Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz26
senior tag
Ahogy spiky03 már írta is a pana szemüveg ~20 ezer/db, míg az említett samsung 3-4 ezer/db, ami nem mindegy...
A 2012-es aktív 3D-s modellek esetében már azonos protokollt használnak a gyártók, így elvileg a tavalyi modellek közül bármelyik aktív shutteres szemüveg jó, valamennyi 2012-es aktív 3D-s tv-hez. Sztem neked sem lenne mindegy, h 4 szemüveg 80 ezer vagy 16...(#2335) spiky03: jövőhéten jön majd a tv-m, és tervezem 2 db SSG-4100GB megvételét is. Mikor tesztelnéd? Ha jövőhétvégén, vagy a hét második felén akkor oda tudom adni az egyiket, mert engem is érdekelne a teszt eredménye. Bár én arra tippelek, h normális nézési körülmények mellett (ideális nézési távolság, -pozíció, ideális fényviszonyok stb.) nem lesz nagy különbség.
-
UltraViola
csendes tag
szivok ezzel rendesen :S
-
UltraViola
csendes tag
UTP kábellel megoldható ez a probléma illetve ha van egy gépi viníyóm átalakitó házzal ?
-
spiky03
veterán
Van itt valaki aki rendelkezik a következő 3D-s szemüveggel: Samsung SSG-4100GB
És esetleg pesti lakos, és nem sajnálja, hogy kölcsön adja egy napra vagy egy hétvégére, egy szemüvegtesztre?
Mert van nálam egyik kollégától egy Samsung SSG-3100-as, de ezzel nem éreztem azt a nagy 3D-s hatást, mint itt is sokan írták. Nem jöttek ki a dolgok a tv-ből.
Egy Pana ST50-es plazmám van és ehhez jó a fent említett Samsung szemüveg is. Lesz nálam egy Pana saját szemüvege, ami 20 ezerbe kerül, de ha a Samsung is jó hozzá, hozza azt a minőséget vagy legalábbis megközelíti, akkor inkább a Samsungot venném, mert abból 7000-ért lehet venni egy párt.Thx előre is segítséget.
-
UltraViola
csendes tag
válasz
ozzy711 #2333 üzenetére
a fájl méret az NTFS-el gondolom megoldva mert rámegy a film.....és gondolom az NTFS particiót is ismeri mert a SAmplet egy filmből lejátsza.....
Igazából azt nem tudom milyen +d-s filmeket kéne leszednem h lejátsza vagy mi lehet a gond miért nem játsza le a teljes filmet ha a részletet igen........ -
ozzy711
őstag
válasz
UltraViola #2332 üzenetére
Értem, de a fájl mérete a gond nálad nem? Vagy hasonló méretű 2D-s filmeket le tudod játszani?
-
ozzy711
őstag
válasz
UltraViola #2330 üzenetére
Hát miden esetre nem 3D-s probléma az biztos!
-
UltraViola
csendes tag
sziasztok.
Kérdés.16Gb pendrive átlett formázva FAT32-ről NTFS-re igy ugyebár elvileg nincsen adatkorlát.....
Miérrt nem játszik le filmet a TV EH6030, a samplet lejátsza a filmből viszont az egész filmet nem? ez Pendrive probléma vagy maga a filmnek a problémája illetve TV?
Vagy máshogy adott egy film, samlpet lejátsza illetve fájdarabolással probálkoztam mielőtt NTFS-re alakitottam ugyis megállt a 3 GBos fájlok után az egyesités, tehát az a megoldás nem működött, viszont egy 4GBos részlet ami kb 25 perc volt gondélkül elindult a TV-n FAT32esként, ma viszont hogy NTFS-lett áttudtam vinni mindet de nem inditja csak a samplet....
Vki megoldást SOS, tudom külsö vinyó stb de csak működnie kell ennek is vhogy....
Köszi a segitséget, ÜDV -
m3gtr
senior tag
válasz
donceleger8 #2328 üzenetére
Azért a plazmánál van egy kis vibrálás és ez valakit zavar, és szerintem itt is inkább az ár játszik közre, mert a plazma olcsóbb.
Amúgy jól össze szedted. -
donceleger8
őstag
Azért csak ezt a kettőt említettem, mert a tömeg úgyis ezeket veszi. A lényeg leírásához meg ez is elég volt.
Szerintem ezek is jó minőségűek, persze ez árfüggő. Leginkább egy Panasonic Plazmát tudtam volna elképzelni a nappalimban, de hát az drága.
Természetesen ott van még a Philips is, no meg ami mostanság jelent meg új Toshiba is.
Szóval csak a példák miatt választottam egy aktív és egy passzív tévét. -
m3gtr
senior tag
válasz
zsakaizoltan #2326 üzenetére
Hát ez az, csak azért jó mert fele annyi. Ezt a két márkát LG, Samsung, csak az áruk miatt veszik, nem azért mert jók. De nem csak a Sony ra gondoltam ott van még a Sharp vagy a Panasonic.
-
zsakaizoltan
tag
Igen létezik, pl. a sony-nak a hx850-es szériája, ami véleményem szerint a jelenlegi led egyik csúcsa, de ugye ott az árazás már igencsak mérvadó lehet egy esetleges vásárlásnál..(értsd: egy 46"-os abból 400k körül van, míg fele ennyiért már nagyon jót kapsz az lg-samsung-ból is..)
-
m3gtr
senior tag
válasz
donceleger8 #2321 üzenetére
Miért csak LG vagy Samsungban lehet gondolkozni? Létezik még ezeken kívül is TV a mi jobb.
-
m3gtr
senior tag
válasz
csilla15473 #2320 üzenetére
A TV-k nem valók film lejátszásra. Mindenképp kell egy pc, media lejátszó, vagy egy bluray lejátszó.
-
csilla15473
csendes tag
köszönöm szépen a mindent átfogó leírást, nagyon sokat segített!!!
-
ozzy711
őstag
Azért azt hozzátenném ismételtem a szinte tökéletes összefoglalóhoz, hogy a passzív 3D-t is körbe lehet ülni, ( sőt fekve is lehet nézni ) semmit nem romlik a 3D hatás!
A plazma szerintem is jobb lehet, de még direktben nem hasonlítottam össze. Ha az árakat nézzük mindenképpen jobb választás és a fogyasztásuk sem olyan brutális mint régen! -
donceleger8
őstag
válasz
csilla15473 #2320 üzenetére
"Abban szeretném a véleményeteket kérni, hogy ha most vennék egy 3Ds tvt akkor ki melyiket ajánlaná? Abból a szempontból,hogy melyiken egyszerűbb lejátszani a letöltött filmeket, melyik támogat több formátumot."
Alapvetően két 3D technológia van, a passzív és az aktív! A két legnagyobb gyártó az LG és a Samsung! Az LG passzív, a Samsung aktív 3D-t alkalmaz! Mindkettőnek van előnye és hátránya is, ezt nekünk kell eldönteni, hogy melyiket választjuk! Amint eldöntöttük, meg is van a választott tévé!
A passzív esetében nincs Full 3DHD, mivel a tévé lefelezi a sorok számát, vagyis az 1920x1080 helyett csak 1920x540 jön ki a tévéből. Viszont ez kevésbé bántja a szemet és nappali világosságban is lehet élvezni a 3D-t, viszont csak szemmagasságban élvezhető, vagyis kisebb a betekintési szög!
Az aktív esetében megmarad a Full 3DHD élmény, mivel a szemüveg aktív, vagyis a szemüveg fogadja a jelet, amit be kell kapcsolni és elemmel működik, és különíti el a bal illetve a jobb szem számára a képet! A szemüveg elsötétül és nagyon gyorsan vibrál, hol a jobb szemet takarja ki, hol a balt, így hozva létre a 3D képet! Minőségileg jobb, bár a laikus szemnek mindegy, nem fog észrevenni különbséget! Az aktív szemüvegnek nem jó a fény, vagyis csak sötétben élvezhető teljes mértékben. A vibrálás miatt, ami egyébként nem látható, egyeseknek fejfájása lehet, de ez nem igazán jellemző. Viszont bármilyen szögben nézhető, mindenhonnan megmarad a 3D élmény! Nagyobb társaságnál jobb, jobban körbe lehet ülni.
A szemüveg ára még döntő lehet, az aktív drága. A sima szemüveg is 7e Ft 2db. A passzív szemüveg meg olcsó, gyakorlatilag a moziban megvásárolt 200 Ft-os szemüveg is jó hozzá.
Támogatott formátumokban teljesen mindegy, igazából mkv-ig bezárólag mindent lejátszanak! 3D tartalom amúgy is csak mkv-ban van, legalábbis a half-sbs (side by side - egymás melletti képek) és a half-ou ( over/under - egymás alatti képek) esetében! Ellenben a tévébe épített médialejátszók támogatása véges, jelenleg az mkv-t High Profile Level 4.1-ig támogatják! Ez már eléggé régi, mostanság elkezdték az 5.1-es kódolást, azt viszont már nem játsszák le a tévék, egyik sem! Szóval a lejátszáshoz szerintem mindenképpen érdemes külön médialejátszót vásárolni, vagy számítógépről lejátszani a filmeket!"Azt is szeretném megkérdezni, hogy ha a tvn Blu ray 3ds filmet szeretnék nézni akkor közvetlenül hozzá tudom csatlakoztatni a külső HDD-t és lejátssza a filmet vagy át kell alakitanom esetleg kell egy bluray 3d lejátszó és ahoz kell a HDDt csatlakoztatni?"
A 3D-s blu-ray nagyon kemény anyag, ehhez nem elég a tévék medialejátszója. Ehhez már kell a külső medialejátszó, vagy egy számítógép. Átalakítás szerintem nem játszik, max átkonvertálni tudod mkv-ra, de akkor jelentős minőségvesztés következik be és géptől függően akár 1 teljes napot is igénybe vehet a művelet! 3D Blu-ray lejátszó jó megoldás lehet, de olyat vegyél ami támogatja az ISO lejátszást, ellenkező esetben neked kell kiírni lemezre a filmet! Akkor viszont kell blu-ray író, blu-ray lemez, ezek plusz költséget jelentenek! Viszont a hozzá csatlakoztatott HDD jó megoldás lehet, de mindenképp támogassa a BD ISO lejátszást.
"Honnan tudhatom meg ,hogy a tv milyen formátumot támogat?"
Minden formátumot támogat. Mindegy milyen a 3D, mindenképpen meg fogja jeleníteni!
"A laptopot hozzá lehet kötni a tvhez és ugy is le lehet játszani a filmet? Ehhez kell valamilyen program a laptopra?"
Hozzá, de csak akkor lesz használható eredményed, ha HDMI kábellel kötöd. Ugyanis csak ezzel a kábellel tudod átvinni a 3D-s képet! Na és persze megfelelő videókártya kell hozzá. Nem biztos, hogy egy alaplapra integrált vga-val megoldható. ATI Radeon 6-os széri kell hozzá, vagy komolyabb NVIDIA kártya! Én inkább ATI-t ajánlanék, mert az kezeli a hangot is HDMI-n keresztül. És persze jó minőségű kábel is kell hozzá, ajánlanám a vastagabb, jobban árnyékolt 1.4-es High Speed HDMI kábeleket!
Természetesen program is kell hozzá. Power DVD 12, illetve TotalMedia Theatre 5. Ezeket szokták ajánlani. Illetve egy virtuális BD-ROM a gépre, mondjuk Daemon Tools Lite megteszi."A filmek nézhetőek az adott tvhez kapható szemüveggel ugye?"
Pontosabban csak az adott tévéhez kapható szemüveggel nézhető! Legalább is aktív esetében, mert mondjuk egy Samsung aktív 3D-s tévé nem nézhető a Panasonic aktív 3D-s tévé szemüvegével. Viszont a passzív technológia nézhető bármilyen passzív szemüveggel!
Én Samsungot választottam az aktív 3D miatt, azon belül is Plazmát, mert szerintem a Plazma minden tekintetben jobb a LED-nél! Magasabb kontrasztarány, nagyobb fényerő, sokkal szebb színek, nincs válaszidő.
Szóval az ajánlatom egy 3D-s Samsung Plazma!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest