Hirdetés

Panasonic TX-P42ST50E: pazar Pana plazma

Extrák

Tévézés, EPG

A csatornakereséssel mindössze másfél perc alatt végzett a tévé, ami igen jó időnek számít. Egy kisteljesítményű szobaantennát használtunk, de ez nem okozott gondot (Budapest belső részén). A kép nem esett szét, az adás nem ment el. Az Info gomb megnyomásával rövid leírás kérhető az éppen futó programról, a Guide-dal pedig az EPG csalható elő.

Az elektronikus tévéújságot akár lenyűgöző grafikájúnak is tarthatná egy simulékony modorú hazudozó, de cserébe igen jól használható. Egyszerre hét különféle adó műsorai láthatóak, emellett mód nyílik arra, hogy szelektáljunk ezek között típus szerint (film, hírek, szórakozás, sport, gyermek, zene, művészet/kultúra, társadalmi/gazdasági, oktatás, életmód). Sőt az is kiválasztható, hogy csak az ingyenes, a fizetős vagy a nagyfelbontású csatornákat jelenítse meg, illetve természetesen létrehozható egy külön Kedvencek fiók is.

Skype

A készülék rendelkezik saját Skype klienssel, viszont a videotelefonáláshoz szükséges egy speciális kamera. Ez sajnos kimaradt a tesztkészülék dobozából, úgyhogy el kell hinnünk bemondásra, hogy működik a videotelefonálás is.

Okostévé

Bár a Panasonic is folyton csiszolgatja saját Smart TV rendszerét, a Viera Connectet, azonban e téren inkább a trendkövetők közé tartoznak. Körülbelül 70 alkalmazás közül lehet választani, amelyek között akadnak fizetős és ingyenes darabok is. Magyar tartalom a Startlap.hu-n kívül nincs, de annyira nem is hiányzik.


Az alkalmazásokat – az LG-től átvett szisztéma szerint – tartalmuk szerint csoportosították (videó, zene, sport, játék, közösségi hálózat, hírek és időjárás, egészség és fitnessz, életmód). Ezek között kétségkívül akadnak jók, így például a YouTube, az Eurosport és az Aupeo kliens. Van olyan is, ami direkt 3D anyagokat kínál (Viera 3D World), illetve meg lehet nézni különféle B-C-D kategóriás filmeket, magazinműsorokat, ajánlókat. Megvannak a kötelező, különféle időjárással kapcsolatos programok, a népszerű fotómegosztó szolgáltatások, illetve lehet Facebookozni és Twitterezni is. A sebességre nem lehet panasz, az appok letöltése és installálása villámgyors, és a kezelőfelület is jól néz ki. Nem hiányzik belőle a böngésző sem, azonban az USB-n keresztül csatlakoztatott egeret és billentyűzetet nem ismerte fel, így ennek kezelése a virtuális billentyűzettel egy rémálom, és a Flash-t sem támogatja.

Time-shift, műsorrögzítés

Lehetőség nyílik a digitális tévéadások rögzítésére, amennyiben az ember egy külső merevlemezt csatlakoztat az egyik USB portra. A felvétel a REC gombbal indítható, de persze van mód az időzítésre is az Elektronikus Programmagazinon keresztül. Ezek az anyagok külön menüpontból indíthatóak el, viszont arra érdemes odafigyelni, hogy csak azon a tévén játszhatóak le újra, amelyiken felvették. Ezek után nem meglepő, hogy a time-shift, azaz a csúsztatott tévénézés is működik, tehát a tévéadás megállítható és visszatekerhető.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés