Hirdetés

Panasonic TX-P42ST50E: pazar Pana plazma

3D

Ha Panasonic, plazma és 3D, akkor az csak egyet jelenthet: aktív shutteres képalkotási eljárást. A vállalat továbbra is azon az állásponton van, hogy ezzel a technológiával jobb képminőség érhető el, ezért csak egy olcsóbb LCD szériánál próbálkoznak a passzív polarizált megoldással.

Az ST50-hez nem jár grátisz szemüveg, mi viszont kaptunk a gyártótól kölcsön kettőt a TY-ER3D4ME típusjelzésű darabból. Ez már csak 27 grammot nyom, kényelmesnek is kényelmes, ráadásul még jól is néz ki. USB-n keresztül tölthető az akksija, és Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a tévével. Amennyiben a készülék térhatású jelet érzékel, elméletileg automatikusan átvált 3D üzemmódba. A side-by-side mellett a top-and-bottom háromdimenziós szabványt is támogatja.

Másodpercenként a jobb és a bal szembe 100-100 képkockát juttat a szemüveg és a tévé kooperációja. A szellemképesedést ennek köszönhetően szinte teljesen sikerült megszüntetni, egy-két alkalmat leszámítva nem futottunk bele ilyesmibe. Ugyanakkor a képzaj meglepően gyakran jelentkezett, de nem túlságosan látványosan, így annyira nem volt zavaró. Akadozásra még a gyors mozgások esetén sem volt példa, amiért pirospont jár, mert sok 3D-tévének ez a gyenge pontja. 3D módban egyébként automatikusan megnöveli az elektronika a fényerőt, amire szükség is van, hiszen a szemüvegek lencséi továbbra is sötétek.

2D-3D konverzió

Adott a lehetőség a hagyományos kétdimenziós adások térhatásúvá konvertálására, de ennek mértékén, intenzitásán nem lehet változtatni. A végeredmény egyébként nem rossz, szemmel láthatóan sokat fejlődött ez az eljárás az elmúlt két évben. Persze azt is dőreség lenne várni, hogy ugyanazt a szintet hozza, mint egy "rendes" 3D film vagy tévéadás.

Ahogy már megszoktuk, a konverziós 3D bizonyos típusú műsoroknál (animációs alkotások, beszélgetős műsorok, természetfilmek, statikus hátterű sportágak stb.) jó szolgálatot tehet, viszont például pörgős akciófilmeknél, autóversenyeknél, koncertvideóknál stb. nem érdemes erőltetni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés