Hirdetés

Panasonic TX-P42ST50E: pazar Pana plazma

Képminőség

A Panasonic hosszú ideje a természetes színvilág mellett tör lándzsát, és e jó szokásukon most sem változtattak. Csak remélni lehet, hogy megmaradnak ezen az úton, és a harsány, kissé műanyag hatású tónusokat meghagyják a konkurenciának.

Akadozással egyáltalán nem találkoztunk. Még az olyan kritikus tartalmak esetén, mint a billiárd vagy a tenisz is kiválóan teljesített. Pedig ezek sok LCD tévével kibabrálnak, hiszen a gyorsan mozgó objektumok hajlamosak bedöccenni, illetve olykor még homályos aura is megjelenik körülöttük. Na, ilyesmivel viszont itt egyáltalán nem kell számolni. A logók, illetve a képernyőn átfutó feliratok megjelenítése sem problémás, nem esnek szét, nem folynak össze, nem remegnek kocsonyaként. A bőrszín is természetesen fest a képernyőn, szerencsére a főtt rákként pirosló fejű vagy hullasápadt-zöldessárgás zombiszerű emberek innen hiányoznak.

A ferde vonalakkal sincs gond, nem recések vagy lépcsősek. Az SD tartalmak felskálázása egész jól működik, és bosszantó képhibákba sem lehet belefutni. Ha valaki túlságosan magasra emeli a fényerőt, illetve a képélességet, akkor tapasztalhat némi zajosodást, de még a legsatnyább minőségű tévéadások esetén sem zavaró a végeredmény. Ezen segíthet egyébként a P-NR névre hallgató, képzajcsökkentő képjavító eljárás, amit a legjobb automata fokozaton hagyni, mert az elektronika remekül végzi a munkáját. De nyilván ez a tévé is akkor mutatja meg igazi erejét, ha valamilyen úton-módon sikerül rá nagyfelbontású anyagot varázsolni.

Egy Full HD Blu-ray filmbe ésszerű beállítások mellett nem lehet belekötni, és a HD tévéadások nagy többsége is pazar. A modell támogatja a 24p lejátszást (2:2 pull down) kettő, illetve háromdimenziós filmek esetén is. Túl sok képjavító eljárás nem került bele, közülük is csak az interpolációs technológiát alkalmazó Intelligent Frame Creation az, ami figyelemre méltó. Ez elméletileg automatikusan ellensúlyozza a képkockák sebességét, és megszünteti a szakadozó mozgásokat.

Képarány

A kötelező 16:9 és 4:3 (itt a plazmáknál megszokott módon eredetileg szürkék az oldalsó sávok, de akit ez zavar, az átállíthatja) képarányok mellett kiválasztható a 4:3 és a Valós funkció is. Sőt még három különböző mértékben nagyított profil is bekerült a kínálatba, igaz, ilyenkor egyes részletek lelógnak a képernyőről. Mindenesetre a legjobb választás továbbra is az Automatikus, hiszen az elektronika jól működik, és az esetek túlnyomó többségében sikerül durva torzítás nélkül teljesen kitöltenie a képet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés