Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Minitablettel készül a Huawei
- Fujifilm X
- Analóg "félklaviatúra" jött a Lemokey (Keychron) színeiben
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pendrive probléma
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
Van NAS-ban is komoly fogyasztású.
Qnap TVS-h474 - 46W proci,
Qnap TS-855X - 50W proci,
Qnap ES2486dc-2142IT - 65W proci.
És ez mind Intel. -
sb
veterán
A nagyobb cpu-k (15-28W-osak, nem a 35-65W-osakra gondolok) is skálázhatóak lefelé 10W körülre vagy alá.
A már linkelt NAS-okban is vannak, bár nem elterjedtek de ez a partnereken is múlik. Korábban mutatóban sem voltak. És megérkeztünk a lényeghez: embedded széria. Egy rakás megoldásuk van, vékony kliensekbe, ipari cuccokba, a fent említett szerverekbe, hálózati eszközökbe. 6-8-10W-os cuccok. Léteznek ha nem is terjedtek el.
De Epyc-ből is van 30W-os úgy rémlik...Én raktam már össze jó pár kisfogyasztású cuccot de valahogy nem érzem ezt a kérdést ennyire relevánsnak egyébként. Pár W a teljes rendszerben is benne van. Másrészt 6-12W-ig szinte bármelyik ilyen hw lemegy, a beágyazott, ultramobil, mobil/noti és minipc-s cuccaik is. Harmadrészt meg ebben a szegmensben azért sokszor az arm megy inkább. Az Intel is sokszor csak erőlködött ezzel a szegmenssel.
-
Busterftw
nagyúr
-
Chiller
őstag
Szerintem te trollkodsz, de azt is nagyon rosszul.
Megnézném mi megy azon 5W-on. Tényleges 5W-on, nem papír szerint. Egy rendes SSD többet eszik. Itt a 6 wattos Pentium N200-ad tesztje:
De bármi is legyen, ilyen keveset akár egy 7840U is tud fogyasztani, pedig az a felsőház. Akát 6W alatt is elvan kijelzővel együtt. Beteszem ide is a fogyasztását, ez ugye teljes laptop, nem csak egy NUC, és tízszer erősebb APU-ról van szó:
65Wattokkal dobálózol, mikor 15-25 wattos AMD APU-k most is vannak, és ezek kis terhelésen 6W alatt fogyasztanak. Merthogy ez a 15-25W "up to".
-
Ribi
nagyúr
Tudom ez a lista sem lesz jó, mert.
Nem tudom mennyi excelt használtál már, de sok esetben pont egy nagyobb excel file libre office megnyitása igen sokáig tart, mert át kell konvertálnia.Valamint egy 15-28Wos cpu sem eszik konstans annyit, csak ha kell a power akkor jobban fel tud pörögni. Amíg Marika néni pötyög, addig pont annyira nem eszik egyik proci sem. Csak amíg megnyitja lesz különbség sebességben.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2045, 95% Akkumulátor
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 6600 8GB Zalman S2 TG EVGA 600W
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-8265U I 8GB I 256SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest