Hirdetés

Panasonic TX-P42ST50E: pazar Pana plazma

Kezelés és hangzás

A régebbi Pana tévékből már ismert grafikus kezelőfelülettel látták el a modellt; egy teljesen kiforrott, szinte hibátlan rendszerről van szó. A struktúra felépítése logikus, kellően sekély, így 2-3 lépésből gyakorlatilag minden elérhető. Ráadásul az egyes funkciók, paraméterek szerepéről rövid leírás is olvasható, és olykor még tippeket is kapunk ezek helyes használatához.

A grafikája is remek, a sötétített, átlátszó háttéren jól látszanak a karakterek. A Viera Tools gomb megnyomásával előcsalható az alsó sávban végigfutó gyorsmenü, innen közvetlenül elindíthatóak az egyes médiaállományok, menedzselhetőek a rögzített műsorok és elérhetőek az internetes tartalmak, illetve a csatlakoztatott eszközök.

A távvezérlő meglehetősen masszív darab, fogása kényelmes, azonban nem egy formatervezési műremek. De ez igazából nem is nagyon számít, mert a gombok mérete és kialakítása megfelelő, a dedikált funkciógombok sem hiányoznak. Még a háttérvilágítást sem spórolták le róla, ami sötétben igen jól jön. A modell egyébként támogatja a Viera Link technológiát, azaz vezérelhető a kompatibilis Pana termékek távirányítóival is. Mindent összevetve: a vezérlésre nem lehet panasz, a kezelés még a teljesen laikusok számára sem okozhat problémát.

Hangminőség

Mindössze két előre beállított profil került be a kínálatba, amelyek már nevükben is jelzik, hogy milyen jellegű tartalomhoz szánja őket a gyártó. Aki ezzel nem elégedett, saját ízlése szerint módosíthatja a magas és mély hangok arányát, valamint a balansszal is játszadozhat. A változtatásokat el lehet menteni a Felhasználói fiókba.

Természetesen nem hiányozhat a virtuális térhatású hangzás megteremtésének ígérete, ami jelen esetben a V-Audio Surround névre hallgat. Kár, hogy pont annyira működik, mint az összes, komolyabb hangrendszert nélkülöző tévénél: semennyire. A két darab tízwattos hangszórótól és a beépített mini mélysugárzótól felesleges lenne csodát várni. Aki mozihangzást szeretne otthonra, az nem ússza meg céleszköz beszerzése nélkül. Egyébként a megszólalásra panasz nem lehet, azt leszámítva, hogy a dinamika kissé hiányzik. Idegesítő percegés, zörgés, kattogás nem jelentkezett. És az Auto erősítés funkciót sem spórolták ki, amelynek feladata, hogy módosítsa az aktuális hangszintet, ha az nagyon eltér az előzőleg nézett csatorna vagy bemenet hangerejétől.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés