Keresés

Aktív témák

• radio100jozs

őstag

válasz 426os #205 üzenetére

Akkor tavasz óta a Vodát nem sikerült tesztelni, hogy továbbra is csak a Telenort próbálod? A T-mobilnak, és a Telenornak csak év végére ígérték a 4G 97/95%-os kültéri országos lefedettséget, és jelenleg bőven nagyobb településeken sincs 4G. A Vodának meg még úgy sincs, bár ők meg most jövő tavaszra ígérték be a legnagyobb 4G-t, azaz a 98%-osat (megy itt a számháború), aztán meglássuk mi lesz ebből.

• radio100jozs

őstag

válasz 426os #194 üzenetére

LTE területen sajtónyilatkozat van, hogy az év végére a T-Mobile, meg a Telenor 97/95%-os kültéri lakossági lefedettséget ígér. A két cég 1800 MHz mellé 800 Mhz-en, és a sűrűbben lakott heyleken 2600 MHz-en építi az LTE hálózatát. A Voda még csak novemberben izzította a 4G/LTE hálózatát, csak nagyobb városokban elérhető, de ők kissé lemaradtak a frekvenciaversenyben, szerintem ők csak 800 MHz-en, meg 2600 MHz-en építenek, bár nem tudom, hogy az 1800 MHz-es frekiből lecsípnek-e, bár kötve hinném, mivel a 900 Mhz-et elhasználták 3G-re, így a hagyományos GSM-re kell az 1800 MHz-es hálózatuk, de ezt nem tudom pontosan. Az biztos, hogy ha beruházol valamire, és megoldhatod, akkor LTE képes eszközt vásároljál.

• radio100jozs

őstag

válasz 426os #192 üzenetére

A Vodának a lefedettségi térképén a 3G/HSPA beállításnál főleg az Alföldön szépen kirajzolódik az antennák karakterisztikája, ebből olvastam én is ki az adatokat. A 4G/LTE a T-Mobile, illetve a Telenor év végére 97/95%-os kültéri lakossági lefedettséget ígért 800 MHz-en, a nemrég egymás között megkötött közös LTE800 hálózat kiépítése kapcsán tett sajtótájékoztató szerint, bár még a GVH bekavarhat.

• radio100jozs

őstag

válasz 426os #189 üzenetére

A Vodának Lakitelek Keleti szélén van antennája 3G-ben, ami 3 cellás, az egyik Nyárlőrinc felé néz (lefedi a települést), a másik cella Tiszakécske, a harmadik a Tisza-híd felé ad. Mivel síkvidék, így a bejelölt helyen mennie kell a 3G-nek egy USB-s stikkel, és a Vodának van is feltöltős netje. Én amúgy anno úgy használtam az ilyet, míg a faluban nem volt 3G-s antenna, hogy vettem hozzá USB hosszabbítót, és a azt kivezettem az ablakhoz a számítógéptől, vagy routertől, és így stabilan működött "negyed" vétellel is az internet.A Vodánál 5.990-ért adják USB modemmel az ilyen feltöltős csomagot, lehet érdemes kipróbálnod ott. Lakiteleken és Nyárlőrincen van T-nek is 3G antennája, de ahogy nézem kicsit másabb az irányítottsága, lehet ezért gyengébb ott, ahol vagy, és nekik is van feltöltős mobilnet csomagjuk. A Telenor 3G lefedettség ott hasonló, mint a T-Mobile, de pont Nyárlőrinc-Lakitelek között van fehér terület, a Vodának viszont végig a 451-es út mentén van 3G-je. Még egy, hogy a Voda vidéken a 900 MHz-es sávban fedte le 3G-vel az országot, míg a T-Mobile, és a Telenor 2100 MHz-en, ezért is lehet ott Voda 3G vétel.

Aktív témák