Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neck
veterán
Sziasztok! Egyik haver elhozta hozzám a gépét, mondta, hogy probléma van vele.
A tünet: bekapcsolom a gépet, sípolás nincs, a monitor LED villog, kép helyett csak feketeség, egy gombnyomásra nem kapcsol ki a gép, csak ha 5 másodpercig folyamatosan nyomom.
Konfigot nem most írom, mert ha továbbolvassátok, rájösztök, hogy elég sok kombinációban kipróbáltam a hardvereket a gépbenElőször egy GA-K8NXP-SLI alaplappal volt összerakva, A64 3200+ proc (nem Venice, Winchester), 1x1GB RAM, HD2600 VGA, FSP 400W táp. Ugyanez a tünet.
VGA-ra gyanakodtam, kivettem, beleraktam az én gépembe, ment hibátlanul (elég új még a HD2600, 3-4 hónapos talán). Kivettem az én X1950Promat, beletettem a gépbe, ugyanaz a fekete kép villogó monitorled seképsesemmi tünet.
Kivettem az FSP tápot, beleraktam az enyémbe, ment. Kivettem az én tápom (Chieftec), beletettem az övébe, ugyanaz a hibajelenség.
Kivettem a RAMot, beletettem egy másik gépbe, ment hibátlanul. Raktam a gépbe 2x512 Kingmaxot, megint ugyanaz a hibajelenség. Kezdek begurulni.
Szereztünk egy Chaintech lapot, beletettük az egészet abba, ugyanez a tünet. Akkor vettem észre hogy a proci lábai el vannak hajolva elég rendesen. Mondtam hogy erről a proccról mondjon le, valaki sztem rosszul rakhatta bele a lapba, vetettem vele egy 3500+os A64et használtan innen a PHról, nem néztem meg Venice vagy nem, tökmindegy. Sajnos más gépben nem próbáltam ki. Beletettük először a GA-K8NXP-SLI lapba, megint ugyanaz a tünet. Összeraktam Chaintech lappal is, ugyanaz a tünet.
A Chaintech lappal is eljátszottam a fenti mókát, hogy más cuccokat raktam bele (RAM, VGA) szintén ugyanez a tünet.Szerintem két eset van, vagy mind a két lap szar (akár azért mert a 3200+os az elhajlott lábaival hazavágta mindkettőt, akár más miatt) vagy a 3500+os proci is szar amit vettünk, ezt sajnos még nem tudtam leellenőrizni. Vagy esetleg kombinálva a kettő, valamelyik lap hazavágta az új proccot is.
Vagy a ház lenne szar? Csak vicceltem
Ha valaki találkozott valami ehhez hasonló, vagy ugyanilyen hibajelenséggel, vagy esetleg csak kedvet érez magában ahhoz, hogy megoldja eme Sherlock Holmes-i rejtélyt, és támadt valami ötlete, rajta, ki vele, nem fogok megsértődni a válaszokon.
Ja mellesleg annyi, hogy a gépet általában szerintem jól rakom össze, nem vagyok balfék, értek hozzá, szóval ezt a részét vehetjük kizártnak, már csak azért is, mert annyiszor szedtem szét és raktam össze a gépeket, hogy a nagy számok törvénye miatt egyszer sikerülhetett volna jól is összerakni
, szóval itt valami más baj lesz.
Előre is köszi a bárminemű helpet, amivel szolgálni tudtok.
Üdv: Neck
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest