Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dave567

addikt

válasz BBéci #3932 üzenetére

Ehez sajnos nem értek, mert még nem sikerült 3dt nézni pcről :) Az input lagra írtam hogy azt viszont megnöveli, ha birizgálja az ember a hz-et.
    De majd remélem nekem is lesz tapasztalatom ezekkel, csak még várni kell kicsit.

[ Szerkesztve ]

törölt tag

válasz BBéci #3932 üzenetére

Érdekesség :) nem tudom minden típus így működik-e, de manapság jellemző. PC bemenetnél ha a tévé 24p jelet érzékel, akkor felülbírálja a PC bemenetre szokásos tiltásokat és 60Hz-es beállítást, magyarul átáll 24p-re. Ami fontos, hogy bizonyos típusok ilyenkor nem a PC bement színprofilját használják, hanem a Blu-ray, HD DVD stb (24p-t tudó profilok, címke) mozi-cinema stb mód beállításait. Tehát ha a Blu-ray címke alatti HDMI bemenetet kalibráltuk, vagy használjuk film nézésre, akkor ezt a profilt használja mindaddig, amíg 24p jelet érzékel.

Ugye minden bemeneten megtalálhatjuk a különböző képprofilokat, min pl normál-mozi stb. PC-re címkézett HDMI bemeneten ezek a profilok tehát csak 60Hz-en működnek! Amint 24p jelet érzékel a tévé, nem ezeket a PC profilokat (!) használja, hanem a Blu-ray címke alatti 24p-s profilt. Amint leállítod a filmet és 60Hz-et érzékel, azonnal átáll a PC bement (akár cinema) színprofiljára. Magyarul PC címke alatt két színprofilt használ, annak függvényében, hogy 24p vagy 60Hz-es jelet kap-e.

Ettől függetlenül a HTPC nálam (is) Blu-ray címke alatt fut, mert nincs PC-s felhasználói szokásom, még az asztallal sem nagyon találkozom.

Ha valaki játékra és filmre is használja a PC-jét, akkor igénybe veheti a PC címke alatti HDMI bemenetet, de figyeljen rá, hogy 24p-s jel mellett nem a PC címke mozi színprofilját (vagy amit filmnézésre használ, gondolom nem ugyanazt, mint játékra) használja a tévé, hanem a Blu-ray vagy HDMI2 stb, tehát 24p képes bement profilját.

Egyszer erről beszélgettünk részletesen a Samu topikban, nekem is újdonság volt. Természetesen előfordulhat bizonyos típusoknál, hogy nem így működik, érdemes ellenőrizni.

Új hozzászólás Aktív témák