Hirdetés

Panasonic TX-P42ST50E: pazar Pana plazma

Médialejátszó

A videók, képek és zenék közvetlenül is elindíthatóak a Viera Toolsszal előhívható gyorsmenüből, illetve ugyanerre mód nyílik, ha a bemenetek közül valaki az USB/SD kártya opciót választja. Bizonyos pendrive-okat nem szeret a tévé, a mi jól bevált pendrive-unkat például ignorálta, pedig a kontroll-lámpa szerint a készülék érzékelte, hogy be volt dugva a portba. Miután átmásoltuk a fájlokat egy másikra, azzal már nem volt semmi gond. A kezelés pofonegyszerű, hiszen csak egyféle nézet van. A kis ablakokban videók esetén automatikusan el is indul a kiválasztott fájl, a képeknél egy ikonméretű változat tölti ki azt.

Filmek

A cég sokáig ódzkodott az integrált médialejátszóktól, olyannyira, hogy még tavaly is volt olyan tévéjük, amiből ez a funkció hiányzott. Amiben pedig volt, ott a formátumtámogatással akadtak gondok, ám a cég munkatársai megígérték, hogy ezen idénre mindenképpen javítani fognak.

Gyorsan elő is került tesztpakkunk, hogy kiderüljön, mindebből mi igaz. A jelek szerint tényleg nem a levegőbe beszéltek, ugyanis a videók közül a Killa_sample-t leszámítva az összeset simán vitte. Nem esett atomjaira a kép, és akadozás sem jelentkezett, még annál a TS videónál sem, ami már sok médialejátszóval kibabrált. A színek és a hangok is rendben voltak, egy szó sem érheti a ház elejét! A külső feliratok kezelésére és megjelenítésére is képes, bár a betűk színe és mérete nem módosítható, de ez nem akkora baj, mert a szöveg általában jól olvasható. Menet közben lehet váltogatni a hangsávok között, ki- és bekapcsolható a felirat, illetve a képarány is módosítható.

Zenelejátszó, fotóalbum

Formátumtámogatás terén a fotók esetében már nem ilyen rózsás a helyzet, ugyanis csakis a JPG kiterjesztésű fájlokkal boldogul, például az animgifekről le lehet mondani. A fájllal kapcsolatos adatokat sem sikerült előcsalni, és az EXIF információk (mikor, milyen géppel, milyen beállítások mellett készült stb.) megjelenítését sem teszi lehetővé.

Viszont beállítható, hogy a diavetítés során a képváltást háttérzenével, illetve különféle effektekkel dobja fel, sőt még az is lehetséges, hogy a fotókat egyfajta kollázsként pakolja egymásra. A képeknek lehet keretet adni, valamint fekete-fehér és szépiaszűrő is pakolható rájuk.

A zenelejátszó rész az MP3 számok mellett képes a WMA és a veszteségmentesen tömörített FLAC állományok megszólaltatására is. Bár a kezelőfelület mást sejtet, de az ID3 tagekkel nem boldogult. Egyes tévék már lehetővé teszik, hogy egy okos alkalmazás segítségével a felhasználó leszívjon a netről különféle, az adott számmal vagy zenekarral kapcsolatos információkat, ám ez innen hiányzik. Lejátszási lista sem állítható össze, és a dalok egymásba mixelésére sincs mód.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés