- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bluetooth hangszórók
- Analóg fényképezés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alien!
senior tag
nekem főként az volt a bajom, hogy ami a teló képernyőjén folyamatosnak tűnt (VR appoknál is), a sisakban kinagyítva szaggatott. Ez egy LG G2/G3 esetében egyből szembetűnő volt. A PC stream-nél meg az volt a gond, hogy semmivel nem tudtam helyes képarányú 3D-s képet küldeni a telóra. A Tridef half-sbs-t tud lökni de összenyomja,a trinus meg elvileg maga csinálná, de hát az kamu 3D. Ráadásul 1,5 éve az utóbbi bődületesen lassú volt. A másik, meg, hogy pocsék a kapott kép minősége: a részletek elvesznek és mosottak a színek QHD ellenére is.
A legutolsó próbálkozásom egy GEAR VR + S7 edge kombó volt, ami sokkal profibb, meglepően jó fejkövetéssel. Itt látható és érezhető a 60fps szinte mindig.De engem itt is zavart a kép. Ha az ember sokat bambul egy szép monitort 3D-ben, utána már ez komoly kompromisszum szvsz.
-
Alien!
senior tag
persze vágom, nekem egy 100 eurós [Homido VR] sisakom volt, csak lehetetlen volt 3D-s 60fps-es képet rávarázsolni. Se a Trinus nem volt képes rá, se az Nvidia Gamestream. Valaminek mindig volt nyűgje. Összességében pocsék volt a végeredmény.
-
Alien!
senior tag
válasz
Drachande #98 üzenetére
Én alapvetően a játékokhoz a passzívot ajánlanám neked, egyrészt jóval szemkímélőbb hosszabb távon, másrészt sokkal kisebb a crosstalk. Az utóbbi a játékoknál kifejezetten fontossá válik, mert jóval durvább mélység/konvergencia beállítással fut(hat)nak mint a filmek és az ebből adódó áthallás a passzívon kevésbé látható. A vertikális felbontáscsökkenés miatt ne aggódj, mert így is élesnek fogod látni. Sőt normális nézési távolságból észre sem veszed.
a TV 2D/3D konverzióját felejtsd el, egyszerűen rossz az igazihoz képest. Rengeteg hibával dolgozik, és pocsék a térérzete.
Ha egy játéknak jó a 3D-s támogatottsága, vagy tökéletes a tridef 3d/3dvision profilja, akkor az köröket ver élményben a 2D-s verzióra. Hatalmas érzés mondjuk pl az Alien Isolation világában 3D-ben lófrálni,de a Tomb Raider is egy teljesen más dimenzió. Én minden single kampányt igyekszek 3D-be tolni, a multi más tészta, ott a teljesítményt előtérbe helyezve inkább 2D-ben nyomom.
Kb 40%-os teljesítményeséssel számolhatsz, a Tridefnek van egy Power3D módja, ami minimálisan lassít csak, viszont egyfajta kamu 3D, viszont a játékok többségénél nagyon látványos tud lenni így is.
Jelenleg a 3D-t sajnos a közösség tartja életben, fejlesztői oldalról minimális a támogatottsága, ráadásul se a Tridef, se az Nvidia nem foglalkozik a profilokkal...Az egészet remélhetőleg a VR mentheti meg. További sz*pás, hogy a DX12 állítólag nyakonvágja az utóbbi megoldásokat.
-
Alien!
senior tag
válasz
pisti19831 #96 üzenetére
az egyik megoldás a tridef (line interlaced reverse mode), a másik a 3D vision amihez egy hackelt monitor drivert kell felpattintanod: [link]
-
Alien!
senior tag
Hi all!
Olyan kérdésem lenne, hogy a 3dvisioneyeswapper.exe-t (ami a szemcseréhez van passzív tv-nél), hogyan kell berakni autostartba?!?
Win8.1-en próbálkozok, de az indítópultba hiába rakom, nem indul el automatikusan... -
Alien!
senior tag
-
Alien!
senior tag
válasz
t72killer #87 üzenetére
köszi mégegyszer, jelenleg akkor sokkal okosabb nem lettem. a fórumba belenézve a 3dtvplay valszeg hasonló megoldás mint az AMD HD3D, tehát 1.4 hdmi-n megy ki és a max az 720p60 vagy 1080p24(vagy talán 30hz), így viszont kiesik az erősítőm.és azért a 720p60 is visszalépés a tridef 1080p interlaced-hez képest.
ahogy nézem jelenleg mindenki a downsampling-el (DSR) van elfoglalva, amit én AMD-n a Gedosato-val próbáltam eddig, és mindenkinek ajánlom mert a dx9 játékokat 4K-ban renderelve durvát dob a képen, a tridef ráadásul együtt tud vele dolgozni. -
Alien!
senior tag
válasz
t72killer #85 üzenetére
köszi, ezt is értem, nyilván akkor ez vmiféle interlaced módban löki át a képet. Csak azért lennék kíváncsi rá ennyire, mert jelenleg a tv-m egy 1.3-as erősítőn keresztül van a pc-re kötve. A tridef interlaced módban simán működik így hanggal együtt. A 3D vision viszont szerintem elvérezne ,mert gyanús, hogy a tv-t direktbe kell kötni a kártyára.
-
Alien!
senior tag
lenne pár kérdésem nvidiásoknak, mert lehet váltanék zöld kártyára:
- mi kell a 3D játékhoz (tridefet most hagyjuk) ? alapból megy a driverekkel, vagy kell vennem valami 3D szoftvert (3dtv play)
- mivel passzív eszközeim vannak, valami acer hackről olvastam, ez megy monitornál és tv-nél is?
- a 3d vision megy side-by-side / over-under módban is? az 1.3-as erősítőm miatt fontos kérdés.thx!
-
Alien!
senior tag
válasz
GonzoHun84 #58 üzenetére
a kártyád biztosan jó hozzá, a kérdés az, hogy mire van rákötve? 3D monitor esetleg 3DTV?
-
Alien!
senior tag
Alapvetően a passzív 3D kevesebbet eszik játék közben, de csak a monitor miatt Az aktív monitorok a dupla frissítés miatt 2x annyi wattot kajálnak minimum.
A konfigodon elvileg simán el tudsz játszogatni még akár mai játékokkal is. Látom az egyik - ha nem a jelenleg - legjobb 3D-s monitort hajtod, ilyen van nekem is, ezt bátran ajánlom mindenkinek.
Trideffel érdemes a standard display/line interlace reserved kimenetet választanod, így alapból 3D-s képet kapsz, nem kell majd kapcsolgatni. Ebben a módban ráadásul f*szán skáláz a gép, tehát a játékban lejjebb veheted a felbontást, ha némi gyorsulást szeretnél, viszont marad az 1080p-s kimenet!
Ha egy játék nagyon szenved, akkor még megprópálhatod a Power3D-t is, ami egy pixeleltolásos ál-3D technológia, ez nem annyira intenzív, viszont minimális erőforrásigénye van, és egy-két játéknál meglepően jól működik (Dead Space, NFS SHIFT, Aliens CM, Flatout Ultimate Carnage). Olyan játékoknál is jó, amihez nincs tökéletes S3D profil, mert mindent a helyén jelenít meg (fények, árnyékok).
Amit még ajánlani tudok, az a Radeonpro. Ebben érdemes rátolni a játékokra az SMAA élsimítást (esetleg kikapcsolni a gyárit) illetve SweetFX alól bekapcsolni a Lumasharpent, ami durván kisikálja a textúrákat. Ezekkel a beállításokkal pl a DeadFall Adventures vagy egy Dead Space 2 durva látványboostot kapott 3D-ben az említett monitoron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OTP Bank topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Asztali PC , R7 8700F , RX 7800 XT , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 1TB HDD
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest