Aktív témák
-
törölt tag
Az ilyen kérdéseket leginkább a Tápokról alaposan - mélyvíz vagy az Azonnali alaplapos kérdések órája topicban kell feltenni.
Ezt zártam.
-
andronymus
tag
sziasztok
nekem csak annyi lenne a kérdésem hogy milyen problémákat okoz az hogy 4 pinen kapja a cpu az áramot és nem 8 pinen azon kívül hogy melegszik?
köszönöm előre a választ! -
V60
aktív tag
Sziasztok
Van egy lap EVGA P55 FTW. 2 db 8 pines csatlakozó van a cpu-nak. A tápon FSP Bluestorm II 500W amin viszont csak 4 pines csati van. Ezt össze lehet dugni valamelyik 8 pinbe? és balról vagy jobbról az aljzatba?
A segytséget előre is köszönöm
-
nordav22
csendes tag
4 pin azért nem jó elméletbe, mert nagyon melegszik a csati. Molex -> 8pin átalakítót még csak vga-ra láttam, mert cpuhoz 4pin -> 8pin átalakító is tökéletesen megfelel. De lehet létezik... Lényeg a lényeg, ha 4 pin-ből kap áramot akkor oké a dolog, amíg nem igényel nagy áramfelvételt a proci, mert egyébként melegszik.
-
-
mr_ricsi
veterán
válasz
sanyesz79 #16 üzenetére
Nem teljesen világos, hogy mit akarsz.
A procidat a fogyasztása miatt kötelező mind a 8 pinen megtáplálni, mert különben fagyizhat a CPU, vagy megolvadhat az alaplapi tápcsati.A 4->8 pines átalakító értelmetlen, a molex->8pin az OK lehet, ha a tápod 12V-os tápága bírja a procit hajtani.
Ha a tápodon van egy 4 pines és egy 8 pines csati, és ezek külön drótokon vannak, akkor a 8 pines csak 6 pines, mert a 3 sárga vezetékkel egy sorban egy fekete vezeték a negyedik. Ha ezt dugod az alaplapi 8pin aljzatba, akkor rövidzár miatt nem indul el a tápod.
-
sanyesz79
csendes tag
Köszi a választ!
Nem vagyok annyira penge a témában, szal még az lenne a kérdésem, hogy ilyen procim van: http://www.pcx.hu/termek/amd-phenom-ii-x4-955-black-edition-processzor-24793
úgy látom, hogy 125W- a fogyasztása, az alaplapom max CPU fogyasztása 140W. Szóval használjam inkább 8pinnel? -
sanyesz79
csendes tag
Hali!
Lehet, hogy uncsi, de nekem is ilyesmi kérdésem lenne, nekem is 8 tűs a lapom:
http://www.pcx.hu/termek/asus-m4a88t-v-evo-usb3-alaplap-68009Az lenne a kérdésem, hogy használjam 4pinnel, vagy 8-al? szal miben más, ha 8 tűvel használom?
-
crz
csendes tag
Hello!
Hasonló a problémám!
http://www.giga-byte.hu/products/mb/overview/ga-ma785gm-us2h_10.html
Ilyen alaplapot veszek a napokban, hozzá egy Phenom II X4 920-at. 4pines a cpu csati. Elég lesz neki szerintetek? Nem lesz OC, sőt, külön VGA sem, mivel az integrált fog üzemelni.
Üdv. -
v.tom
őstag
Szerintem teljesen felesleges kísérletezni a más kábelek átalakításával. A legtöbb alaplap leírásában benne van hogy kell eljárni iylen esetben. Nekem is 8 pines csati van az alaplapon, és ugyanígy 4 pines a tápom. Egyszerűen követtem a leírást. Tökéletesen megy és stablilak a feszültségek.
-
Trava
tag
Szia!
Én is így jártam, mint Te. 8tűs foglalat de csak 4 tűs kábel.
Az alaplapom amit tegnap vettem: [link]
Azt csináltam vele, hogy a táp videokártya csatlakozójából (ami 6tűs) bekötöttem a fenn maradt helyre 4-et, pont az alsó kép szerint a 12v-ok egysorba (sárga kábel) illetve a testek egysorba (fekete kábel).
Nem vettem miatta másik tápot. Egyébként szerintem elmenne csak a 4 kábellel is, de nem akartam kisérletezni, ez az átalakítás megvolt 5 perc alatt. -
RAMBÓ
aktív tag
CSé.
Na kicsit felfrissítem a topikot. Most vettem 1 MSI P35 Neo 2 alaplapot és egy Core2Duo E6550 procit és úgyanúgy jártam mint a kolléga feljebb. Alaplapon 8tűs csati, nekem a tápon 4 tűs!? Rakjam össze, nem lesz semmi baja?! Jah a táp egy 420W-os chieftec.
A segítséget előre is köszönöm!! -
JackD
csendes tag
Igaz. Kicsit régen volt az oviban a ''megfelelő formák megfelelő lyukakba illesztése'' nevű játék.
Valóban csak középre próbáltam rádugni. Bár a szélére dugva meg nem kattan rá a pöcök a foglalatra, remélem nem csúszik ki.
Akkor már csak annyi kérdésem maradt, hogy szerintetek ez az 1 db 4 tűs dugasz elég lesz az alaplapnak vajon (ez az átalakítós megoldásnál is kérdés)? Egyelőre csak egy egymagos 3GHz P4 630 van benne. -
balbla
tag
Ugyanezt mondja az MSI is:
[link]
Nyugodtan használhatod a négytűs csatlakozót. -
Csaba_20_
őstag
Rá megy, méghozzá pont úgy, ahogy kell, hogy rá menjen. Ne a közepére próbáld dugni, hanem a szélére. Nézd meg az alaplap kézikönyvében a 2-9-es szekciót, ahol az ATX 12V Power Connector: JPW1 címszó alatt megtalálod a jellemzését a 8 érintkezős csatlakozónak. A lyukaknál megfelelő helyen vannak a trapéz alakúak a 4 érintkezősön is és a képen látható csatlakozó felső részén.
[Szerkesztve] -
kraftxld
félisten
Lehet elég neki a 4tűs csati is erre a helyre.
Milyen alaplap is ez?
Egyébként könnyen lehet ilyen átalakítót csinálni. -
JackD
csendes tag
Sikerült még a sulinetben hozzájutnom egy egész kellemes kis MSI alaplaphoz, de amikor elkezdtem összeszerelni a gépet vele, észrevettem egy eddig részemről csak szerver lapokon látott táp-foglalatot az alaplapon.
Ez egy 8 tűs foglalat és a leírás szerint a CPU tápellátását hivatott megoldani (gondolom a 4 tűs P4 dugasz helyett kell ez a 2 magos prociknak).
Ugyanakkor az itthoni tápegységeim egyike sem rendelkezik ilyen dugaszal, sőt végigjártam egy csomó nagykert, kiskert Bp.-en és egyik kapható tápegységen sem leltem ilyen dugót (na jó, találtam egy 650W-os Enermaxot 28e-ért, de ez nagyon drága nekem).
Tud valaki segíteni abban, hogy hol találok olyan átalakítót ami az alábbi képeken látható, vagy valami olcsóbb (<15e) tápegséget ami rendelkezik ilyen dugasszal?
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest