- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- SSD kibeszélő
- Dell notebook topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Raymond
titán
Az alaplahoz annyit hogy erdemes lenne olyat valasztani ami elviszi a negymagos procikat is ami most nem fontos, de ha a jovoben sebesseg kell akkor eleg legyen procit cserelni. Ezek a programok nagyon jol skalazadnak.
Az ahitott 10 orarol 2 orara torteno ugras nem is olyan lehetetlen:
Ha azt vesszuk alapul hogy egy Pentium D 820 procija van es ha csak ket 2.33Ghz-n hajtott C2D-s gepet vesz mar akkor is csak kb. 3 ora az a 3DStudio Max Mental Ray vagy a beepitett rendererel keszitett frame ami most 10 ora. Brazil renderer esten meg nagyobb a sebesseg novekedes, ott mar kozelithet a ket orahoz.
RAM-bol nem kell tul gyors mert az idozitesek itt gyakorlatilag lenyegtelenek. -
Raymond
titán
Az eredeti geprol itelve egy kis operaciorol van szo igy feleslegesen nem kell sok penzt kolteni. Ha a mostani gep megfelel neki munkara akkor inkabb egy vagy ket dedikalt render allomast erdemes osszerakni ami csak szamol mast nem. Persze ez attol is fugg mennyi halozati license van a programokra. Kulon render gepeknel munka kozben is szamoltathat, nincs holt ido.
Xeon nem fontos, sima Athlon X2 vagy Core2Duo proci megteszi a megfelelo sebesseg/ar arannyal. 300ebol kijon kis joindulattal ket gep. Nagy tarolasi kapacitas eleg az egyikbe, a masikba egy minimum disk az OS-nek es a programnak. Grafikus kartya ezeknel szinten mindegy, meg az onboard grafika is eleg lenne mert ugysem lesz hasznalva semmire.
Normalis esetben tulhajtasrol szo sem lehetne, de itt szvsz elmegy pl. egy C2D 6300 vagy 6400 proci 333Mhz FSB-n jaratasa az alap 266Mhz helyett. Azt minden problema nelkul elviszik meg egy nem tul draga lappal is. Ket ilyen gep egyenkent 2GB RAM-al, az egyik komolyabb tarolasi kapacitassal (ket disk RAID mirror hogy ne vesszen adat ha valami gond lenne) a masik egy egyszeru 7200-as HDD-vel es Athlon X2 vagy C2D procikkal kijon a 300-bol. -
-
nyesteb
tag
Sziasztok.
Frissíteni kellene a témát.
Egy ismerősöm kért meg, hogy javasoljak neki egy gépet, mivel a mostani 10-14 órát renderel. Nem kis dolgokat csinálnak, és szeretnék gyorsítani a dolgot.
A mostani, amit tudok belőle, sajna nem teljes info.
Proci egy Core Duo 2800-as
1 giga memória DDR2, sebességét nem tudta megmondani
X1600-as 512-es videókártya
SATA2-es winyó.
Tudtok ennél sokkal gyorsabban renderelő gépet?
Az lenne a cél, hogy jócskán csökkentsék a dolgot. Tehát a 10 óra helyett max 2 órát dolgozzon rajta.
Ötletek? -
GBX
aktív tag
Nos, nem is tudom, haveromnak laptopja van (amd 2000+ mobile és 768 MB DDR
)
A gáz a következő: ha az illető télleg maxozni vagy mayazni akar, akkor:
kell egy nagy monitor és egy Nasa gép. De mivel mi magyar csóró emberek nem a nasa szomszédságában tanyázunk ezért laptopnak akövetkezőknek kellene megfelelni:
Intel chipset, intel p4 proci 2.66 ajánott, 1 de inkább 2GB DDR, egy gyors Hdd (méret most nem számit, csak lehessen gyorsan swappelni) és egy nagy TFT kijelző ami pl tud 1280x akármennyit de inkább 1600x1200-at.
Nos kb ennyi. Ja Sonynak van egy hasonló TFT-jű laptopja vmi VAIO, nos azt feltupirozva sok rammal kb 900e Ft-ból kijön (és ez a laptop majdnem 5 kilót nyom, tehát nem egy leányálom cipelni).
Videkari szempontjábol, hát szerintem egy gagyibb 3d-s gyorsitós kártya, pl egy ati 9000 ,fx5200 béven elég de ha teheted legyen ez is izmos ati 9700 -es -
ByB
addikt
Íme egy noti, ami talán elég lenne: Bővebben: link
De alapvetőleg én se ajánlanék notebook-ot 3D-s modellezéshez! -
kisbalázs
tag
Nekem 2k+ AMD van a rajzolást darabokban elbírja de ha számoltatni kell azt már nem ott csinálom. Gondolom a haverod is így van vele. Ha rajzoláshoz kell vegye meg amúgy ilyenhez felejtős az ilyen gép.
-
goshawk
tag
Tamogatom az elöttem szólokat.
Az alább látható géppel Maxozok és nem egy leányálom.
Elég gyors kisebb munkákhoz de hipolyt felejtsd el rajta.
Szóval minimum 1Gbyte ram amit úgyis 12 másodperc alatt felzabál a MAX
plusz 2,4 feletti CPu.
azzal már talán ki lehet rakni egy egész jó kis scenet. -
kocsonya
tag
Hi!
En csak hasznalgattam ezeket a progikat, de az biztos, hogy nem notebookon kellene veluk foglalkozni.
Legjobb tudomasom szerint tudja mindegyik hasznalni a videokari 1-2 jo tulajdonsagat, eppen ezert szerintem olyan notebookot vegyel, amiben sajat memoriaja van a vidkarinak nem a rendszerbol veszi le.
Memoria: amennyi penz van mindet bele min. 1GB
Proci: szinten min.2500+os XP v 2400 P4 (nem celeron) ajanlott 3000+os Athlon 64
Kijelzo: minel nagyobb felbontasu
Osszegezve szerintem jobban jar haverod, ha vesz 2 2500+@3200+os asztali gepet megosztott monitorral 4GB RAM 2x 120GB vinyo.
Arban kb ugyanott lenne. Szerintem a notebook 500e HUF (netto) alatt nem allna meg.
Ha csak használgatja a progikat, akkor eleg az altalad kivalasztott, de inkabb 512MB RAMmal. -
tigga
tag
Hehh
Hátt max-hoz nem nagyon bírok hozzászólni. De pl a Maya-hoz amik eddig fel voltak sorolva édeskevés.Ismerkedni lehet vele stb de ha komolyan akar vele dolgozni akkor dual gép +renderelő szerver(ek) kell-kellenek hozzá.
Spec régi melóhelyen egy SGI-n futott a maya nem tudom mond-e valamit -
sziszegő
senior tag
Egy notebook nem hiszem hogy jó választás erre a feladatra, ennyi pénzből jobban járnál ha vennél valami bivaly asztali gépet legalább 1 g rammal de inkább 2 vel meg valami brutál cpu-t. A vga szinte mindegy tudja az Open GL-t meg a Direct 3D-t, mert olyat ami ehhez igazán jó lenne nem kapsz csak az egész gép áráért.
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Ha az otthoni gépét akarja kiváltani a cimbid az elég reménytelen, de ha mondjuk csak kissebb modelleket akar létrehozni, esetleg kissebb látványterveket, akkor okés a választás.
Ha nem FireGL vagy Quadro a videókari akkor majdnem mind1 mit választasz bele (a max szempontjából). Ilyen prockó mellett a memcsi lesz mindíg a szűk keresztmetszet. Tehát az kell bele minnél több -
sziszegő
senior tag
Magát a scenét megcsinálni nem kell bika gép de a renderelés az már durva gépeket igényel. Inkább több kissebb gép kellene renderelni.
Az meg hogy ''9600 nem volt még 5 éve és mégis dolgoztak'' igy nem igaz mert nem pc-n dolgoztak, dolgoznak ilyen programokkal. -
Szerintem nem is annyira a proci a fontos jelen esetben (az én 2000+-osommal is okés), hanem a ramon. Tényleg azon. Nekem volt már olyan modellem, hogy mentésnél felzabálta az 512 ramot, a FreeRamXP Pro frissítette, lett megint 380 MB, de az is elfogyott, majd megint frissítés, és abból már csak 200 megát evett meg. Renderelésnél pedig a 498 MB fizikai és 3 GB swap memó már fel sem tűnt.
-
Thx1138Hu
tag
Köszi a válaszokat!
Igazából azt nem tudom eldönteni hogy melyik ér többet, ha mondjuk csak egy Radeon 9000 Mobility-t rakatok bele és több RAM-ot esetleg nagyobb processzort.
Szóval hogy RAM és CPU vagy inkább Video kártya legyen előnyben? -
tomcica
addikt
Amennyiben csak ''dolgozgat'' szoval tanulja a temat,meg egy-ket aprosag,akkor eleg egy mezei gep is,az enyem HP 9005 NX AMD 2000+ Radeon sima 256 DDR ram es siman lehet vele ''dolgozni''.
Amit kineztel gepet,azon siman repulnek ezek a programok,hiszen 5 eve meg Radeon 9600 nem is letezett es mar akkor dolgoztak 3dsmax-ban,meg a Mayaban is.
Viszont igazi munkara,sok rendereles (nem csak pici logok,reklamok) akkor a nagy Dell notebook (Radeon 9700,Intel p4 EE 3.2,1 gb DDR ram,DVD-iro 3000 us dollar) is keveske lesz.Akkor mar inkabb tobb kisebb gep. -
Kraptor
őstag
Én nem is találtam olyan notebookot magyar oldalakon ami szerintem jól megfelelne neki annak, hogy normálisan lehessen rajta dolgozni. Amit meg találtam külföldi oldalakon az mind olyan 3k dollár körül van, ami marha sok szerintem.
-
Kraptor
őstag
Én Autocadben dolgozom és az a kettő sokkal nagyobb igényt követel mint ACAD.
Min 1GB ram, P4 gyorsabb fajta(ez főleg rendelésnél jön jól és azt sokat fogja csinálniés valami nagy képernyő. Ez elég drága móka egy notebookra nézve, szerintem.
A gép követelmény 3DS Maxra:
System Requirements
Software System Requirements
Primary Operating Systems: XP Professional (SP1), Windows 2000 (SP4), and XP Home (SP1)
Internet Explorer 6
DirectX 9 Recommended (DirectX 8.1 Minimum)
OpenGL
Hardware System Requirements
Intel® PIII or later processor or AMD® running at 300Mhz minimum (Dual Intel® Xeon™ or dual AMD Athlon(tm) system recommended)
512 MB RAM and 500 MB swap space minimum (1GB RAM and 2GB Swap Space Recommended)
Graphics card supporting 1024x768 16-bit color with 64MB RAM. (OpenGL and Direct3D hardware acceleration supported; 3D graphics accelerator 1280 x 1024 24-bit color with 256MB RAM preferred)
Windows-compliant pointing device (specific optimization for Microsoft Intellimouse™).
Wacom Intuos or similar pressure sensitive tablet
CD-ROM drive
Optional: sound card and speakers; cabling for TCP/IPcompliant network; 3D hardware graphics acceleration; video input and output devices; joystick; midi-instruments; 3-button mouse
The above requirements are recommended for effective use of 3ds max 6 software.
[Szerkesztve] -
Thx1138Hu
tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm megkért rá hogy vegyek neki egy notebook-ot, de olyan kéne amin tud 3dstudio Max-ban vagy Maya-ban dolgozni. Sajna fogalmam sincs hogy ezeknek a programoknak milyen gép kell hogy jól elfussanak rajta. De gondolom a grafikus kártya az elsődleges.
Én kinéztem egy notebookot ami
AMD 2500+ Mobil
256 MB RAM
ATI 9600
Szerintem ezen jól elfut már, de aki ért hozzá az légyszi irja már le hogy milyen gép a megfelelő, vagy amit én kiválasztottam az jó e.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Építő/felújító topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vicces videók
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest