- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Chromecast topic
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Bluetooth hangszórók
- Steam Deck
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
Nyúltáp
senior tag
nos, ennek örülök..mármint, hogy összejött a dolog.
ajánlom, hoyg egy kevéske kis plussz befektetéssel vedd meg a 3d studio biblia legújabb részét (köbö 8e ft).
Hengerlencsét modellezd le. Nyomj rá egy üveg materialt (raytraced(sugárkövetéses) legyen, mert különben nem számolja a fénytörést sötöbö). Lézert meg egy egyszerű direct light-al hozhatsz létre.
Csökkentsd a hatósugarát akkorára, amilyen vastag lézert akarsz, aztán a render/enviroment alatt nyomj be egy volume light effektet, amit a pick light gombbal kapcsolj hozzá a direct light-odhoz. -
Nyúltáp
senior tag
--félprofi kategória--
blender: ingyenes, egyszerű kezelhetőség ám mégis nagyszerű képeket lehet vele készíteni, viszont animációra nem annyira alkalmas.
Bővebben: link
truespace: nagyjából ugyanaz, mint blender, csak fizetős. ár: 80e-120e-ig (verziótól függően)
formZ: állítólag nagyon könnyű használni, barátságos kezelőfelület sötöbö. én még nem próbáltam. ár: ??
--profi kategória--
softimage XSI/cinema4D/Maya/3D studio max/lightwave3d
tudásban, kezelhetőségben (azon a szinten ami neked kéne) köbö ugyanott vannak. Egyedül a softimage XSI-t, és a Cinema 4D-t emelném ki. Előzőtt az ára miatta (115900 ft), utóbitt a magyar kezelőfelület miatt (gondolom nagy tudású kollégáknak nem jönne rosszul)
Kezelhetősége alap szinten egyáltalán nem bonyolult ezeknek a programoknak (plö vannak bennük beépített alap objektumok, kocka, gömb, kúp mittomén)
és rengeteg segédanyag található hozzájuk neten, ill. nyomtatott formában. (ilyen szempontból 3dstudio, és maya vezet)
áruk meg 100e-től 6-700e-ig terjed.
magyarországon 2 cég forgalmazza őket:
Bővebben: link -
RedAnt
aktív tag
Hat, en szemelyesen csak ezt ismerem, de talan megprobalhatod a Realsoft 3D-t. Az amolyan kattintgatos-modellezos, es fizetos
Jah, es az egyetemen egy srac tartott ebbol szakkort, en nem jartam ra, de a honlapja: Bővebben: link Innen az alapokat meg lehet tanulni ahogy nezem.
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
POV-Ray: szerintem ilyesmire (is) kivaloan alkalmas.
Kicsit bele kell jonni, mert ez egy programozasi nyelv, szovegfajlbol keszit kepeket, de egyszeru, es a helpben minden benne van ami kell.
Csak ajanlani tudom! Ja, es freeware!
Ha belejossz, olyan fotonszamitasokat es uvegtesteket csinalsz amit akarsz!
Lehet animalni is.
Aktív témák
Hirdetés
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Óra topik
- Jogász topic
- Last Epoch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Chromecast topic
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged