Hirdetés

Limitált szériás, exkluzív lézertévét dob piacra a Mitsubishi

Évekkel ezelőtt óriási hype volt a lézeres háttérvilágítást alkalmazó LCD technológia körül. Sokan azt gondolták, hogy ez lehet majd az az eljárás, ami leváltja a CCFL eljárásra épülő paneleket. Nos, azóta kiderült, hogy a lézer nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hiszen ma már csak a Mitsubishi az egyetlen cég, amely továbbra is lát fantáziát ebben a megoldásban, a többiek inkább a LED-eket favorizálják.

Mitsubishi 55LSR3BK
Mitsubishi 55LSR3BK (forrás: Wikinotica)

A japán vállalat bejelentette, hogy ősszel piacra dob egy új, limitált számban a boltokba kerülő lézeres tévét. Az 55LSR3BK-ba a saját fejlesztésű Laservue panel került, amelyben a lézeres és LED-es háttérvilágítás előnyeit ötvözték. A jobb és bal oldali keretbe egyenként tizenhat vörös lézer fényforrást építettek, ezek mellé került összesen 320 cián színű (ami a zöld és a kék egyforma arányú összekeveréséből állítható elő) fénykibocsátó dióda. Az ezekből származó fény kölcsönhatásba lép a vörös lézerrel, ami így fehéret eredményez. Hogy ennek mi értelme van, azzal kapcsolatban a vállalat annyit árult el, hogy így gazdagabb és látványosabb tónusok jeleníthetők meg a képernyőn, mintha csak a hagyományos fehér LED háttérvilágítást használnák.

A Full HD felbontású, 55 hüvelykes készülék képes a 3D tartalmak megjelenítésére, amihez az aktív shutteres technológiát használja. A jó megszólás érdekében a modell megkapta a Diaphragm NCV hangrendszert, ami tíz darab, egyenként 10 watt teljesítményű hangsugárzóból, és két 25 wattos mélynyomóból áll. A DLNA kompatibilis tévébe három digitális tévétuner és egy egy terabájt tárolókapacitású merevlemez is került. Nem lesz olcsó, hiszen a hírek szerint 3800 dollárt kérnek majd el érte.

 

Előzmények

Hirdetés