Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
stop
aktív tag
válasz
philoxenia #46 üzenetére
Vannak más hasonló dolgok, a munkámból fakadóan is sokszor kell 2, 3 esetleg több10 szép, szebb mégszebb, dologból választani (ha az ár nem számít, vagy ugyanaz), ez sem egyszerű. Akár nekem akár a tulajnak vagy vásárlónak.
-
werttzui
addikt
válasz
philoxenia #44 üzenetére
Hát persze ahha
Erre amit írtál nem is lehet mit írni
Fotózz inkább
-
philoxenia
MODERÁTOR
A bemutatás egyik lehetséges módja a digitális képkeret, igazából a használt noti monitorral is felhasználható lenne így, akkor mondjuk 1600x1200 -as felbontásban lehetne vetíteni a képeket.
A bemutatás nehézsége inkább a válogatásban rejlik, nehéz lemondani a jó képek bemutatásáról, a másik rovására. Egy profi fotós a portfóliója töredékét tudja csak bemutatni, amit pedig ő jónak tart nem biztos, hogy másnak is az a legszebb, leghatásosabb.
-
werttzui
addikt
válasz
philoxenia #42 üzenetére
A sok az kb 100 és 1000 közt
Te is csak azt ajánlottad,hogy vágja, méretezze le egyenként ez ám a segítség és tbs-nek ellentmondtál most meg vele mentegetőzöl magyarul össze vissza beszélsz
Boccs
-
philoxenia
MODERÁTOR
Szívesen segítek, de nem más programját linkelve, hanem konkrét saját kipróbált módszerem használva. Ahogy egyébként Tbs kolléga is tette.
Te ezzel segítettél? A topiknyitónak ez még annyit sem segít, mint amit én írtam.....mod: 1000 képről egyébként hol írt a topiknyitó? Ha ezret ír, hozzá sem szólok.
-
werttzui
addikt
válasz
philoxenia #36 üzenetére
A topic nyitó segítséget kért és nem akar egyenként 1000 képet vágni !(hogy,most fotós-e vagy nem emiatt az más kérdés) . Ha te ráérsz 1000-képet vágni akkor csináld meg neki
Tehát vagy segítesz vagy fórumozz máshol -
kiviszem
tag
"NYugtasson a tudat van haszontalanabb:
Néhány éve az USA-ban többtízezer DVD visszatekerőt adtak el......"
Természetesen vannak olyanok,kik soha nem fogják megérteni,hogy a digitális fényképek számitógép merevlemezen,DVD-n vagy bárminemű adathordozón tárolva nem nyújtanak látható élményt,csak akkor ha valami módon megjelenitjük a képeket.Ehhez nyilván nincs szükség másra ,csak egy ilyen haszontalan képkeretre.Talán a te tárolt képeid mind ki vannak nyomtatva,és a falon diszelegnek bekeretezve?Egyáltalán akinek ilyen véleménye van,szokott fényképet nézni,vagy csak tárolja halomra,aztán majd jó lessz valamire?
-
tbs
addikt
válasz
philoxenia #38 üzenetére
Google, dekonvolúció. De csoda nincs.
-
tbs
addikt
válasz
philoxenia #36 üzenetére
Mindegy. Pá!
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ha algoritmussal fotózol, kár a kezedbe a gép....
Ha valaki pár száz képet sem akar egyedileg vágni, alakítani, akkor inkább ne is fotózzon, amennyit én értek hozzá, inkább néz meg a néző száz kiváló képet, mint ezer semmitmondót. Ráadásul a sok-sok kép egymásutáni bemutatása nem újkeletű, valami Lumiere fivérek anno próbálkoztak vele.....
Ne sértődj meg, ez filozófia. A topiknyitó inkább alakítgassa szerintem a képeit, mint nekieresszen egy progit, amelyik lélektelenül megteszi ezt helyette.
-
tbs
addikt
válasz
philoxenia #34 üzenetére
Fotókeret vs. plakát..? Jajjj...
A program ingyenes, ImageMagicknak hívják. Van winxp binárisa is. Ha érdekel google.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Lesz pár hónap múlva nagyjából már több mint tízezer képem, 1200x1600 tól, 3500x2500 -as méretig, lesz rossz is jó is homályos és éles, érdekes és érdektelen küldd a progit válogason ki pár képet mondjuk 100-at a keretbe. Megnézném.
A fotókeretben pont a kihívás a szép, plakátban könnyű jó fotót csinálni, mert valami érdekes csak lesz a képen, csinálj úgy száz képet, hogy a fotókeretben be tudd mutatni magad a fotóst és családodat is .
Ne az informatikus bújjon elő belőled, hanem a fotóművész. Hasonlíthatnám ahhoz, hogy edzőteremben legyalogolsz gépen másfélmillió lépést, vagy bejárod az országos kék túrát.
Ugyanaz lenne? Lépésszámban végül is igen. -
stop
aktív tag
válasz
philoxenia #26 üzenetére
Erről egy régi vicc jut eszembe:
Szovjetunió, Iván feltalálja a hajnyírógépet.
...
...
Hosszas egyeztetés vitatkozás után.
..
...
-Nade Iván elvtárs az emberek feje nem egyforma.!
-Jó, jó, DE csak először! -
adik
őstag
válasz
philoxenia #29 üzenetére
ha szereted eldöntein mi legyen a képeken, akkor autómatizált megoldás nem jöhet szóba...
#31: erről nem is beszélve...
-
tbs
addikt
válasz
philoxenia #29 üzenetére
Egy fotókeretre készülő 100+ darabos szénné leméretezett kollekciónál..? Naná.
Nem egyedi darabokra készült, ahol minőségi melóra van szükség, ezt pontosan tudod Te is. Hanem izomtömeg-mozgatáshoz...
A topiknyitó céljára minden esetre messze jobban megfelel, mint az eddigi tippek...
Ja, a családi fotóimon már bizonyított; inkább erre az algoritmusra bízom őket, mint rád...
-
-
tbs
addikt
válasz
philoxenia #24 üzenetére
Nézd meg az ajánlatom, mielőtt könnyelmű kijelentéseket teszel.
-
stop
aktív tag
válasz
philoxenia #24 üzenetére
Namost, ezt meg én nem értem.
-
werttzui
addikt
válasz
philoxenia #19 üzenetére
Jó de csoportos vágó és átméretező progi nincs több száz képnél inkább a nyújtás ja és sz.tem nemvészes
-
tbs
addikt
ImageMagick, parancssor:
ls *.jpg | while read fn; do convert $fn -liquid-rescale 100x80%\! out_$fn; done
A liquid-rescale ez -> [link] alapján dolgozik. A vizuális eredmény, hogy a csökkenő oldalakon ~logaritmikusan tűnnek el a pixelek. Azaz a kép közepe nem változik(!), az "összenyomás" szélein pedig "sűrüsödik" a kép. Érzékletes videó -> [link]...
-
stop
aktív tag
átméretezésre (akár könyvtárat is):
Photo Resize Magic
-
stop
aktív tag
válasz
runner 125 #2 üzenetére
NYugtasson a tudat van haszontalanabb:
Néhány éve az USA-ban többtízezer DVD visszatekerőt adtak el...........
-
werttzui
addikt
Sima csoportos átméretezésre ha nembaj,hogy kinyújtja a képet(ha más a képarány) legegyszerűbb az imageConverter
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az IrfanView egyszerűen használható megoldást kínál, a területet kijelölöd, persze legalább 100%-os méretben, aztán a menüben van vörösszemeltávolítás a kép fül alatt. Nem tökéletes, de a legtöbbször kielégítő eredményt ad.
Mindhárom progit használom időnként, sőt néha a Gimpet is, de az elég bonyolult tud lenni egyes feladatokra.
Képnézésre az Irfan, kötegelt feldolgozásra az Xn, képjavításra, átméretezésre a PhotoFiltre vált be nekem legjobban. -
kiviszem
tag
válasz
philoxenia #15 üzenetére
Köszi,kipróbálom mindegyiket.A vörösszem effektus javitásra mit javasolsz?Sokféle programot próbáltam,de van amelyik túl bonyolult,van ami meg nem dolgozik elég szépen.Még nem találtam optimális megoldást.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az IrfanView, az XnView, a PhotoFiltre mind alkalmasabb ilyesmire. Ezek persze ingyenesek. Nem érdemes kötegelten vágni szerintem, a bíbelődés a képekkel nem olyan rossz, ha rájössz az ízére.
Megnéztem az XnView is tud kötegelten körbevágva is átméretezni, de egy progi nem tudja, hol vágjon a képből, pl. valakinek félbevághatja a fejét, stb. -
kiviszem
tag
válasz
philoxenia #12 üzenetére
Milyen progikat ajánlanál?
Allien:
ha egy oldalt megadok,és a másik méretét hozzá állitja,tud 16:9-est varázsolni? -
kiviszem
tag
válasz
philoxenia #10 üzenetére
-
kiviszem
tag
válasz
philoxenia #8 üzenetére
A képkeret nem méretezi át a képeket,ha 4:3-ban töltöm át ,fekete csik van a két oldalon.Lehet nagyitani,de a diavetitésnél visszatér alaphelyzetbe.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nemcsak ez lehet a gond, a képkeret milyen módszerrel méretez át? Nekem például van hordozható DVD lejátszóm, a nem natív felbontásban lévő képek borzalmasan mutatnak rajta. Szerintem akkor járnál legjobban, ha a képkeret felbontására méreteznéd a képeket.
Vágni viszont Neked érdemes, mert nincs olyan program, ami a megfelelő helyen vágna a képekből, majdnem biztos, hogy nem pont a közepét érdemes meghagyni...PhotoFiltre-vel például nagyon gyors és könnyű a vágás és az új méretben mentés egyenként.
-
kiviszem
tag
Nem nyújtani akarom,mert az biztos torz lessz.Az egyenkénti vágást gondoltam egy olyan programmal megldani,mely esetleg figyelembe veszi a kép középpontot,vagy valami beállitott paramétert és annak megfelelően vágja csoportosan a képeket 16:9-re.De ha van olyan program ami 16:9-es kijelölő kerettel tud szerkeszteni az is jobb lenne mint egyenként méretezgetni.
-
adik
őstag
vagy az acdsee is tud ilyet. azt viszont tényleg képe válogatja, hogy melyikből lehet vágni, és hogy alúlról-e, vagy felűlről, és hogy egy kis nyújtás befér-e. Lásd még a normálisabb képkeretek 4:3-os arányát, míg láttam már a super-china vonalról láttam 2,35:1 arányút is.
-
kiviszem
tag
válasz
runner 125 #2 üzenetére
ha nem nyomtatod ki az összes képet,nyiván nem fogsz mindenkinek az orra alá dugni egy számitógépet,hogy megnézhessék a fényképeid.egyébként kössz a segitőkészséget.
-
kiviszem
tag
Digitális képkerethez szeretném átméretezni a képeimet.Olyan megoldást keresek,hogy egyszerre több képet tudjak átméretezni 16:9-re,mert egyenként igen időigényes lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest