Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen joysticket vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunter2
addikt
válasz titanium100 #6716 üzenetére
próbáld ki hogy NAS helyett a pc-ről tallózod be ugynazt a filmet. ha nem csúszik a hang akkor a NAS a hunyó.
-
Jovanny2
őstag
válasz titanium100 #3304 üzenetére
Technológia adottsága (Edge LED), a mértéke változó, de ha cseréltetnéd, nem biztos, hogy jobbat kapnál. Mértékét a fényerő/gamma/háttérvilágítás csökkentésével tudod csökkenteni. A hátérvilágításnak pl. alapból nem kéne 10 felett lennie.
@marec1122: Ha valódi 100 Hz-et akarsz, akkor említésre méltó méretben nem kapsz 130k alatt. A legjobb, amit ennyi pénzért kapsz, az ez.
[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
nightshadow
veterán
válasz titanium100 #3304 üzenetére
LCD betegség egyike: bevilágításnak hívják (backlight bleeding). A technológia velejárója, igazából a mértékétől függ, hogy cserélik-e.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz titanium100 #3294 üzenetére
Hosszabb távon viszont mindenképp jobban jársz egy optikai bemenetes erősítővel, mert a fejhallgatón keresztül sosem fogsz olyan minőségű hangot kapni.
-
nightshadow
veterán
válasz titanium100 #3291 üzenetére
Szerintem mindkettőn, ugyanúgy mint pl. az STB és a tévé esetén, s a gyakorlatban ki lehet tapasztalni, hogy a kettő hogy van összhangban. Legalábbis szerintem így logikus.
-
nightshadow
veterán
válasz titanium100 #3289 üzenetére
Pl. E-bayen: [link]
-
nightshadow
veterán
válasz titanium100 #3287 üzenetére
Hát de az átalakítóval nem kéne bedugnod semmit a tv füles kimenetébe.
-
nightshadow
veterán
válasz titanium100 #3280 üzenetére
Lehet, hogy inkább valami ilyesmire lenne szükséged: [link]
-
nightshadow
veterán
válasz titanium100 #3273 üzenetére
Itt vannak a hivatalos speckók: [link] E szerint csak Digitális audio kimenet (optikai) van a tévén. Amire te dugtad, az valószínűleg a kompozit bemenet, onnan nem fog jönni hang.
[ Szerkesztve ]
-
Tigi
őstag
Sajnos pár éve már csak digitális hangkimenet van a tv-ken.
[ Szerkesztve ]
Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
cdl
senior tag
Véletlenül az nem egy audio bemenet?
A 6500 Samsungomon sincs csak optikai kimenet. -
nismoka
addikt
válasz titanium100 #3161 üzenetére
A sony hx750 jobb képminöségben, de azért használd örömmel!
-
kovadika
őstag
válasz titanium100 #3145 üzenetére
Pedig a plazma topicban elvétve, de akad olyan, akinek sikerült beégetni logót. A tulajok többsége azért odafigyel: zoomol, vagy sok logó nélküli tartalmat is néz. Reklámnál sem szűnik meg végig a logó és az az idő édes kevés arra, hogy homogenizálja a panelt.
Amúgy egy beégés sem feltűnő, főleg homogén felületen látszódik.[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
válasz titanium100 #3143 üzenetére
Ugyanúgy beéghet egy mai plazma, mint egy régi. Ezek a "beégésgátlók" lócitromot se érnek.
És nem kell napokat így járatni a tévét, elég ha naponta pár órát nézed ugyanazt az adót. Ha elég agresszív a logó, akkor előbb utóbb beég, főleg ha kevés más tartalmat nézel rajta.[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz titanium100 #3120 üzenetére
Az a Sony egy valós 200Hz-es tévé. Tudtommal ennél nagyobb valós képfrissítésű panel nem létezik. Az e fölötti Hz-eket fekete képkockabeszúrásával érik el, s így lesz 400Hz, 800Hz stb. Én úgy vagyok vele, hogy nekem bőven elég a valós 200Hz, szerintem a többinek már inkább csak marketing szaga van.
-
nightshadow
veterán
válasz titanium100 #3116 üzenetére
nem akarom hogy amikor bekapcsolom a tv-t és a blue -ray lejátszót akkor egy bazi nagy samsung logó virítson a sony tv-n az azért elég fura lenne
Hát nem tudom, szerintem ez a mérethez képest huszadrangú dolog, főleg hogy kb. 23k egy Sony BD player: [link] Viszont a +9" az +9".
[ Szerkesztve ]
-
nismoka
addikt
válasz titanium100 #3116 üzenetére
Le kell cserélni sony-ra a blu-ray lejátszót is, az evolution kit helyett meg venni kell egy android sticket, többre mész vele..
-
nightshadow
veterán
válasz titanium100 #3112 üzenetére
Látványos a képminőségbeli különbség a két tévé között, de elsősorban az Ultra Clear Panelnek köszönhetően. Hogy megéri-e a +100k-át, azt neked kell eldönteni. Nekem nem, mert én inkább a nagyobb méretre mennék, pl. 46ES7000 áráért megkapod a Sony 55HX750-et: [link]
-
Garsza
veterán
válasz titanium100 #3073 üzenetére
Igen biztos hogy csak dizájnban van különbség. De hogy mi azt ne kérdezd.
-
panpeter92
tag
válasz titanium100 #3045 üzenetére
A marketing és plazma körüli tévhitek táplálják az LCD piacot, illetve a gyártók mókusvakítása. Persze vannak olyanok, akiknek az LCD a megfelelő, de házimozi célra kevésbé alkalmas. Jelenleg is a plazmák nyújtják a legjobb képminőséget, ez még az LCD tulajoknak is nyilvánvaló(azoknak, akik láttak otthoni körülmények között valamire való plazmát). Persze ez a technológia sem tökéletes, és ez OFF. Ha kérdésed van tedd fel a plazma topicban.
[ Szerkesztve ]
-
fene_vad
senior tag
válasz titanium100 #3038 üzenetére
azt ugye tudod hogy az a 400 "Hz" az nem igazi Hz hanem csak egy viszonyszam, hasrautes osi modszerevel meghatarozva?
-
panpeter92
tag
válasz titanium100 #3038 üzenetére
Egy középkategóriás LCD képébe több, mint egyszerű belekötni. Feketét nem fogsz látni rajta, arra csak a plazma képes. Ez a tévé egy belépő plazma feketeszintjének tízszeresét tudja csak kipasszírozni magából, ami legnagyobb jóindulattal is csak sötétszürkének nevezhető.
Itt egy teszt a kinézett tévédről: [link][ Szerkesztve ]
-
Jovanny2
őstag
válasz titanium100 #3023 üzenetére
Pana téren nem tudok, de Samuból, ha jót akarsz, nem veszel még idei modellt, ilyenkor a legjobb a tavalyi modellek ára (ha még beszerezhető). Változott a számozás is, nézd meg, tudásban melyik tavalyi modell van az F6500 szintjén. Az F6400 kb. az ES6100-zal egyenértékű, 6100-ból pedig 300k-ért már 50"-est kapsz. Vagy kevesebbért 46"-es ES6800-ast...
-
Jovanny2
őstag
válasz titanium100 #3020 üzenetére
Ilyen nem létezik, kezdjük azzal, hogy 400 MHz az 400Hz, hogy valódi 400Hz van-e, nem is tudom, de hogy 46-osban, 250k-ért nincs, az biztos. Kicsit nézz jobban utána, mit szeretnél.
-
Fogash
tag
válasz titanium100 #2983 üzenetére
"LED tv-t szeretnék vásárolni, melyet viszonylag sötét szobában ( sötétté tehető szobában, falon szeretnék nézni ) A 3D nem fontos de nem hátrány. Ami nekem fontos lenne, hogy vékony kávája legyen, s ha lehet akkor fekete. Semmi több, tehát valami frissebb modell érdekelne. "
Hát, ha viszonylag sötét helyen vagy, akkor neked a PLAZMA a tévéd, nem a LED/LCD... Ez utóbbiaknál látni fogod a felősödést, a világosabb sarkokat. Illetve az én szememnek az összes LED tévé (igen, a 7-800eFt ársávban is) annyira "kemény" képet ad, mintha CGI lenne, nem igazi film. Valahogy "túl" éles, "túl" kontrasztos, ilyent a mozivászon (meg a való élet) sem ad. Szombaton voltam az Allée-ben a Pana márkaboltban, ami viszonylag árnyékos hely, nem olyan túlvilágított, mint a MM általában. Ott egymás mellett megnézheted a Pana LED és plazma tévéit, ráadásul minden kiállított darabon ugyanaz a műsor és ugyanazok a beállítások futnak, így valóban meg tudod nézni a különbséget a két technológia között.
Szerintem a LED fasorban sincs a plazma mellett. Mondom ezt úgy, hogy a MM-ban csak pislogtam, hogy a LED technika is hova fejlődött az elmúlt 5-8 évben.
A budaörsi MM-ban meg nagyon klassz Samsung sarok van, 32-85" között van kiállítva LED tévé, ott össze tudod nézni a teljes kínálatukat. Meg elég szép számban vannak más márkák is kidobálva (bár főleg a nagyok = 42 &up).
középkategóriától felfelé amúgy mindegyik samu és pana vitte usb-ről az avi, mkv, mpeg, mp3, jpeg fájlokat, illetve a feliratokat is (sub, srt?)
-
heggeszto
csendes tag
válasz titanium100 #2996 üzenetére
A 6800-ban 2 magos proci dolgozik, ennyi!
-
Amantius
senior tag
válasz titanium100 #2989 üzenetére
Én is elképzeltem, ahogy a család másfél méterre ül a TV-től. Gyorsan kivertem inkább a fejemből.
Nagy gáz, kis szerencse!
-
Thuglife
senior tag
válasz titanium100 #2986 üzenetére
-
Thuglife
senior tag
válasz titanium100 #2983 üzenetére
Ezt ajánlom, hogy olvasd el mert hiányos a tudásod: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Tudományos Pandémia Klub
- leslieke farmerzsebe
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest