- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple notebookok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yany
addikt
Ha a ventusokon ugyanolyan "jól" sikerült a memória-hűtés, mint a 4070-es kártyákon, akkor inkább kerüljétek. A képeken látszólag gagyibb Asus Dual kb. más ligában játszik a 4070-esek között, mint az MSI kártyája. [link]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Yutani
nagyúr
Mi a reteknek kell ebből 8 féle?
#tarcsad
-
Graob160
csendes tag
Minél újabb, annál rosszabb.... Szokták mondani.
Üdv Graob160
-
zovifapp111
aktív tag
Ezt a szériát milyen felbontásra tervezték? 1080p max. ?
Alig várom a tavaszi zöldelést!
-
gézu
őstag
válasz zovifapp111 #4 üzenetére
Igen, a 4070-et meg 2k-ra.
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
Feri7619
tag
válasz zovifapp111 #4 üzenetére
Ha a jövőben érkező erősebb címeket vesszük figyelembe, és nem a 4-5-6 éveseket, akkor egy közepes grafra állított 2K 60-75fps kijöhet belőle DLSS-sel fixen! Nagyjából 3070 ti teljesítményre lehet számolni. Bár ez nem valami nagy szám, pláne, ha 4k kijelzője van valakinek, mint pl nekem, a melómból eredően. Az azért elég vicces, hogy új kártyát vesz az ember, és kezdheti low-medium beállítással 4k-ban, a jövőbeli címeknél, ez azazért gáz! Persze régi címekkel el lehet lenni majd vele egész biztos!
[ Szerkesztve ]
-
lujo10
aktív tag
Ez a 8 féle csak azoknak van, akiknek van biciklije, majd később kiadásra kerülnek azok a verziók, amelyek azt a célközönséget célozzák meg, akiknek viszont nincs biciklije
Remélem most már a tudatod át tudja fogni a problémát
Nagyon szívesen, igazán nincs mitEgy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
MaraTóni
tag
Az MSIvel a legnagyobb baj a bődületesen magas idle TDP ami filmlejátszásnál is jelent +20W-ot a konkurensekhez képest, nomeg a vele járó extra melegedés és ezáltal a gépház felesleges felfűtése +5-6 fokkal a kokurenciákhoz képest.
Nemtudom hogy tudják így elbaxni... a nyákot vagy a BIOS-t rontják e el ilyen szinten...
és a supportjuk szerint ez "normális" -
Sinesol
veterán
Dehogy éri meg jobban, az egy generációval régebbi kártya, uj driverekkel ez folyamat erősödni fog, plusz az nvidia uj tensor magos texturatömöritesi eljárása is igencsak forradalmi, ha jol emlékszem negyedakkora helyet kér, mint a jelenlegi eljárások, csak hát ugye ez megint egy óriási durranás, mindnhol lehozták már, tehát Abu mélyen hallgat róla, emésztgeti hogy lehetne valahogy lehuzni.
Balázs Z. : Kalap sz.r a jelenlegi generáció is és még szépen fogalmaztam. -
Vigneau
félisten
Kompakt ITX (pl. Cooler Master Elite 110) gépbe a Ventus akár jó választás is lehet, amennyiben nem lesz túl hangos. Kisebb méretnél pedig nekem személy szerint a jó öreg Gaming széria tetszik.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
pengwin
addikt
RTX-ben egyértelműen jobb az NV, de szerintem kár vele foglalkozni a ##70 Ti árkategória alatt. Már a sima 3070 is a földbe áll, ha az árkategóriája által sugallt beállítások mellé még bekapcsolod az RT-t, a mindenkori 60-as szériában meg sosincs akkora erőtartalék, hogy az éppen kurrens játékokban el tudja viselni az RT-vel járó teljesítményvesztést.
Üdv, pengwin
-
hapakj
senior tag
Hát azért annak a textúra tömörítésnek még ha jól látom elérhetőnek is kell lennie a termékeken és támogatni is kell az adott programnak. Amellett, hogy tényleg nagyon jó cuccnak tűnik, egyáltalán nem az a egyértelmű megváltás. Jelenleg nVidia VGA-knak tényleg úgy látom hogy a VRAM sávszélessége és mennyisége a probléma. 6 éves 1080Ti-om mai napig teljesen jól áll ilyen téren és jól is boldogul 1440p-vel.
[ Szerkesztve ]
-
pengwin
addikt
Ha neked ez a képminőség megfelel akkor használd egészséggel, nekem sajnos nem jön be, de ez erősen szubjektív a részemről és ezzel tisztában vagyok.
Az a bajom, hogy számomra jobbnak tűnik a vizuális élmény, ha 1440p high-on kapom ugyanazt az FPS-t RT nélkül, mint 1080p-ben RT-vel és DLSS-szel. Egyik gyártó felskálázási eljárása sem igazán tetszik, valahogy nincs rendben a kép, az agyam tiltakozik ellene, kicsit "uncanny valley" érzésem támad tőle mindig.
Szerintem túl sok képminőségbeli kompromisszummal jár ha egy 3060-nal RT élményt akarsz. Kisebb felbontás, valamilyen skálázási/élesítési eljárás, stb..
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
PuMbA
titán
Értem. Nekem 1080p monitorom van, tehát 1440p nem is jöhet szóba A 3060 amúgy is egy 1080p kártya egyébként, ha jól tudom. 4060-at is FullHD-ra ajánlja az NVIDIA.
Szerintem fenomenális a képminőség 1080p DLSS-sel a frissített, 3-as verziójú DLSS 2-vel, ahol már a régebbi, számomra sem tetszetős élesítési eljárást kicserélték. Nagyon közel van a natív 1080p-hez, annyira, hogy játék közben nem tudom megmondani, szóval ezért használom inkább a DLSS-t, mert nyerek fel sok fps-t és nem veszek észre semmit.
[ Szerkesztve ]
-
pengwin
addikt
Kb. 2 perc kipróbálni
Meg venni kell hozzá venni egy átkozottul túlárazott videokártyát és támogatni egy 150%-ban fogyasztó ellenes céget. Már a vásárlás pillanatában "beszállsz a DLSS-be", ha meg nem tetszik a végeredmény akkor a vásárláskor kifizetett NV felár jó része igazából csak kidobott pénz volt.
Üdv, pengwin
-
CJ4567
veterán
Vannak játékok, ahol annyira el van rontva az élsimítás, hogy a DLSS-el élesebb, és akár részletgazdagabb képet kapsz, mint natívban, főleg az újabb DLSS DLL-ekkel, és ez már FHD-ra is igaz.
Pl. Cyberpunk 2077, RDR2, de a Hitman 3 is ide tartozik, H3-ban valamiért eszeveszettül túl van tolva a gyári élesítés filter, DLSS-el sokkal jobb, főleg ha a DLL-jét kicseréled 2.5-re vagy újabbra. A Cyberpunk, RDR meg túl homályos, túl sokat mos el a TAA.[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
himpike
aktív tag
Nálam egyelőre marad az 1080p gsync 144Hz monitor, nem terveztem "jobbat" venni mert azon pont ugyanolyan fosok az új játékok mint ezen.
-
Sinesol
veterán
Az a fogyasztoellenes, hogy megkapod a legfejlettebb cuccot, plusz már jo par eve folyamatosan kapod a valodi fejleszteseket, amik még működnek is, plusz van rendes driver is, nem csak egy bughalom az egész? Hogy a ray tracing bevezetésével az utobbi evtized legnagyobb előrelépését hozták grafikai fronton? Ha azt nezem hol kap többet a fogyaszto, ki vitte előre az iparágat, hat nem nagyon van miről beszelni.
De akkor az AMD meg 250%ban fogyasztoellenes, tekintve hogy mit szivtam vele az évek alatt…arrol nem is beszelve, hogy örök a csodavárás, hogy egyszer majd milyen jo lesz, de sose jött még be, egyszer jutna mar eszükbe olyat fejleszteni, ami Ma működik 100szazalekban, gond nelkül.[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
"Vannak játékok, ahol annyira el van rontva az élsimítás, hogy a DLSS-el élesebb, és akár részletgazdagabb képet kapsz, mint natívban,"
És mostanában elég sok játéknál kikapcsolhatatlan az élsimítás, mintha ezzel akarnák tolni a DLSS szekerét, mert valóban jobb képet ad mint a fos postprocess AA. Aztán persze hogy mindenki elvan ájulva tőle hogy sokkal jobb képet ad mint a natív. De mikor még 3060Ti-m volt próbálgattam mindkettőt (DLSS/FSR) és 27" 1440p monitoron is tiszta mosott szar mindkettő. Cyberpunk-ba is, eleinte még kilehetett kapcsolni az AA-t, úgy nagyon szép éles volt a kép. Aztán egyik patch-ben már nem.
Egy 4K tv-n, ami kicsit távolabb van mint a monitor még eltudom képzelni, a távolság sok mindent elrejt. -
PuMbA
titán
"És mostanában elég sok játéknál kikapcsolhatatlan az élsimítás"
Azért kikapcsolhatatlan, mert anélkül borzalmasan néznének ki 1080p és 1440p felbontásban a játékok 4K monitora meg nagyon kevés embernek van a statisztikák szerint. Próbáld ki az RDR2-nél például kikapcsolni, mert ott engedik. Kikapcsolva a fákon az összes levél folyamatosan zizeg, teljesen instabil, használhatatlan képet ad így a játék. A mai játékokban már annyira részletesek az objektumok, hogy 4K felbontás alatt muszáj AA-t használni, mert 1080p felbontáson egy darab levélke csak pár pixel lesz és nem tudod rendesen kirajzolni. Régen nagyon elnagyolt, egyszerű elemek voltak a képernyőn, így az AA nem volt létszükséglet.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
-
PuMbA
titán
-
Yany
addikt
Igazad van, de neki is. Fogyasztóellenes az egész VGA-piac és nem tágítok a teóriámtól, hogy az AMD és az NVIDIA összejátszik. Mindenkinek joga van felháborodni az árakon, extra profitokat tesznek el ezek a cégek miközben állítólag "szenved a piac". Teljesen nyilvánvalóan valami nagyon el van cseszve. De igen, én is azt gondolom, hogy ha valamelyik oldal, akkor az NVIDIA már évek óta a VGA piac motorja, az AMD meg beárazott másodikként folyton kullog mögötte. Igen, minőségben is.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
CJ4567
veterán
Cyberpunkban sose lehetett kikapcsolni az AA-t, csak játékon kívül a konfig fájlokban, viszont azzal együtt a tükröződéseket is ki kell kapcsolnod, mert másképp használhatatlanul csillognak.
A TAA meg már bőven a DLSS 2 előtt a játék része volt, egyáltalán nem újkeletű dolog sajnos.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
pengwin
addikt
főleg ha a DLL-jét kicseréled 2.5-re vagy újabbra
Emiatt nem sikítozik DRM vagy anti-cheat? Hasonló problémák úgy hallottam előjöhetnek pl. Intel kártyáknál, ha pl. DX9-es játék DX dll-jét cseréled DXVK-ra.
#29 Sinesol
Igen, ez mind fogyasztóellenes.Az utóbbi évek PC-s fejlesztéseinek tekintélyes része azt eredményezte vagy sokszor kifejezetten célozta, hogy valamelyik iparágnak könnyítse a dolgát, miközben a többletköltséget háromszor-négyszer kifizetteti a fogyasztókkal... és minden fogyasztóval, nem csak azokkal, akik ki is tudják használni az új fejlesztés nyújtotta előnyöket. DDR5, PCIe 5.0, ATX12V, RTX... mind masszív költségnövekedéshez vezetett (vagy vezetett volna ha nem áll földbe), ezzel pedig szépen ellehetetlenítik az alsóbb kategóriák létezését.
Csakhogy témánál maradjunk az RT például nagyban leegyszerűsítette a játékok megvilágításának kialakítását, cserébe megdobta a lapkaméreteket a dedikált hardverigény miatt. Ezzel gyakorlatilag teljesen semlegesítette a gyártástechnológiai előrelépések által lehetővé tett költségcsökkentést. A lapkák plusz költségét pedig mindenkinek ki kell fizetni, holott az RT nem érdekel mindenkit. Például a 980Ti-om 649$-os MSRP-n indult 2015-ben, ami most inflációval 830$ lenne... és ez ugye abszolút a konzumer piac teteje volt akkor. Most ennyiért csak 70-es szériás kártyát vehetsz, hahó! A 970 329$-os MSRP-jét meg inkább hagyjuk, mert ott ma már a belépő kategóriás kártyák laknak.
Az NV jelenleg éppen ezen a költségnövekedésen keresztül vérezteti ki a partnereit a tarthatatlan MSRP-kel, hogy teljes kontrollja lehessen pár év múlva a disztribúciós csatornái fölött. Aztán lehet élvezni a mostani kártyaválaszték helyett a Founders Edition-t, meg mellette az FE-t, és annyi lesz a zöld oldal kínálata.
plusz van rendes driver is, nem csak egy bughalom az egész
Basszák meg a bejelentkezős, adatgyüjtős experience-t ami korábban elérhető fícsöröket egy "privacy wall" mögé zárt. Vagy ugye telepíthetek harmadik féltől származó alkalmazást, hogy barátnőm bugmentes (!!!) Radeon drivereinek alap funkcionalitását megkapjam.
örök a csodavárás, hogy egyszer majd milyen jo lesz, de sose jött még be
Hát nem tudom, nekem az tűnt fel, hogy a nagyon lesajnált AMD-s nyílt megoldások szép lassan kiszorították az NV geci "vendor lock in"-es, lehúzós fícsöreit.
Nem mellékesen érdekes, hogy AMD oldalon csodavárásnak, míg NV odlalon valódi fejlesztésnek titulálod azokat a dolgokat, amikért viszont tipikusan csak az NV várja el, hogy extrán fizess, közben meg mindkettő szivatta az early adoptereket.
Szerintem vedd le a zöld szemüveget, és lehet észreveszed, hogy az NV mindannyiunkat megbasz az üzletpolitikájával és nagy lendülettel ássa a PC gaming sírját. Én sem véletlenül nyúzom még a 980Ti-omat... utoljára az 1000-es generáció volt meggyőző NV oldalon, pedig már ott elkezdték felfelé mozgatni a kategóriákat. Azóta viszont nagyon szembetűnően csak abban fejlődtek, hogy miként tudnak nekünk keresztbe tenni.
Ha bejött volna az NV összes számítása, akkor a PC gaming már most is csak egy nagyon exkluzív vásárlókör kiváltsága lenne, még a mostani árakhoz képest is drágán. Csak középkategória nélkül a felsőkategóriás PC-kre nem lesz tartalom, meg nem lesz játékos közösség.
Én remélem, hogy az FSR, meg a nyílt RT és AI megoldások ugyanúgy sikeresek lesznek, ahogy pl. a FreeSync és a Vulkan, hogy ne legyünk hozzá láncolva Jensen bőrdzsekijéhez (meg a Windows 11-hez...) pár éven belül.
Üdv, pengwin
-
Ha ram hallgattok, senki nem vesz ilyet, ha tovabb szeretne hasznalni, mint max 2 ev.
Hogy miert?Fejlesztoi pelda:
Unreal Engine 5-ben csinalsz egy nagy map-et. Ne szarozzunk, legyen 8*8km. Hogy optimalis legyen a dolog, felhasznalonak is szep legyen, fejleszto se szopjon sokat, legyen az, hogy nincs RT, de van lumen meg nanite, meg world partition. Leraksz par fat, fuvet, utat, 1-2 epuletet, es... Elfogyott a 8GB fedelzeti memoria, jon a stutter. Mindez FHD mellett. Nagyon gyors ssd mellett, pcie4 lapban innentol felejts el mediumnal nagyobb grafikat (kulonos tekintettel a texturak felbontasara, ami kb a legfontosabb), vagy a tobb, mint 50 fps-t. Es ez meg nem egy elo vilag, szellel, idojarassal, esovel, karakterek tomkelegevel. Ez egy tok kihalt, statikus es ures vilag.Ha a jovore is gondolsz, 16GB VRAM alatti kartyat ne vegyel. 12GB szodaval elmegy, de hosszu tavon es/vagy FHD fole mar kell a 16GB sokszor mar ma is.
Ha meg a penz a kerdes, FHD-ra szvsz inkabb vegyel hasznaltan bagoert valami 8GB-os kartyat, 1-2 evig az is eleg lesz, utana meg tok mindegy, mert ha elfogy a vram, hiaba erosebb papiron a 4060(Ti) es tarsai.Szoval a konkluzio: Az NV nem csak az arazassal melytorkoztatja a piacot, de meg abban is biztosra megy, hogy gyorsan kelljen cserelni az iszonyat tularazott kartyadat, amit ma megveszel. Ne vedd meg. Csak igy lehet raebreszteni oket, hogy ennyire hulyenek nezni a fogyasztot nem jo otlet.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Sinesol
veterán
[link] Nem csak erőből lehet megoldani valamit, a pirosakal ellentétben, a zöldek szeretnek okos dolgokat fejleszteni. Emlékszem anno a GTX750 idején is jött valami hasonló Vram kimélő okosság, amivel jóval a várt képességek felett tudott teljesiteni, a fent emlitett dolog elég még akkor is nagy durranás lesz, ha csak a fele igaz. A 4000es széria tuti támogatni fogja, de ha a 3000-esre is lekerül, akkor áldani fogja mindenki őket.
Gyanitom hogy nem véletlen, hogy a vártnál kisebb vram-al jönnek ki ezek az uj kártyák.[ Szerkesztve ]
-
pengwin
addikt
Gyanitom hogy nem véletlen, hogy a vártnál kisebb vram-al jönnek ki ezek az uj kártyák.
Valóban - ezzel sarkallják a fogyasztókat a gyakoribb váltásokra, az egyre ritkábban érkező generációk ellenére.
Nem csak erőből lehet megoldani valamit, a pirosakal ellentétben, a zöldek szeretnek okos dolgokat fejleszteni.
Fizetett politikai hírdetésünket olvasták.
Sose fogom megérteni, hogy miért érez kényszert bárki is arra, hogy védelmezzen egy sokmilliriárd dolláros értékű, sok tekintetben monopol helyzetben lévő vállalatot.A piaci helyzetük a vásárlók ellenségévé teszi őket. A konkurenseik is csak azért rendesebbek náluk (de csak a szükséges minimummal), mert rákényszerültek a piaci helyzet miatt.
Üdv, pengwin
-
Sinesol
veterán
Nem védelmezem, egyszerűen csak tény, hogy egy ideje ők viszik előre az iparágat, ők azok, akik mérföldkőnek számitó fejlesztéseket tesznek le az asztalra, most ha enek a texturatömöritesnek a fele is igaz, kb. többet ér majd a 12gb-os zöld kartya, mint a 16-os piros, már ha hisz még valaki az időtállóságban számtech terén. Miközben az AMD csak követi őket és a GCN óta erőből próbál mindent megoldani, van óriási számitási teljesitmény nagy fogyasztással, compute magokkal számolnak mindent is, csak ugye sokszor semmit sem ér a játékok alatt. Mondjuk a 7000-es széria elvileg már szakitana ezzel az attitűddel, azt mondják már kifejezetten játékokra fókuszálnak..vagy az a 8000-es széria lesz? ki tudja már követni...
[ Szerkesztve ]
-
"Gyanitom hogy nem véletlen, hogy a vártnál kisebb vram-al jönnek ki ezek az uj kártyák."
Valoban nem veletlen, az okokat fentebb leirtam.Amit linkeltel, az nem rossz, de kozel sem az a szent gral, mint aminek beallitod. Van benne potencial, hogy elterjedjen es hasznos is legyen, de ez nem mostanaban lesz. Plane, hogy igazabol 4k texturafelbontas felett van neki ertelme, ezeket a 8GB kartyakat meg mar kifekteti a picsaba a 2k textura is igazi next-get modellek meg nanite meg stb mellett.
Szoval, roviden-tomoren, a problema-halmaz azzal az elmeleteddel, hogy majd jon a megvalto tomorites es nem lesz gaz a keves VRAM:
- Meg az NV szerint is csak kiserleti dologrol van szo, amibol ha lesz is valami, az nem most lesz
- Mire ebbol lesz valami es megjelennek az elso fecskek is, amik rendesen tamogatjak, a 4060(Ti) 8GB mar csak egy kellemetlen emlek lesz (figyelembe veve, hogy ~2, max 3 ev mulva nem lesz olyan AAA jatek, ahol nem doglik bele a VRAM hianyba)
- NV-t ismerve teljes mertekben kizartnak tartom, hogy a megjeleneskor a legfrisebb generaciot kiveve barmi is tamogassa ezt a cuccot. Plane, hogy mar most a cikkben is arrol regelnek, hogy valszeg kulon hw-es blokkot fog kapni, de ha mas nem, novelni kell az altalanos feldolgozot, hogy ne legyen dragabb a leves, mint a hus
- Ez szerintem amugy inkabb architect/film/fotorealisztikus cuccoknal fog eleinte hasznalva lenni, nem jatekoknal a fentiek miattEs kicsit negativabb szemmel nezve:
- Nem tudom, ki fogja bevallalni az extra mennyisegu szopast, hogy tamogassa ezt a cuccot, meg tesztelgessen meg minden, azert cserebe, hogy az NV sporolhasson ~5-10 dollart egy 600 dollaros VGA gyartasi koltsegein.
- 8k monitor kell hozza, hogy ugy igazabol legyen a dolognak ertelme. De nagyon minimum 4k.Szoval, osszessegeben: Igen, innovacio, igen, lehet ertelme, de nagyon nem olyan idosikon, mint ahogy gondolod, es nem, ennek a generacionak a memoriaproblemait akkor sem oldja meg, ha a letezo legnaivabb, szivecske alaku, ahitatot sugarzo paras szemmel gondolunk erre a tomorito technikara.
ui.: Az egyetlen, amivel egyetertek az az, hogy jopar eve AMD vga-t venni csak akkor szabad, ha nagyon kiadja a matek ar-ertek aranyban. Mondjuk most pont vannak olyan esetek, hogy kiadja a szamolas vram miatt, de csak amiatt. En nagyon tudnek orulni neki, ha osszekapna magat a voros oldal is egy kicsit, annak meg meginkabb, ha az intel kitartana es beszallna eros harmadiknak es generalna egy valos arversenyt, mert nagyon szar az irany, nem lesz ennek jo vege.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Ryan_Sanchez
tag
PCIe 4.0 8x, 8GB VRAM...
-
pengwin
addikt
válasz Ryan_Sanchez #43 üzenetére
PCIe 4.0 8x
Ez fel se tűnt elsőre.
Nem baj, kényszeríteni kell a teljes rendszer frissítést a felhasználóknál... még a végén 3.0 x16-tal képesek lennének teljesen életképes régebbi lapokban használni, kártyánként vagy 1$ hasznot elvesztegetve...Üdv, pengwin
-
Televan74
nagyúr
válasz Ryan_Sanchez #43 üzenetére
Lesz 16GB -os verzió is!
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Dilikutya
félisten
Teljesen vállalhatók a Radeonok, nézegettem több tesztet is, az Aqua-nál majdnem vettem is RX6700-at (nem XT-t), de mire rászántam magam, elfogyott. A 8 GB-al viszont szkeptikus vagyok, bár erősen játékfüggő, a 2021-es Call of Duty Vanguard pl. FSR-rel ultrán kifogástalan volt RX570 4 GB Vrammal is, pedig maga a settings menü is azt írta, ennek az összeállításnak kell 5GB, viszont a Far Cry 6-ot nem érdemes ultrára állítani, high-on van 4 GB közelében, és be tud lassulni, amit mondjuk inkább hibának vélek, mert indítást követően jól fut. Amúgy nem mondanám szebbnek a Far Cry 6-ot, mint a Vanguard-ot. Az Elden Ring meg valami hiányzó funkció miatt el sem indult, csak a menü előtti képernyőig jutott.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
válasz Dilikutya #47 üzenetére
Nincs azzal baj, ha az ár-érték kiadja. 6-os széria most végülis kiadja.
16GB alatti kártyát szerintem ma, újonnan, ezeken az árakon venni tényleg csak akkor szabad, ha tudja és elfogadja az ember, hogy ez egy rövid távú vásárlás lesz, még FHD mellett is. Sőt, még FSR FHD mellett is igazából.Nagyon aljadék húzás az, amit most csinál az nv ezekkel. Pláne, hogy a 16GB verzió később jön.
-
Vigneau
félisten
válasz Dilikutya #47 üzenetére
A non-XT-t ne bánd, hogy "elgyáválkodtad". Maga a koncepció szvsz jó, csak a szűk kínálat (Sapphire Radeon és Pulse, PowerColor és XFX) miatt nem volt egyszerű jó hűtésűt kifogni. Utánaolvasva igazán csak az utóbbi halk és hűs, viszont hosszabb is.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Dilikutya
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Horgász topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ukrajnai háború
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen