Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Riasztó topik
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
-
PROHARDVER!
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
d1abLo
senior tag
válasz
Highground #17430 üzenetére
Bőven elég az 1-es, sound blaster z jó hangkari.
-
RohenHun
csendes tag
válasz
Highground #17424 üzenetére
Nyugodtan megveheted a Cloudot, a 2. kiadásnak akkor van csak értelme, ha nagyon szar a hangkártyád, vmiért mindenképp usb-n akarod használni a headsetet, vagy esetleg nagyon fontos a mikrofon minősége, mert elvileg kicsit finomítottak rajta (Én az 1. kiadást venném a helyedbe, ha ez a 3 nem illik rád, vagy tudod, h főleg jacken fogod használni). Még a fejhallgatós topikba is folyton ezt ajánlották a 20 ezres kategóriában, csak ott Takstar Pro 80-ként emlegették (a Cloud ugyanez mikrofonnal). Roppant kényelmes, és a Kave 5.1-et sztem megeszi reggelire hangzásban is
1 "hátrányt" tudok elmondani, mégpedig ha viszonylag hangosan hallgatsz zenét, akkor nem biztos, h észreveszed, ha mondjuk hívnak telefonon, vagy szólnak hozzád, mert egész jól kiszűri a zajokat is a külvilágból. A játékokba meg nekem megvan bőven a térhangzás, ezt a hangkártya keveri ki, szóval attól is függ, de míg én alaplapomon lévővel is megvagyok elégedve, neked még sztem jobb is lesz.
Amikor kibontod és kipróbálod, kell majd kb 1-2 óra, hogy bejáratódjon, és akkor jön meg igazán a hangja (előtte is jó, de 2 óra után viszonylag sokat változott számomra pozitív irányba, és teljesen megvagyok vele elégedve).
Ja és még rád nézve 2 "hátrány" érhet. Egyik, hogy amazonon láttam, hogy akiknek nagy feje van, azok írták, h őket szorítja kicsit (azt írták, h 195cm felettiek). Illetve, hogy innentől kezdve nem fogod érteni, hogy hogyan bírtad ki a Kave-et, és próbálsz megszabadulni tőle XD -
Henryk
aktív tag
válasz
Highground #2982 üzenetére
Az érdekes.. nekem akkor volt hasonló gondom mikor lecseréltem az X-Fi-m Xonarra, és beraktam a tökéletesen működő X-Fi karit a másik gépbe, ami bootnál fagyott tőle, kivettem, semmi baja.
Még azóta se jöttem rá milyen misztikus hibája lehet, főleg úgy, hogy mivel az volt a régi konfigom, már használtam azzal a hangkarival előtte is, és működött.. most meg nem..Majd próbálkozok én is alaplapi letiltással, áthelyezéssel, hátha megoldja.
-
moonguru
őstag
válasz
Highground #2984 üzenetére
Szia!
Esetleg próbáld ki a másik PCI slotban a hangkártyát!
-
válasz
Highground #2982 üzenetére
Semmivel nem valószínűbb, hogy az alaplapi hangkártyával akad össze, minthogy bármi mással. A hangkártya nem valami kitüntetett eszköz...
-
Henryk
aktív tag
válasz
Highground #2967 üzenetére
Az attól függ hogy PCI vagy PCIe helyed van ami használható, és hogy mennyi rá a keret.
A DX/D1 14k körül van, ha tényleg csak egy nagyon egyszerű 5.1 kártya kell Xonar DG van már 6k körül is, a kave igényeit ez is bőven kiszolgálja.
Én egy X-Fi Gamert cseréltem le a Xonar D1-re, és határozottan megérte, hosszú távon is jó későbbi bővítéshez, rá lehet kötni digitálisan is házimozit, és persze a Dolby Headphone, ami a legfontosabb.. Persze a kave-el ez téged jelenleg nem érint.
-
válasz
Highground #2969 üzenetére
jónak jó, de nincs értelme kávéhoz drágábbat venni.
-
válasz
Highground #2967 üzenetére
kave-hez olcsó és jó választás lehet egy Asus Xonar DG
-
Henryk
aktív tag
válasz
Highground #2963 üzenetére
Elfér egymás mellett az alaplapi a hangkarival ettől nem kell aggódni, nekem az alaplapi mellett még 2db hangkártya van a gépben, plusz a Logitech billentyűzet is egy külön USB hangeszköz, meg ott van a VGA HDMI outja is.
Nem tudom neked milyen 5.1-es Logitech-ed van, nekem Z5500, aminek van ugye optikai bemenete is.
Spórolós, átmeneti megoldások:
a verzió:
Ha van az alaplapodon és a Login digitális csati arra kötöd az 5.1-et, a kavet pedig az analóg jack-re.
Előnye, hogy a digitális kábel árát leszámítva ingyé van és a digitális jel minősége jobb az alaplapi analógnál, hátrány, hogy az alaplapi digitális kimenet nemigen tud DD Live-ot, szóval DTS/DD film 5.1 kimegy rajta, de játék csak stereoban szólna a Login, és persze a hangminőség a kaven marad olyan amilyen.b verzió:
Hanem tudod/akarod rákötni digitálisan a Logit. 3db jack elosztó, és az alaplapiról megy minden.
Előnye, hogy a 3 elosztót leszámítva ez sem kerül semmibe, hátránya, hogy mindkét eszközön ugyanaz az alaplapi recsegő fog szólni.Rendes megoldások:
c verzió:
Ha nincs az alaplapodon digitális, de a Login van, és 5.1-ben akarod használni a Logit játék alatt, akkor veszel egy DD Live-os hangkártyát (Xonar), amire rákötöd digitálisan a Logit, így menni fog vele minden 5.1-ben, az analóg jack-re pedig a kavet.
Előnye, hogy így mindkét eszköznek jó forrása lesz, és az alaplapi recsegő letiltható. Ha azt is meghagyod, akkor lesz 2 független hangeszközöd, így pl. ha a Login játszol 5.1-ben, közben az alaplapin egy headsettel tudsz dumálni, és nem hallatszódnak ki a hangszórón a csapattársak. Hátránya, hogy nem fogod tudni egyszerre használni a Logit a kave-el, hacsak amíg Logizol át nem dugod alaplapira a kavet.d verzió:
Ha a Logit is analógon jack-el tudod/akarod használni, akkor veszel egy akármilyen hangkártyát, amire rákötöd az egyik cumót, a másikat meg az alaplapira.
Előnye, hogy egyszerre is fogod tudni használni a Logit és a kavet, hátránya hogy az egyik az alaplapi hangminőséget kapja.Én úgy oldottam meg, hogy alaplapi biosban letiltva, ESI Juli@ digitális üres, analógon megy a hifi erősítőbe, Xonar digitális megy a Z5500-ba, Xonar analóg megy a fejes erősítőbe, G510 tartalék.
Ha Login játszok akkor headsetet bedugom a billentyűzetbe, ha headseten akkor a fejes erősítőbe és a Xonar mikibe, ha nagy fejesen DH-val akkor azt a fejes erősítőbe és webcam mic. Így 2 jack mozgatásával bármilyen kombót el lehet érni igény szerint.Picit hosszú lett, nem volt jobb dolgom, de jól jöhet másnak is akinek több "bedugnivalója" van.
-
válasz
Dehogy tiltja le az alaplapit. Csúnya dolog is volna. Vígan elvannak egymás mellett.
-
válasz
a logitech 5.1 az gondolom hangfalrendszer. azt hagyod az alaplapin, és veszel a kávé mellé egy hangkarit. (Nem, nem tiltja le...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest