 6000+-t, ha tuning nélkül is egy erős procira van szükséged. Sajnos tényleg nem olyan jól tuningolható, mint a kisebbek (ez ugyanis már a technológia vége felé van), de 3300 MHz-et azért sikerült stabilan kihoznom belőle extra hűtés nélkül. Ha az elnevezés gyökerét tekintjük, akkor ez egy 6,6 GHz-nél gyorsabb procit jelentene (anno az Intel CPU-khoz viszonyították), de mint Én79 említette, ezek a nevek már nem igazán mérvadóak (lásd az iménti hsz-t).
Feltétlenül keress alá egy minőségi alaplapot!
Nézz körül prociteszteket illetően, miből és mennyiért tudod ezt a teljesítményt kihozni. Úgy tudom, 36-38k körül is meg lehet venni, szóval ez ügyben meg az árlistákat böngészd, mert nem olyan rossz vétel.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
gtbotko #1690 üzenetére
Esetleg vmelyik RAM hibás (a néha kifagyásból gondolom, mert annak lehet az oka, ez esetben vedd ki őket, és egyesével teszteld), v. alaplap, esetleg kevés a fesz a procinak, ha Vista alatt ugyanazokat a problémákat tapasztaltad. Vista indulása közben nálam konkrétan a kevés CPU fesz esetén csinálta a kifagyást. Tuningoltad?
Több, sajna, most nem jut eszembe, remélem, a bios frissítés segített.
Joshi: Igen, az is lehet.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Ha van még vkinek 6000+-a, légyszí küldjön gyári hűtővel mért hőértékeket!
Nálam alapon 37-50 fok terheléstől függően, 3,3 GHz-en 45-60 fok, azaz a gyári határértéken belül marad. Orthos v. PCMark viszont az egyik magot felviszi 70 fölé, így a gyári határérték akkor már csak CPU hő-ben van meg. Persze ez csak teszt, de kíváncsi lennék, más mit mért. Köszi! -
katt777
félisten
Na, feltettem a Vistát, letesztelni a 6000+-t. Most elviszi a tuningot, igaz, ez csak +300 MHz.
A Vista alatt csak 2400 MHz-en futó 4200+-hoz képest tehát 900 MHz-et nyertem. -
katt777
félisten
Mivel mások sem tudtak erről, hátha érdekel benneteket:
ATI/AMD GET ALL 3 akció már egy éve tart:
ATI VGA, ATI chipsetes alaplap, illetve AMD proci vásárlásához JÁR egy kis füzetecske a
GET ALL 3 akcióról a vásárolt tárgynak megfelelő, hatszögletű matricával, illetve egy elérési kóddal.
Onnan tudtam meg, hogy a CPU-t eredeti, bontatlan csomagolásban kaptam meg, nem bontva (magyar garcímke felhelyezés miatt), mint az alaplapot és a VGA-t.
Az akció lényege, hogy ha a 3 regisztrációs kóddal belépnénk az ATI akciós oldalára (én nem tudtam, mert jó magyar szokás szerint értő kezek megszabadították a bontott hardvereimet ettől a kiegészítő opciótól), akkor speciális ajánlatokat kapnánk az AMD-től, de hogy pontosan milyeneket, azt a fentiek okán nem tudhattam meg. Akik saját üzelteiket bonyolítják az eltulajdonított bonus-okkal, azok bizonyára tudnának mesélni erről, de nem hiszem, hogy megtennék.
Ha valaki véletlenül hozzájutott a 3-as csomaghoz, és a speciális ajánlatokhoz jelentkezzen!
Külföldi autós újságok poszter mellékleteivel a helyzet ugyanez, de ez persze nem minden, csak engem a fentieken kívül ez érint kellemetlenül. -
katt777
félisten
válasz
Vandit. #1587 üzenetére
Próbáltál Stalker-t játszani 1024x768-as felbontásban, minimális grafikával a reaktorban?
Mert addig még csak-csak elment full effekt-tel, de ott vége volt. 1950XT-n, nem Pro-n.
És fél/1 év múlva milyen új progi fog gond nélkül elmenni egy ilyen kategóriás kártyán?
nVidiás témában javasoltam is a tájékozódást nVidiások körében, ATI-s lévén én csak a tesztek grafikai teljesítményadatai alapján kalkuláltam. -
katt777
félisten
Pár dolognak sztem nézz utána.
CF nem gáz, és nem 1szerre kell 2 karit venni, hanem majd olcsón, később egy másikat, ahelyett, hogy eldobhatnád a csak bagóért eladható régit, és vennél egy drága újat. Ezt sokan hajlamosak elfelejteni a két-, ill. egykártyás rendszerek összehasonlításakor.
ATI-nak nincs olyan kártyája, amelyik versenyezhetne a 8800-asokkal (3D teljesítményben), ezért is olcsóbb. Mindemellett ATI-párti vagyok.
Én ahány extrém X2 tuningot láttam, az mind nForce-os lapban volt, ráadásul nekem meg van ATI chipsetes (CF), és nem lehet annyira húzni benne a CPU-t.
Nincs az az ATI XT kártya, amelyik CF-ben (ezt írtam) ellavírozna SLI-s alaplapban, mert nincs hozzá híd v. kábel (ha csak nem veszel rohadt drága, XTX master kártyát), a szoftveres CF-hez pedig az alaplapi ATI chipset kell.
A fűtésben igazad van, nForce-hoz kell egy jó hűtés, de a kollégának SLI alaplapja van az adatlapja szerint.
A kérdés tényleg annyi, hogy bevállalja-e az a kis veszteséget, vagy betesz egy komolyabb kártyát, és nyugta lesz egy jó darabig. De ez az ő lehetőségeinek függvénye, ha még tud dönteni a rengeteg jó tanács után. -
katt777
félisten
válasz
vidobali #1582 üzenetére
Ha az SLI lapod már fix, akkor maradj nVidiánál, abból viszont a legnagyobbakban nem érdemes gondolkodnod, mert nem hajtja ki őket a 6000+. Szóval szerintem közepes 8-asba érdemes beruháznod ezzel a konfiggal. Az SLI ugyan nem olyan jó, mint a CF, de ha már az van, inkább DX10, és akkor már legyen nagyobb tudású mint egy ATI 1950XT v. XTX. Előbb-utóbb csak lesz normális driver SLI-hez. 128 biteset tényleg ne vegyél (86xx). Szerintem 8800GTS-be kellene beruháznod, azért megéri kiadni 70k körüli összeget (a kisebb kártyák pillanatok alatt el fognak értéktelenedni, és akkor a 7600GT ára kidobott pénz lesz). Ha csak 320 MB-os 8800 GTS-t veszel is, most bőven elég, fél v. 1 év múlva pedig bagóért vehetsz bele +1-et, és akkor 640MB VGA memóriád lesz, ami egyelőre bőven elég minden játéknak. NForce-os alaplapban jobban húzhatók a procik, szóval ezt talán meg tudod támogatni a 6000+-szal, de ezután érdeklődj nVidia topicokban is, mert én mostanában inkább az ATI vonalat követtem. ATI vonalon nem nyerheted egyelőre ezt a teljesítményt.
Tudáskülönbség miatt tényleg nem éri meg a 7-es sorozat a pénzét.
Látom, most már 2 különböző tanácsot is kaptál, szóval dönts aszerint, mennyit szánsz rá. Kisebb összegből, és DX9-ből tényleg érdemesebb ATI 1950XT-t venni, az tud annyit, mint Pro (lassú) CF-ben, viszont SLI-s lapban utóbbi nem fog CF-ben menni, mert ennek szoftveres CF kell. Véleményem marad a fenti, 8800GTS.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
vidobali #1576 üzenetére
Mi az akadás tárgya?
XT topicban 6600-as 3D06 pontszámot is találtam 3200MHz-en hajtott 5600+-szal, ennyit jelent, hogy sok Windows szolgáltatás fut a gépemen, hiába megy 3300 MHz-en. (No meg alacsonyabb driver-rel is többet tudna.) Ha lesz helyem, a munkának való cuccokat felteszem egy Vista partícióra, ezt meg lepucolom játékra, aztán hadd szóljon! -
katt777
félisten
Végre befejeztem, itt vannak [link] az A64 X2 6000+ procin lefuttatott tesztek eredményei mind, egy helyen. (Illetve lesznek néhány percen belül, mert jelenleg folyik a feltöltés, szóval kéretik egy kicsit várni, ha érdekel valakit.)
Aztán lehet okulni belőle, fikázni, kinek-kinek vérmérséklete szerint.Nálam ez jött ki belőle.
Jóindulatú tanácsokat továbbra is szívesen fogadok.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Pár teszteredmény a 6000+@3300MHz tuninghoz:
MetaBench0.98: 6102
Cinebench10: 2802/5516/5058
(IIS+MySQL stb. szolgáltatásokat nem vacakoltam ki teszt alatt.) -
katt777
félisten
Az én 4200+-om gyári hűtővel ment 28-30 fokon jól szellőztetett házban, intenzív játék közben felment 36-38-ra. Orthos és PCMArk volt csak képes feljebb melegíteni 8-10 fokkal.
Szóval elméletben lehet, hogy a Silent Knight-tal 35 alatt marad játék közben, ha alap órajelen megy a proci, és akkor más a hiba. Esetleg memória, de VGA is lehet. Stalker engem akkor vágott le néha, ha kevés volt a VGA feszültség, mert én levettem a gyári alapot a jobb hűtés érdekében. Más proginak nem volt baja vele.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
Undeadthomas #1518 üzenetére
Igen, az a ragacs, ami a hűtőborda alján van.
-
katt777
félisten
válasz
Undeadthomas #1514 üzenetére
Ragacs van a hűtő alján, paszta nincs.
-
katt777
félisten
1x régebben próbáltam, de valami miatt nem tetszett. Azt hiszem, valamilyen beállítások nem működtek, de most már meg nem tudom mondani. Lehet, visszateszem, de elvagyok anélkül is. Most végignyomom 3D teszteket 01-06 default, tuning, és vegyes beállításokon.
3DMark VMod nélkül 661,5/1026-on bírta max. 06: 6413 - 05: 12502
C&Q-val a 4200+ proci alatt nem volt gond. Persze, ez más. -
katt777
félisten
RÁKERESTEM
neten (ma nincs annyi meló, inkább csak tesztelgetek), és én is csak ezt találtam (ez is van fenn), de kösz a linket.
Javasolt tesztmódokat megnézem. 5-ösön futott.
De tényleg csak a ''belevizsgáló'' progiktól fagy, valószínűleg éppen ezért, pirosodás csak Cool & Quiet-tel van, azt meg kilőttem bios-ból.
3DMark06 egyébként 1950XT 648/1026 noVMod beállításokkal 6358 pont lett a 3,3 GHz-en. Mondjuk ez a freki inkább egy 2900XT-nek kell majd. Egyszer... Valamikor... -
katt777
félisten
A64 X2 6000+ @3300MHz, 2X1GB RAM, PCMark05: 6720 pont.
Everest futott alatta a hőfigyelés miatt, + ATT a 3D tesztekhez.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
szab.tam #1502 üzenetére
Egyetértek, én is így csinálom. Éppen ezért hittem azt először, hogy az ATT a ludas. Annak az egynek muszáj volt mennie 3D teszt alatt, és lusta voltam ki- be kapcsolgatni (eddig sosem okozott gondot). Szóval egyrészt magam okolhatom a gondjaimért, másrészt viszont így többet tudtam meg. Everest helyett nekem jó hőjelzéshez a Core Center, de ez a végeredmény szempontjából is lényegtelen volt.
Drivert és ATT-t újratelepítve nincs pirosodás, csak a fagyás, mint a többi segédprogramnál. 3D06 lefutott szép rendben. PCmarkkal most fogom nyúzni. -
katt777
félisten
válasz
szab.tam #1500 üzenetére
Nekem nem, mert pont most számították be a 6000+-ba a 4200+-t jó áron.
De neked is az van, nem? (Mármint 6000+) A cikkben meg a 4000+, 4200+, 4400+-ról írták a csökkentést.
Másrészt a gépünk értéke napról napra csökken.
Én jobb szeretem a kerek számokat, megmaradok 3300-on, mert a 3400 már nem megy.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
szab.tam #1468 üzenetére
Hello: itt a tapasztalat, hogy jutott időm bővebben tesztelgetésre:
A hiba az Orthos-ban van. (Nekem 0.41b van fenn, talán keresnem kéne újabbat.) Ha azalatt bármi rendszer-segédprogram fut (ATT, Everest, CoreCenter), akkor a gép egy idő után lefagy, de hibát addig nem hoz (hőmérsékletet igyekeztem monitorozni közben). Jó pár más tesztet lefuttattam már, egyikkel sem volt gond, és önmagában Orthos-szal sem.
Szóval a 6000+ gond nélkül megy 3300MHz-en, bár a reggel óta bekövetkezett hőmérséklet-emelkedés meglátszott rajta. Így egy kicsit azért jobban érzem magam, mintha be kellett volna érnem 3GHz-cel.Persze egyelőre úgyis azon fogom használni, de van az a kis tudat, hogy bír ez is többet (6600+), tudod...
-
katt777
félisten
Az imént különös gyanúm támadt, amikor az indítandó progikat néztem. Eddig kiléptem az ATT-ból a tesztekhez (órajel-visszaállítás be volt kapcsolva), most viszont kikapcsoltam az indítását. Orthos jelenleg 18 perce fut 3295 MHz-en!
Fesz. 1,5-1,55 V. CPU venti szól rendesen, de hűt is.
CPU 64 fok max, alaplap max. 44 fok (stabilan beállt). Sima terheléses használattal tehát nem fog a prockó 50 fok fölé menni.
De akkor mi lesz a VGA-tuninggal? Lehet, hogy az új prockó miatt ott sem vehetem le annyira a feszt? De inkább ezzel vacakolok, minthogy mindenki rajtam röhögjön, milyen ócsaka procit sikerült kifognom.Problémával visszatérek 1950XT topicba, és +1x köszönök minden segítséget (szab.tam & AtHoS)! Nem bios v. proci probléma volt, a javaslataitok nélkül lehet, hogy nem jöttem volna rá, annyira nem gondoltam erre.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
szab.tam #1468 üzenetére
Hűtés OK, 38-42 fok, Orthos alatt 52 (már alapon, mert min tuninggal kiakad). Esetleg ki is másolhatnám ide a hibaüzenetet, hátha az segít valamit.
Ma még megnézem. Egyelőre annyi, hogy 1-2 percen belül hibázik, szóval az első pár teszt valamelyike volt.
Win kikapcs valami egyedi dolog lehetett, mert azóta nem csinálja. /sze még megteheti.Sajna épp a levágás miatt nem láttam, hány háttérprogi indult el, de nekem a tűzfalon, a vírusvédelmen, és az ATT-on kívül minden ki van irtva az aut. indításokból, ami nem feltétlenül szükséges.
Spread Spectrum-ot meg Cool & Quiet-et lekapcsoltam bios-ban, mert azok bezavarhatnak, de nem segített. Lehet, hogy a procicsere miatt is egy teljes Win reinstall kéne (RAM-okkal nem volt gond eddig)? Az rohadt macerás/időigényes egy dolog, biosból viszont a 3300MHz-cel simán indul még, szóval ezért kéne valami egyszerűbb, de lehet, hogy nem kerülhetem el.
El is felejtettem: amikor beszereltem az új procit, egy ideig nem is indult a lap (CMOS clear után sem), csak akkor, amikor már éppen ki akartam szerelni, hogy viszem vissza a boltba.
AtHoS: Semmi gond, montam, hogy nem sikerült egyik sem. A magyarázatra meg nekem nem volt szükségem. Spongyát rá, értsünk inkább szakot topic-ban. -
katt777
félisten
válasz
szab.tam #1458 üzenetére
Na, a Windows csak 15-ös szorzót érzékel, hiába veszem le alapon. HT és RAM visszavétele után gép elindult, Windows felállása után akkurátusan kikapcsolt.
Talán úgy gondolta, hogy rendszerindítás után idővel úgyis kikapcsolom, és így megtakaríthatja a köztes időt.
Lehet, hogy sikerült egy érzékeny lelkivilágú CPU-t kifognom.
Vagy kell várni egy használható MSI bios frissítésre. -
katt777
félisten
Éppen beismertem a hibámat, nem tudom, miért kötsz bele (csak sejtem, és sajnállak érte).
Nem volt időm rákeresni, beírni sem, mert más, fontosabb dolgokkal is foglalkozok közben (neten dolgoztam), és ezek közül csak egy a megfelelő tuningbeállítások keresgélése. Nem tettem meg, és kész, bár megtehettem volna, ha szánok rá időt, akár 10 mp-et. Mea culpa. Remélem, talán ennyiből megérted. Nem fogok kanosszajárásba kezdeni emiatt, ha egyáltalán tudod, mi az. A lényeg, hogy voltak olyanok, akik segítettek tanácstalanságomban.
A lelkivilágomba nem tud belegázolni valaki, aki sztereotípiák alapján, gondolkodás nélkül mond véleményt másokról, szóval a durvább véleményt is annak értékén kezelem, szükségtelen moderálnod magad. A végén még valami elfojtásos problémád lesz, azt meg igazán nem szeretném.
Mindezek mellett én nem mondok véleményt még olyanról sem, aki egyáltalán feltételezi valakiről, hogy netezik, és nem tudja, hogyan kell megkeresni valamit a neten, mert akkor e feltételezést értelmi képességeimet illetően komolyan sértésként kellene kezelnem.
És igen, erre most volt időm, mielőtt valaki olyat hitetne el rólam másokkal, ami nem igaz.
Remélem, találkozol még az életben normális és őszinte emberekkel - ha egyáltalán észreveszed őket. Addig meg fogadd meg a saját tanácsodat az önkritikát illetően. Szerintem.
Ahhoz gratula, hogy mit sikerült kihoznod pusztán annyiból, hogy átsiklottam az NF3 megjelölés fölött. szab.tam egyszerűen megmondta, milyen megjelölést keressek, és meg is találtam.
Én, ha tudok segíteni valakinek, segítek, ha meg nem, akkor nem szólok hozzá a témához.
Részemről nincs harag, sztem az is megértette, mit akartam anno mondani, aki eddig nem.
A segítségért továbbra is hálás vagyok.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
NF3.
Úgy ''találtuk'' meg, hogy szab.tam volt olyan kedves, hogy felhívta figyelmemet a figyelmetlenségemre ahelyett, hogy kötözködött volna, mint mások, és utána figyelmesen megnéztem újra, szóval én is megtaláltam. Nem akartam ilyen részletesen kifejteni, ezért rövidítettem.
Tőled is bocs, hogy elsiklottam a rövidítés felett. A végén még meglincselnek. -
katt777
félisten
válasz
szab.tam #1455 üzenetére
Igen, és neked is kösz. Megvan az esti programom.
És sajna még mindig nincs 4x HT beállításom.De az 5x mód tényleg műxik hiba nélkül, és a RAM-okat sem kell féltenem 944-ig biztosan.
Van még más is, amit tehetnék, de az költséges meló lenne, utána pedig gép nélkül maradnék. Viszont lenne egy halom ócskavasam.Inkább próbálkozom.
Lassan teljesen lehal a netem, ha majd tudok, jelentkezem.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Ezt kicsit elírtam. 0,05 V volt, azaz 1,95-ön mentek. +0,5V tényleg sok lenne.
Chipset kódot már megtaláltuk. Viszont nem tudom, figyelmetlenségemből,vagy abból, hogy nem jártam utána annak a lapnak, hogyan következik a Google nem ismerete.Én inkább időhiányra tippelnék.
Örökérvényű törvényt ismerem.
HT szorzót csak 3x-ra tudom levenni, 4x nincs. Memókkal, meg ezzel sem volt gond, de lehet, hogy ennek a procinak tényleg kell. Viszont nem szeretnék veszíteni a memók teljesítményéből, szóval, akkor megpróbálom tanácsaid szerint, aztán lépegetek feljebb.
Procinak nem adok 1,55 V-nál többet, azon még OK volt a hője.
Köszönöm a tanácsokat. -
katt777
félisten
válasz
szab.tam #1450 üzenetére
Megy az, csak Orthos meg a 3DMarkok akasztják le. Azok a tesztprogramok, amelyeket még nem volt időm lefuttatni, egyelőre semmilyen hibát nem jeleztek.
Az általad javasoltak nálam is működtek a régi ASUS lapomban (abban még biztonsági beállításra sem volt szükség), de ez nem az, ellentétben az AsRock-kal..
Csak éppen hiány volt ASUS lapokból (illetve az egyetlen CF-ösből), amikor a konfigot vettem. Mert elméletileg az MSI sem rosszabb.
Tényleg ott van az NF3!A nagy betűözönben elkerülte a figyelmemet.
6000+ van. Azért írtam a 4200+ beállításait, mert a 6000+ egyelőre sehogy nem stabil, ha nem a gyári értékeken indítom. 1950XT topicban kaptam javaslatot szorzó visszavételére, FSB emelés mellett. Ez a régi procimnál garantált CMOS clear volt, ezzel most műxik, de a tesztek még hátravannak. Szóval /pillanat most... hát, de édi!
15X szorzóval megy, pedig visszavettem 14-re. Na, lesz itt még munka.
Elméletileg 14x214-en lenne, biztonság kedvéért 1,4 V-on. (Alapból 1,3-1,35 között van.)
Cell Menüben van egy rakat RAM beállítási opció, amelyekről fogalmam sincs. Majd kiírom. (Nem az alapvető késleltetési értékek, azok külön vannak.) -
katt777
félisten
Értem a célzást, de az 5600+.
Senki nem vetette meg a tuningodat, szerintem is jó, főleg, ha tartós is marad közben a proci. Csak azt kívántam érzékeltetni, hogy ha a rendszer, illetve más programok gond nélkül lekezelik az esetleges hibákat, akkor nincs értelme parázni az Orthos miatt.
Vista alatt úgyis megbacul majd.(Nekem a Vista max. +200MHz-en volt csak hajlandó elindulni, ahhoz képest már elég jó váltás egy 6000+.)
De ha Vista alatt megy így, akkor gratula a köbön. -
katt777
félisten
válasz
szab.tam #1443 üzenetére
Adatlapodon nem láttam chipset leírást, a lapot meg nem ismerem.
Eddig, ha osztót vagy időzítést állítottam a lapon, mindig Cmos Clear következett, legalábbis a 4200+ mellett. Időzítés beállítások egyébként auto-n vannak, 5-5-5-18-24 - de a tuningok is ezzel mentek.
HT támogatás hivatalosan 1000 MHz, de a tesztek során az 1234 sem akasztotta meg (CPU 2700 MHz, RAM 667/820) - mindezt HT és NB fesz emelés nélkül. Azt mondták nekem, hogy ez nagyon jó. Szorzót csak 3X-ra és 5X-re tudom állítani a kézikönyvvben leírtakkal ellentétben. Legújabb bios-om nincs fenn, mert az meg csak 1x HT-n megy. De a javítás csak a 4GB RAM kezeléséhez kell, annyi meg nincs. Osztót nem tudok állítani.
RAM 2x1GB Samsung, réz hűtőfelülettel. 944 sem kotty. nekik (ehhez csak +0,5V kellett).
Szóval a 4200+ 236X11 beállításon, 1,4 V-on, 1,95V-os 944MHz-en ketyegő RAM-okkal szaladgált vígan 50 fok alatt, gyári hűtéssel.
Nekem az FSB + szorzónál valamivel több kéne, mert azzal meg a fesz-szel eddig hiába játszottam. Kösz, ha esetleg tudsz segíteni. -
katt777
félisten
válasz
szab.tam #1437 üzenetére
Esetleg, ha pontosabb beállításokat küldenél?
Én 1,4V+10%-ig mentem (1,54), de még 3200 MHz-en sem volt stabil. 3400-on a betöltésnél fagyott le. Persze lehet, hogy másképp kell belőni a beállításokat, ezért is kértem segítséget. A tuningolt 4200+ mellett 944 MHz RAM, 1184 HT sebesség volt, tehát ezek nem okozhatnak gondot, hiszen a nagyobb szorzó miatt itt elméletileg sokkal többet kellene, hogy lehessen emelnem az órajelet.
Az Asrock lapodban nem ATI chipset van CF-rel, ugye?
Érdekes mellékhatásként a VModos VGA tuningom, amely eddig gond nélkül futott, mindig lefagy, amióta az új proci van a konfigban. Ez ügyben megyek XT topicba.
De tényleg szeretnék legalább 3200 MHz-et kihozni belőle, brühühü
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
Vandit. #1436 üzenetére
6000+: 41k, de mint írtam, így utólag már én is okosabb vagyok.
Órajelben persze csak 400 MHz-et nyertem a 4200+-hoz képest, amely 2600-on ment, viszont, mint írtam, a sebességek sokkal jobban növekedtek. Viszont nem biztos, hogy egy jól húzható 5200+-t fogtam volna ki. De mindez merőben teoretikus.
-
katt777
félisten
válasz
Vandit. #1434 üzenetére
Ironikusan jegyeztem meg. Úgy vélem, hogy sokba kerül nekik az az időnyerés, ha ugyanis ennyit bírnak a procik, 5-ből 4-et visszaskálázhatnak, és eladhatják sima 6000+-nak, ha valaki megveszi. (Lehet, hogy az enyém is 6400+?
- de nem, mert 2006. végi gyártmány.)
Viszont, ha nem akarom húzni a procit, akkor nagyon jó választás, és extra hűtő sem kell rá. Mert ha egy kisebb procit felhúzok, akkor arra bizony igen (10-15k), és máris nem buktam olyan sokat ennek az árán. Ja, és gondolom a sebesség mellett a 2 MB cahce is hozzájárult ahhoz, hogy a memtesztek eredményeit alaposan feldobta.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Megvan a 6000+. Ez a jó és a rossz hír.
Egyrészt impozáns, réztalpas, dupla hűtőcsöves hűtőegységet kaptam rá, másrészt hasít, mint az atom minden tesztben, és nem is melegszik sokkal jobban, mint a 4200+.
A dolog rosszabbik oldala a tuning: max. 3300 MHz-en sikerült felállnia a Windows-nak, de ehhez már 1,5V kellett. Amíg dolgozgat az ember, OK, de Orthos már leakasztotta, 3DMark-ban meg fagyott. 3200 MHz-en ugyanígy jártam vele, igaz, itt még csak 1,4Vnál tartok. Ez legalább jó lenne a RAM-sebesség miatt.
Lehet, hogy az ATI chipset miatt van (tud valaki segíteni?), de az előző CPU-ból kiindulva inkább proci. Azért egy nForce-os lapban biztos többet tudna.
Szóval bárki, aki 6000+, vagy 6400+ AMD CPU vásárlásán töri a fejét, nyugodtan vegyen 5600+-t, mert azt fel lehet vinni 3200 MHz-re., vagy reménykedjen, hogy egy teherbíróbb procit fog ki a csúcsok közül. (OK, megkockáztattam azt az 5000-est, nem jött be.)
Sztem nem sok babért fog aratni az AMD a 6400+-szal. -
katt777
félisten
válasz
Zoli329 #1385 üzenetére
Táblázatban 1,5V feletti értékeket is láttam. 4200+ 1,25V, és nem gond neki az 1,45, teszt 2700MHz-en meg az 1,5 sem. (Azt azért nem forszíroztam.) Látom, 6000+ alapból 1,35, tehát az 1,5V-ot elméletileg el kell viselnie. Hőértéke kérdéses még, mert a 4200+ 2600-on 50 fok alatt marad a gyári hűtővel (alapból 40 alatt), Orthos és PCMark viszi csak 60 fölé egy kicsivel, de nem tovább. AMD 55-60 fokot ír üzemi hőnek a 6000+-ra, de mondjuk a 125W nem 65W. Érdekes, hogy 4200+-ra meg 55-70 fokot. Hogy is van ez?
-
katt777
félisten
Hi!
Ha minden igaz, holnapra lesz egy 6000+ procim a 4200+ helyett. Túlhajtásról érdekelne saját tapasztalat, nem a nemzetközi adatbázis. a 4200+ 2600 MHz-et visz el úgy, hogy se RAM, se HT nincs visszavéve, RAM fesz 1,95 V, CPU fesz 1,4-1,45 V. A + 400 MHz-et tudhatja a 6000+ is? -
katt777
félisten
válasz
Deathmatch #1358 üzenetére
Mire megírtam, más is. Törölve.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
soni_chelsea #29 üzenetére
Ez valami tévedés volt, sztem fordítva jött be a lista, úgyhogy töröltem.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
bucilali #1216 üzenetére
Én is rájöttem, ezért is küldtem az imént hsz-t, amelyből, úgy véltem, kiderül, hogy az eladó nem állt feladata magaslatán (ezért is küldtem az S939-es listát). Alighanem, így visszanézve, rosszul fogalmaztam. Ráadásul a nekem ajánlott állítólagos proci Machester magos volt (állítólag), de éppen a fentiek miatt erre már nem tértem ki. Kerülöm az említett üzletet.
Szóval bocs a félretájékoztatásomból adódott rossz infóért mindenkitől, és kösz a javítást (nem kell 2x).
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
bucilali #1212 üzenetére
Nem AM2-re gondoltam. Azt írtam, AM2-be kerestem procit, de amit ajánlottak (5600+), az 939-es volt, mint kiderült, és új. Azt nem tudom, melyik nagykerből akarták beszerezni, mert tévedésük kiderülése után nagyon nem akartak a témával foglalkozni. Tehát csak azt tudom mondani, hogy ez állítólag létezik (a kapható legnagyobb volt a kérdés, ha jól emléxem), de beszerezhetőségét tekintve nem tudok segíteni.
Az eladó szakértelménektekintetében itt egy lista 4800+-ig:
[link] -
katt777
félisten
Nekem 5600+-t ajánlottak egy hónapja (az AM2-es foglalatomba!!! - ha nem tájékozódom, mert ismeretlen volt a mag neve, még meg is vettem volna), az eltelt időintervallum miatt az ár nem mérvadó. Elméletileg alaplap kezeli, ha más nem, bios frissítéssel (másképp nem tudnák eladni a procit, ergo nem lenne értelme gyártani), de konkrétan nem tudom, mert AM2-re és ATI chipsetre vagyok beállva.
És éljenek a jól képzett bolti eladók! -
katt777
félisten
Kösz az agytisztítást, rámfért a nagy melegben.
Akkor a boltban kevertek össze, és nem véletlenül nem találtam M. magos procit AM2-es foglalatba. A boltos szerint persze a nagyker ajánlotta ezt. Én meg azért voltam bizonytalan, mert az alaplap miatt értelemszerűen eddig csak az AM2-es procikat nézegettem.
Pár éve magam is dolgoztam eladóként, de ilyen malőrért simán lapátra tettek volna. Azóta sajna kicsit eltávolodtam a hardveres vonaltól, már ami nem a saját gépemet illeti.
De ezek szerint lehet kapni X2-es 939-es procikat. Még ha őket nem is ezzel tömik, engem bizonyosan ezzel akartak. -
katt777
félisten
Hi!
Tudja valaki, hogy van ez a dolog a Manchester és Windsor magos procikkal? Az alaplapom a Windsor-osokat támogatja (Manchester-ről semmi), a boltban meg azt mondják, nagykerek csak Manchester magosat szállítanak. A M. a ker. szerint ua. tulajdonságokkal bír. Akkor menni fog a lapomban? Csak két különböző név? Bocs, ha én vagyok a hülye, de már annyi mindent összeolvastam, meg annyi mindent nevezgetnek át folyamatosan, hogy nem látok tisztán. -
katt777
félisten
Hi!
Tudja valaki, hogy van ez a dolog a Manchester és Windsor magos procikkal? Az alaplapom a Windsor-osokat támogatja (Manchester-ről semmi), a boltban meg azt mondják, nagykerek csak Manchester magosat szállítanak. A M. a ker. szerint ua. tulajdonságokkal bír. Akkor menni fog a lapomban? Csak két különböző név? Bocs, ha én vagyok a hülye, de már annyi mindent összeolvastam, meg annyi mindent nevezgetnek át folyamatosan, hogy nem látok tisztán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-book olvasók
- Windows 10
- Kerékpársportok
- Windows 11
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Xbox Series X|S
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest